Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010

Περίμεναν το νομάρχη ν’ αρχίσει η παράσταση!

Του ΜΠΑΜΠΗ ΑΡΤΙΝΟΥ

Της κακομοίρας έγινε στις 11 Αυγούστου στο Παλαιοχώρι Σκούπας Άρτας πριν από τη θεατρική παράσταση αναβίωσης του τζουμερκιώτικου γάμου. Αφορμή γι΄ αυτό στάθηκε η καθυστέρηση έναρξης της εκδήλωσης πάνω από μια ώρα, γιατί δεν είχε προσέλθει ο κορυφαίος προσκεκλημένος των οικοδεσποτών, νομάρχης Άρτας κ. Γ. Παπαβασιλείου.
Εκνευρισμένοι από την αναμονή οι θεατές «μπιζάριζαν» συνεχώς και απαιτούσαν το ξεκίνημα της εκδήλωσης, αλλά εις μάτην. Απευθυνόμενοι προς την οικοδέσποινα κ. Ρίτα Μυστακοπούλου ζητώντας εξηγήσεις, έλαβαν την απάντηση πως τυχόν έναρξη χωρίς την παρουσία του νομάρχη θα ήταν προσβολή προς το πρόσωπό του. Δεν βρήκε όμως τίποτα να πει για την προσβολή όλων των θεατών από τον κ. νομάρχη και τους οικοδεσπότες, οι οποίοι έφεραν ακέραιη την ευθύνη για την ταλαιπωρία των παρευρισκομένων, αγνοώντας το γεγονός πως αυτοί υπήρξαν κάτοικοι αγροκτηνοτροφικής περιοχής και η πρωινή έγερσή τους γίνεται από τα «άγρια» χαράματα και οι υπόλοιποι έπρεπε να ταξιδέψουν χιλιόμετρα και μάλιστα σε κάκιστους και άκρως επικίνδυνους δρόμους.
Δεν εξήγησε επίσης η κ. Μυστακοπούλου προς τι η προσβολή: προς τον… προσβάλοντα όλους μας νομάρχη ή προς τα 2.500 ευρώ που επιχορηγήθηκαν από τον επίσημο προσκεκλημένο τους προκειμένου να πραγματοποιήσουν την εκδήλωση; Και δεν ήταν τα μόνα, αφού υπήρξαν και άλλοι χορηγοί.
Κι ενώ η αγανάκτηση των παρευρισκομένων κορυφώνονταν και το «μπιζάρισμα» γινόταν εντονότερο, εδεήθη να εμφανιστεί ο κ. νομάρχης με την κουστωδία του, χωρίς να τον χειροκροτήσει ουδείς. Και γιατί άλλωστε; Σαν να μην έφταναν οι χαιρετούρες, οι ασπασμοί και οι φωτογραφίσεις, απευθυνόμενος προς τον υπογράφοντα, ο κ. νομάρχης,… διέταξε! Έιιι, φωτογράφε, βγάλε μας μια ακόμα φωτογραφία. Μόνο το… ψιτ απουσίαζε από το επιτακτικό κάλεσμά του. Και βέβαια η ηθελημένη άγνοιά του ως προς το λειτούργημα του δημοσιογράφου που ασκώ. Του το υπενθύμισα βεβαίως και με… θυμήθηκε. Προσωρινά όμως, γιατί δεν συγκαταλέγομαι στον αυλόγυρό του, ούτε σ΄εκείνους και δυστυχώς είναι αρκετοί, που τον προβάλλουν υπέρ του δέοντος. Σε αντίθεση με τον γράφοντα ο οποίος όσες φορές χρειάστηκε ν΄ασχοληθεί με το αξίωμά του και τις πράξεις του υπήρξε πάντα αυστηρός κριτής στα πεπραγμένα του.
Βεβαίως δεν είναι υποχρεωμένος ο κ. νομάρχης να γνωρίζει τους πάντες, αν και θα έπρεπε όσον αφορά τους δημοσιογράφους, ειδικά την αφεντομουτσουνάρα μου που κατοικεί στην… εσπερία. Το αξίωμα όμως που κατέχει και βεβαίως η ευγένεια σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουν το… έιι, φωτογράφε.
Συγχαρητήρια κ. νομάρχα και με τις ευχές μας και δήμαρχος. Αλλά πώς θα το κατορθώσετε όταν αντιμετωπίζετε τοιουτοτρόπως τους εν δυνάμει ψηφοφόρους σας, οι οποίοι σας έδειξαν, και αντιληφθήκατε, τις διαθέσεις τους. Σε τέτοιο βαθμό που βροντοφώναξαν πως δεν θέλουν ν΄ακούσουν την αναγγελία επωνύμων παρευρισκομένων, ως είθισται, λέγοντας πως «τους είδαμε». Άλλωστε… μικρός ο κόσμος.
Μπορεί να το επιδιώκετε διερχόμενος όλα τα μέσα που διαθέτετε, κάνοντας τον προσωπικό σας αγώνα από τη θέση του νομάρχη, με χρήματα και στελέχη της νομαρχίας, όπως σας καταλογίζει η επικεφαλής της «Δημοτικής Αλλαγής» και υποψήφια δήμαρχος Άρτας κ. Όλγα Γεροβασίλη (Εφημερίδα «Η Γνώμη», Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010) και σας ζήτησε να παραιτηθείτε από το αξίωμα του νομάρχη (Εφημερίδα «Νέος Παρατηρητής», Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010), για να μη βαφτίζετε το νόμιμο και… ηθικό, ίδιον της παράταξης που εκπροσωπείτε.
Εξηγήστε όμως σε όλους τους κατοίκους του νομού Άρτας και ιδιαίτερα στους υποψήφιους δημότες σας, πώς είναι δυνατόν να διαθέτετε 2.500 ευρώ στη Σκούπα όταν η οικονομία της πατρίδας μας αιμορραγεί και οι πολίτες της βιώνουν δύσκολα με σκληρή λιτότητα και ανεργία. Κι αν δίνετε τόσα πολλά στη Σκούπα, πόσα θα δώσετε, αν δώσετε, σε άλλες πιο σπουδαίες εκδηλώσεις και πολυαριθμότερες σε κατοίκους κωμοπόλεις και καταξιωμένους συλλόγους;
Και ένα τελευταίο: Έχετε χρήματα για τη Σκούπα, την κάθε Σκούπα και δεν έχετε ένα ευτελές μικροποσό να γεμίσετε με ασφαλτοτάπητα ένα φορτηγό και συνεργείο της νομαρχίας να προβεί σε αποκαταστάσεις οδικών δικτύων που μοιάζουν βομβαρδισμένα, γεμάτα λακκούβες και παγίδες που εγκυμονούν κινδύνους για διερχόμενους οδηγούς και οχήματα, όπως ο δρόμος Βουργαρελίου-Κυψέλης; Ή μήπως περιμένετε να το πράξετε την τελευταία στιγμή πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου για να δείξετε… έργο και να εισπράξετε ψήφους;
Ξεχνάτε βέβαια πως οι ψηφοφόροι δεν τρώνε πλέον κουτόχορτο και «βοσκούν» πλέον και εκτός μαντριών, γεγονός που το απέδειξαν με τις αποδοκιμασίες στη Σκούπα. Επιτέλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: