Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ απ' την2η σελίδα της ΓΝΩΜΗΣ

Το διάβασα ανήμερα της επετείου της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, 3η Σεπτέμβρη και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, για τα αρχικά του κινήματος, που συνθέτουν το ΠΑΣΟΚ. Ιδού: Πατέρα Αναπαύσου Συνεχίζω Ολοκληρωτική Καταστροφή. Δεν είναι χαριτωμένο;

*****

Κανένας ηπειρώτης βουλευτής στη νέα κυβέρνηση, που προέκυψε μετά τον ανασχηματισμό της περασμένης Δευτέρας και αυτό είναι ένα θέμα που όλοι το συζητούν και φυσικά δεν το θεωρούν και την καλύτερη εξέλιξη για την περιφέρειά μας, που έτσι κι αλλιώς πρέπει να έχει τον δικό της άνθρωπο στην κυβέρνηση και με δεδομένο ότι στην προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, συμμετείχαν στην κυβέρνηση τρεις ηπειρώτες βουλευτές.

Θα θυμάστε βέβαια κάποια δημοσιεύματα των αθηναϊκών εφημερίδων, που έφεραν ως σίγουρους να είναι στην κυβέρνηση και τον εξ Άρτης Δημήτρη Τσιρώνη και τον εκ Πρεβέζης Βαγγέλη Παπαχρήστο και τον εξ Ιωαννίνων Θανάση Οικονόμου. Τι να πούμε ότι δεν είχαν καλές πληροφορίες οι δημοσιογράφοι ή τα δημοσιεύματα απλώς αποτελούσαν αβάντες προς τα συγκεκριμένα πρόσωπα. Όπως και νάχει το πράγμα, το αποτέλεσμα μετράει….

*****

Την Δευτέρα θα ανακοινώσει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του, ο υποψήφιος δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης και εξ όσων γνωρίζουμε έχει να ανακοινώσει σημαντικούς παράγοντες της περιοχής και νέους ανθρώπους, το κοινό χαρακτηριστικό των οποίων είναι η αγωνία για το αύριο του τόπου μας και η διάθεση για δουλειά. Η παρουσίαση θα γίνει σε κέντρο στο γεφύρι της Άρτας και απ’ την παρουσίαση και μετά θα έχουμε πολλά να συζητήσουμε και να σχολιάσουμε.

*****

Το διάβασα σε blog της περιοχής μας και αν είναι αλήθεια, θ’ αποδειχτεί κόλαφος για το νομάρχη και υποψήφιο δήμαρχο. Για να κάνει μεταδημότευση στο Δήμο Αρταίων, λέει, του ζητήθηκε α δηλώσει μόνιμη κατοικία και αρχικά δήλωσε το ξενοδοχείο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ, όπου τέσσερα χρόνια τώρα διαμένει. Του απάντησαν ότι αυτό δεν είναι δυνατόν, άρα έπρεπε να δηλώσει διεύθυνση στην Άρτα και επέλεξε να δηλώσει την διεύθυνση Βλαχούτση 4-6, όπου στεγάζεται η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Αν είναι δυνατόν δηλαδή; Τέσσερα χρόνια στην Άρτα, εκλεγμένος νομάρχης και υποψήφιος δήμαρχος να δηλώνει διεύθυνση κατοικίας του, την διεύθυνση της Νομαρχίας. Αυτά βλέπει ο πολίτης και διαμορφώνει άποψη. Λέει δηλαδή, ότι δεν μπορεί κατά τον τρόπο αυτό, να υποτιμάται η νοημοσύνη του, απ’ αυτόν που του ζητάει την ψήφου του.

*****

Μπορεί κάποιους να βολεύει να διαδίδουν ότι ο μηχανικός Χρήστος Παπάζογλου, που ανακοίνωσε ότι είναι ανεξάρτητος υποψήφιος, δεν μπορεί να κάνει συνδυασμό. Όμως τους βολεύει για λίγες ημέρες και φυσικά την επόμενη της ανακοίνωσης του συνδυασμού, δεν θα έχουν τι να πουν…

Αν δε επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες μας, για την συμμετοχή σημαντικών παραγόντων της περιοχής, απ’ όλα τα σημεία του νέου Δήμου, τότε τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα γι’ αυτούς που διαδίδουν τις πληροφορίες, που μπορεί να βολεύουν πρόσκαιρα.

Έχουμε γράψει ότι με τον εν λόγω συνδυασμό υποψήφιος θα είναι ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αποτόρης και να συμπληρώσουμε σήμερα ότι μεταξύ των υποψηφίων θα είναι και ο αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Άρτας της ΝΔ Βαγγέλης Καψάλης.

*****

Ανοίγει το παιχνίδι στην γειτονική Φιλιππιάδα και σ’ όλα τα σημεία του Δήμου Ζηρού, μιας και ο ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Ζυγούρης, αρχίζει να έχει πολλά θετικά στοιχεία στον απολογισμό του απ’ την επικοινωνία με τους πολίτες και φυσικά απ’ την όλη του παρουσία όλο αυτό το διάστημα.

Μαθαίνουμε ότι στον συνδυασμό του μετέχουν σημαντικά στελέχη απ’ όλα τα κόμματα και όταν γίνει η επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων, θα υπάρχουν πολλά σχόλια να κάνουμε και θα καταδείξουν την σημασία της όλης προσπάθεια.

Όπως και νάχει το πράγμα πάντως, μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα, η οποία απολαμβάνει τεράστιας αποδοχής είναι σίγουρο πως θα φέρει και το καλύτερο αποτέλεσμα.

*****

Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το πότε θα ανακοινώσει και νέα ονόματα υποψηφίων ο νομάρχης και υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Παπαβασιλείου. Συζητάει μαθαίνουμε με πολλούς παράγοντες του χώρου, αλλά δεν βρίσκει ανταπόκριση. Κάποιοι απαντούν με την πρώτη όχι και κάποιοι θέλουν λίγες ημέρες, για να πουν κι αυτοί τελικά όχι.

Σε αντίθεση με το ψηφοδέλτιο του μηχανικού Χρήστου Παπάζογλου, που ο ίδιος εισπράττει θετικές απαντήσεις από σημαντικά στελέχη του χώρου, αν και αυτά δέχονται πιέσεις να μην μπουν στο ψηφοδέλτιο, με την ελπίδα ότι δεν θα κατέβει στις εκλογές.

Εξελίξεις λοιπόν, οι οποίες είναι ενδιαφέρουσες και φυσικά ότι είναι να γίνει, θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο και από την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε πολλά να πούμε…

*****

Έχει συμπαραστάτη στον προεκλογικό αγώνα που ξεκίνησε ο συνάδελφος Γιώργος Αποτόρης. Σημαίνον πρόσωπο της πολιτικής ζωής της περιοχής μας, ο παράγοντας που τον στηρίζει, ο οποίος το έχει δηλώσει κιόλας και ήδη μαζεύει και σταυρούς για το νέο δημοσιογράφο. Θα τον δείτε τον Γιώργο με ρεκόρ σταυρών προτίμησης και θα τρίβετε τα μάτια σας…

*****

Καθυστερεί χαρακτηριστικά ο υποψήφιος περιφερειάρχης της ΝΔ Αλέξανδρος Καχριμάνης, για να ορίσει τον υποψήφιο αντιπεριεφερειάρχη για το νομό Άρτας, ενώ στους άλλους νομούς, ήδη τους έχει ορίσει και αυτοί κάνουν την δουλειά τους. Μάθαμε ότι το ψάχνει πολύ για να μην υπάρξουν προβλήματα.

Μόνο που με την καθυστέρηση, υπάρχουν τα προβλήματα, αφού κανένας δεν παίρνει πάνω του την υπόθεση του συνδυασμού και κανένας δεν μπορεί να μιλήσει για λογαριασμό του, την στιγμή που και ελάχιστοι, δύο ή τρεις υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι έχουν λάβει την συγκατάθεση να είναι υποψήφιοι.

Μάθαμε ότι ο κ. Καχριμάνης, θα επιλέξει τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη, διά την απόρριψης. Και ήδη έχει απορρίψει τέσσερις εκ των ενδιαφερομένων να είναι υποψήφιοι για την θέση αυτή. Είναι οι Μιχάλης Νικολάου, Τέλης Μπακόλας, Βασιλική Βαγγέλη και Γιώργος Σιώζος. Για να μείνει ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Παππάς.

Και καλά θα μείνει ο Κώστας Παππάς, αυτοί που απερρίφθησαν, υπάρχει περίπτωση να είναι στον συνδυασμό του ή στην τελική ανάλυση να στηρίξουν τον συνδυασμό, με νέα πρόσωπα, που θέλει να κάνει ο κ. καχριμάνης;

Ένα σίγουρο όνομα όμως στον συνδυασμό, έκλεισε πριν λίγες ημέρες, παρά το μπέρδεμα που έγινε στο ραντεβού. Είναι ο δικηγόρος Διομήδης Τσιμπερλένιος. Καλή επιτυχία…

*****

Διευκρίνιση. Η συνέντευξη του νυν υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη (σελίδα 23), είχε παραχωρηθεί πριν τον ανασχηματισμό, με την ευκαιρία της επετείου της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, στις 3 Σεπτέμβρη 1974. Αν και μεσολάβησε ο ανασχηματισμός, δεν χάνει την αξία της. Έχει θα λέγαμε περισσότερη σημασία.

*****

Δύο δημοτικοί σύμβουλοι και μάλιστα από τους πιο δραστήριους του συνδυασμού εγκατέλειψαν τον δήμαρχο Φιλιππιάδας Δημήτρη Γιολδάση και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, μετά την ανεξαρτητοποίησή τους, θα κινηθούν προς τον συνδυασμό του ανεξάρτητου υποψηφίου Γιώργου Ζυγούρη.

Οι επιστολές ανεξαρτητοποίησης κατατέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, περιγράφουν αναλυτικά τους λόγους της απόφασης και αποτυπώνουν το ρευστό τοπίο στο Δήμο Ζηρού.

«Τα πήρε!» ο φίλος Μπάμπης Αρτινός περιμένοντας να αρχίσει η παράσταση στο θέατρο της Σκούπας, την στιγμή που η υπεύθυνη περίμενε μια ώρα περίπου να καταφτάσει ο νομάρχης και υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Παπαβασιλείου, που και σ’ αυτή την κοινότητα επιθυμεί να λάβει ψήφους. Τα έγραψε ο Μπάμπης (διαβάστε στην σελίδα 7), αλλά εμείς πρέπει να προσθέσουμε κάτι ακόμη:
-Αν περιμένει, απ’ αυτούς που περίμεναν να λάβει ψήφο, είναι γελασμένος.
Όμως είναι η βιασύνη να προλάβει τους πάντες και αν τους προλαβαίνει με τον τρόπο αυτό, τότε είναι σίγουρο, πως δεν θα μετράει ψήφους και στήριξη, αλλά απώλειες.

Με στελέχη της κοινωνίας

Βρίσκεται εν όψει των αποφάσεών της για την παρουσίαση του συνδυασμού της η υποψήφια δήμαρχος Όλγα Γεροβασίλη. Χαρακτηριστικό των επιλογών που έχει κάνει μέχρι σήμερα, είναι να έχει δίπλα της, περισσότερο τα στελέχη της κοινωνίας, ανεξάρτητα από την κομματική ένταξη και λιγότερο κομματικά στελέχη, τα οποία έτσι κι αλλιώς στηρίζουν την προσπάθεια που κάνει.
Απ’ τις πληροφορίες που έχουμε, όλο το προηγούμενο διάστημα έχει πείσει σημαντικούς παράγοντες, οι οποίοι και κάνουν τον αγώνα τους, με πρώτο μέλημα την ανάδειξη των προβλημάτων και την προβολή των λύσεων, που ο συνδυασμός προτείνει.
Με ιδιαίτερο χάρισμα στην επικοινωνία η Όλγα Γεροβασίλη, μπορεί και πείθει και κανένας δεν αποκλείει την καλύτερη πορεία, απ’ αυτή των εκλογών του 2006, που θεωρήθηκε έκπληξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: