Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Συγκεκριμένες οι προτάσεις μας για την Άρτα


Ήταν απ’ τους πρώτους που δήλωσε παρών στο προσκλητήριο του υποψήφιου περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη και είναι πλέον υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, για το νομό Άρτας ενώ ο αγώνας του, έχει τα χαρακτηριστικά της αισιοδοξίας.
Ο λόγος για τον οικονομολόγο Βασίλη Ψαθά, γνωστό στέλεχος της ΝΔ στην περιοχή μας, ο οποίος ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, θεωρεί μεγάλη πρόκληση το νέο θεσμό της περιφέρειας, σημειώνοντας παράλληλα, ότι η συμμετοχή του σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση, έχει φόντο την προσφορά στον τόπο μας.
Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, όλο το προηγούμενο διάστημα κινήθηκε στα όρια του νομού και μέσα στην πόλη και η πρώτη εκτίμησή του, για το αποτέλεσμα είναι θετική, μιας και οι πολίτες έχουν, εν πολλοίς καταλήξει ότι στην Περιφέρεια Ηπείρου, πρέπει να εκλεγεί ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, με σκοπό να λάβει η Ήπειρος την θέση που της αξίζει.
Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης ψαθάς, μιλάει σήμερα στην «Γ» και καταθέτει σημαντικές απόψεις.



-Γιατί επιλέξατε την Περιφέρεια να είστε υποψήφιος
-Όπως και σε άλλες δηλώσεις μου έχω τονίσει, ο θεσμός της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, είναι πρόκληση προσφοράς στον τόπο μας και υπ’ αυτή την έννοια, έχοντας ως βασικό μου σκοπό την προσφορά στον τόπο μας, απάντησα θετικά στην πρόκληση του υποψήφιου περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη, να είμαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος και απ’ την πρώτη του νέου έτους να εργαστώ για να υλοποιήσουμε όσα έχει ανάγκη ο τόπος μας και όσα απ’ τον προεκλογικό διάλογο προκύψουν.

-Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, θεωρείτε πως έχει την δυνατότητα να κάνει πράξη το όραμα, για την Ήπειρο της ανάπτυξης και της προόδου;
-Είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Άλλωστε και για το λόγο αυτό συνεργάζομαι και είμαι υποψήφιος. Είναι ένας άνθρωπος με τεράστια εμπειρία στην πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση και απ’ τους πρώτους αιρετούς που απάντησαν θετικά στην πρόκληση της νέας περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Να υπενθυμίσω πως κατά την διάρκεια της παρουσίας μου στην Περιφέρεια Ηπείρου, ως συνεργάτης του πρώην περιφερειάρχη Δημήτρη Πανοζάχου, είχα συνεργαστεί άψογα με τον υποψήφιο περιφερειάρχη. Είδα την μεθοδικότητά του, αλλά και την διάθεση για προσφορά, στο διάστημα που είναι νομάρχης Ιωαννίνων και πρέπει να σας πω πως έχει κάνει σημαντικές τομές και τα Γιάννενα, με την δική του παρουσία έχουν πάρει το δρόμο της ανάπτυξης. Είναι άνθρωπος τολμηρός και διορατικός, χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο περιφερειάρχης, αν θέλουμε να δούμε όλη την Ήπειρο, να κάνει βήματα προόδου.

-Η δική σας παρουσία στον συνδυασμό αυτό, τι μπορεί να σηματοδοτήσει;
-Θα πρέπει να πω ότι με όσα παραπάνω είπα, παρουσίασα μια προσωπικότητα με διάθεση για δουλειά και όραμα για την ανάπτυξη και την πρόοδο της Ηπείρου. Που σημαίνει ότι αυτό είναι και το δικό μου όραμα. Μπήκα στον συνδυασμό ως υποψήφιος και είμαι αποφασισμένος να εργαστώ σκληρά, για να τρέξουμε στην περιφέρειά μας, σημαντικά προγράμματα, τα οποία στο νομό μας είναι αναγκαία. Διαπιστώνουμε κι εμείς ότι ο νομός μας έχει μείνει πίσω και θα πρέπει με την παρουσία μας στην Περιφέρεια Ηπείρου, να συμβάλλουμε, να αποκτήσουν όλοι οι νομοί κοινό βηματισμό και να αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα.

-Πως βλέπετε την ανάπτυξη της Ηπείρου;
-Ξεκίνησε μια σημαντική προσπάθεια με τον πρώην γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρη Πανοζάχο, του οποίου είχα την τιμή να είμαι συνεργάτης. Θα θυμάστε ότι απορροφήθηκαν σημαντικά κονδύλια και η προσπάθεια αυτή έβγαλε την Ήπειρο, από τις τελευταίες θέσεις που ήταν. Είναι καταγεγραμμένα τα προβλήματα και οι προτάσεις μας και θα έχουμε την δυνατότητα, να τις εμπλουτίσουμε απ’ τον διάλογο που θα κάνουμε σ’ όλο το νομό. Εκείνο πάντως που πρέπει να τονίσω είναι ότι υπάρχει σχέδιο και θα υλοποιηθεί. Ειδικά για το νομό μας πρέπει να τονίσω ότι υπάρχουν άπειρες δυνατότητες να αναπτυχθεί, αρκεί να εργαστούμε σκληρά και να μην αφήσουμε τίποτα στην τύχη του.

-Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας;
-Προτεραιότητα του συνδυασμού μας είναι η προστασία και αξιοποίηση του Αμβρακικού Κόλπου, που είναι πηγή πλούτου, είναι η ουσιαστική ανάπτυξη των Τζουμέρκων, που τα τελευταία χρόνια, για να ακριβολογώ τα πέντε προηγούμενα χρόνια, έγιναν σημαντικά βήματα (πρόγραμμα ΠΙΝΔΟΣ, Φορέας Διαχείρισης Τζουμέρκων κλπ), είναι ο πρωτογενής τομέας, που θεωρώ πως έχει εγκαταλειφτεί και φυσικά η ανάπτυξη της πόλης, που πρέπει να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια έχει παραμεληθεί και τα αποτελέσματα τα βλέπουν όλοι. Θα θέλαμε πολλή ώρα να αναλύσουμε το πρόγραμμά μας, για το νομό Άρτας, αλλά ως προτεραιότητες θεωρώ αυτά που σας είπα και η πρόκληση για την αντιμετώπιση προβλημάτων που υπάρχουν, όπως επίσης και να δημιουργήσουμε υποδομές. Είμαι αισιόδοξος και θεωρώ πως αυτή η αισιοδοξία, είναι απαραίτητο στοιχείο στην πορεία μας.

-Ως νέος άνθρωπος, θα έχετε στο μυαλό σας και κάποιες προτάσεις για τους νέους του νομού μας…
-Είναι η βασική μου αγωνία, η ολοκληρωμένη και χρήσιμη πρόταση για τους νέους της περιοχής μας, που αντιμετωπίζουν πλείστα όσα προβλήματα, με σημαντικότερο αυτό της ανεργίας. Θα πρέπει να επεξεργαστούμε συγκεκριμένες προτάσεις, για την εργασία των νέων, για την δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά και για την δημιουργική τους παρουσία στην περιοχή. Ένα μεγάλο ζήτημα, που ως νέα περιφερειακή αυτοδιοίκηση, θα πρέπει να μας απασχολήσει είναι η αναβάθμιση του ΤΕΙ Ηπείρου, με πρώτο βήμα την λειτουργία των νέων τμημάτων, που για λόγους ανεξήγητους η υπουργός Παιδείας, έκοψε και στέρησε απ’ το ίδρυμα και την περιοχή μας, ένα βασικό μοχλό ανάπτυξης. Θα απαιτήσουμε την ίδρυση των νέων τμημάτων και θα συνεργαστούμε πλήρως και μες την διοίκηση του ιδρύματος, για να προκύψουν σημαντικές κινήσεις, οι οποίες θα φέρουν το αποτέλεσμα που όλοι ζητούν.

-Μια πτυχή της δράσης σας, θα πρέπει να είναι ο πολιτισμός… Επ’ αυτού έχετε προτάσεις;
-Σαφώς και έχουμε και δεν μπορεί να νοηθεί περιφερειακή αυτοδιοίκηση, η οποία δεν θα δώσει την έμφαση που απαιτείται στον πολιτισμό. Ο νομός μας είναι γεμάτος μνημεία και αυτά από μόνα τους είναι πολιτισμός. Πρώτος στόχος μας πρέπει να είναι η ανάδειξη και προβολή των μνημείων μας, τα οποία μέχρι τώρα δεν έτυχαν της προσοχής που έπρεπε και γενικά σ’ αυτό τον τομέα, έχουμε μείνει πίσω. Είναι λοιπόν προτεραιότητά μας ο πολιτισμός και θα εργαστούμε σκληρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: