Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Μια υποψηφιότητα που έχει ενδιαφέρον

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο Ζηρού με κοινωνική αφετηρία, ο μηχανικός Γιώργος Ζυγούρης, δείχνει ημέρα με την ημέρα, ότι μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα, χωρίς την κομματική ένταση και χωρίς προαποφασισμένα, μπορεί να ελκύει τους πολίτες και αυτοί με την σειρά τους να έχουν το δικαίωμα να ελπίζουν σ’ ένα καλύτερο μέλλον και την λειτουργία της αυτοδιοίκησης, με τους όρους που απαιτούνται, άρα να ελπίζουν και το καλύτερο για κάθε σημείο του Δήμου.
Νέος επιστήμονας, με άποψη για την αυτοδιοίκηση, αλλά και με εμπειρία απ’ αυτήν μιας και έχει εργαστεί και στην Περιφέρεια Ηπείρου και στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πρέβεζας, δείχνει να έχει όραμα για το νέο Δήμο, ο οποίος μετά την συνένωση και την λειτουργία του, υπό τους όρους που βάζει ο Καλλικράτης και είναι ουσιαστικοί για την ανάπτυξη τέτοιων περιοχών.
Κινείται χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς την αναζήτηση της κομματικής ταυτότητας αυτών που θα στελεχώσουν τον συνδυασμό του, γιατί θεωρεί ότι όλοι οι πολίτες χωρίς διαχωριστικές γραμμές και χωρίς αντιπαραθέσεις μπορούν να κάνουν το καλύτερο.
Μαθαίνουμε ότι νέοι επιστήμονες απ’ όλα τα σημεία και τα χωριά του νέου Δήμου, θα στελεχώσουν τον συνδυασμό του και ο ίδιος με την σειρά του, είναι αποφασισμένος να αξιοποιήσει τον προβληματισμό τους και την αγωνία τους, για το καλύτερο αύριο του τόπου μας.
Αν και κάποιοι επιχειρούν να υποτιμήσουν το ανεξάρτητο και αναγκαίο της προσπάθειας που ξεκίνησε, δεν έφεραν ουσιαστικό αποτέλεσμα. Βλέπουν οι πολίτες ότι οι κομματικές αντιπαραθέσεις και οι εντάσεις, που ειδικά στον Δήμο Φιλιππιάδας ανθούν, δεν έφεραν μέχρι σήμερα κάποιο θετικό αποτέλεσμα και πλέον επιλέγουν νέους ανθρώπους με όραμα και διάθεση για δουλειά, για να προχωρήσουν και αφήνουν πίσω τους τις εντάσεις και τις άσκοπες αντιπαραθέσεις.
Ο μηχανικός Γιώργος Ζυγούρης, ως υποψήφιος δήμαρχος Ζηρού, από πολύ καιρό πριν έχει δώσει το στίγμα του της δύσκολης, αλλά χρήσιμης ανεξάρτητης πορείας και ήδη έχει εισπράξει την θετική άποψη της πλειοψηφίας των πολιτών.
Μένει να κινηθεί περισσότερο, από δω και στο εξής στον διάλογο και την επικοινωνία με τους πολίτες και είναι σίγουρο πως θα δικαιωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: