Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Μια υποψηφιότητα που μπορεί να αποτελέσει ΤΟ παράδειγμα


Ο ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Ζηρού ΓΙΩΡΓΟΣΖΥΓΟΥΡΗΣ έχει το προβάδισμα

«Η δική μας υποψηφιότητα κινείται πέρα και έξω από τις όποιες κομματικές επιλογές .
Όσοι μετέχουν στην κίνηση μας είχαν πλήρη γνώση των πιέσεων που πιθανόν θα δεχόταν.
Είναι άνθρωποι με τους οποίους συναναστρεφόμαστε καθημερινά σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, άνθρωποι από όλα τα πολιτικά κόμματα μέλη η όχι αυτών
Διαπιστώνουμε ότι δεν μπορεί να είμαστε αντίπαλοι αλλά μόνον με την κοινή μας προσπάθεια θα πετύχουμε το καλύτερο».
Πολύ καιρό πριν ο ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Ζυγούρης είχε ξεκαθαρίσει τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της προσπάθειας που ξεκίνησε να είναι υποψήφιος δήμαρχος και σε δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, με τα παραπάνω λόγια περιέγραψε τα χαρακτηριστικά της προσπάθειάς του.
Και είναι ιδιαίτερα ελκυστικό, σε μια εποχή που κυριαρχεί το κομματικό χρίσμα ή στήριξη της υποψηφιότητας του ενός ή του άλλου υποψηφίου να βλέπεις το ξεχωριστό, να το αναλύεις και να ελπίζεις ότι τέτοιες ξεχωριστές προσπάθειες, μπορεί να έχουν ελπίδα και να ανοίξουν νέους δρόμους στην αυτοδιοίκηση.
Ο μηχανικός Γιώργος Ζυγούρης, έκανε ένα ξεχωριστό ξεκίνημα λοιπόν, το οποίο στα όρια του νέου Δήμου Ζηρού, όχι μόνο στην Φιλιππιάδα, αλλά και στην Λάκκα και στο Ανώγειο και στη ν Κρανιά βρήκε ανταπόκριση και πολίτες με άποψη, πρόθυμους να ανταποκριθούν στο κάλεσμά του και να γίνουν και οι ίδιοι πρεσβευτές μιας άλλης αντίληψης, αυτής δηλαδή που έχει ανάγκη η αυτοδιοίκηση.
Ο ίδιος έχει εξηγήσει το σκεπτικό της προσπάθειας επισημαίνοντας: «Με σεβασμό στον ρόλο ,στις διαδικασίες και στις τελικές επιλογές των κομμάτων θεωρούμε ,όπως άλλωστε καταδεικνύουν και οι σχετικές έρευνες ,ότι οι ανεξάρτητες- υπερκομματικές υποψηφιότητες για την Αυτοδιοίκηση θα τύχουν της εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας των πολιτών Για αυτό άλλωστε τον λόγο έγκαιρα, χωρίς να αναμένουμε τις κομματικές διαδικασίες και επιλογές ανακοινώσαμε την υποψηφιότητα μας».
Δυό μήνες, περίπου μετά τις πρώτες δηλώσεις που έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος Ζηρού Γιώργος Ζυγούρης, μπορεί με μεγάλη ικανοποίηση να κάνει τον πρώτο απολογισμό του, όπως ακριβώς τον περιγράφουμε παραπάνω. Στην πορεία βρέθηκαν δεκάδες πολίτες, οι οποίοι συμφώνησαν και σήμερα μπορούν να θεωρούνται ένας αξιόμαχος συνδυασμός, που έχει άποψη και προσέγγιση στην κατάσταση που επικρατεί και το πώς θα πορευτεί στην συνέχεια.
Η άποψη του υποψηφίου δημάρχου είναι χαρακτηριστική: «Είναι βέβαιο ότι η παρούσα συγκυρία χαρακτηρίζεται από δυο κυρίαρχα στοιχεία, αφενός την εφαρμογή του Νόμου Καλλικράτη και αφετέρου την πολιτικοοικονομική κρίση που βιώνουμε. Η νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αφορά μια σειρά διοικητικών αλλαγών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με σημαντικότερη την μείωση του αριθμού φορέων .Η Αυτοδιοίκηση είναι ο κατ' εξοχήν χώρος των συγκλίσεων και συναινέσεων και οι ανεξάρτητες υποψηφιότητες είναι αυτές οι οποίες μπορούν και εξεγείρουν ενεργούς πολίτες από όλους τους πολιτικούς χώρους να δώσουν απάντηση στην σημερινή πολιτική κρίση».
Έχουμε λοιπόν να παρατηρήσουμε μια προσπάθεια, η οποία έχει και με άποψη, τα χαρακτηριστικά της ανεξάρτητης υποψηφιότητας, η οποία στην εποχή που ζούμε και με τα χαρακτηριστικά που προαναφέρθηκαν, αποτελεί την λύση. Ίσως αποτελεί την μοναδική λύση και ίσως αποτελέσει καθοριστικό παράδειγμα και για την επόμενη αυτοδιοοικητική εκλογική αναμέτρηση.
Αφού όλα δείχνουν ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Ζηρού Γιώργος Ζυγούρης θα πάει πολύ καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: