Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Γνωρίζει την κατάσταση και έχει πρόταση

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Ουσιαστική η προσέγγιση της κατάστασης που επικρατεί και στο νυν Δήμο Αρταίων, αλλά και στους άλλους Δήμους, που θα αποτελέσουν το νέο Καλλικρατικό Δήμο Αρταίων, από τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Παπαλέξη, στην πρώτη ανακοίνωση που εξέδωσε, αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, με την οποία έγινε γνωστή η στήριξη και υποψηφιότητάς του από το κυβερνητικό κόμμα.
Που σημαίνει ότι πολύ καιρό πριν είχε ασχοληθεί, επί της ουσίας με το τι επικρατεί και στην Άρτα και τους άλλους Δήμους, έχοντας την κατάλληλη πρόταση για το νέο που έρχεται και πρέπει ο κάθε νέος αιρετός να είναι έτοιμος να το διαχειριστεί και με βάση την σωστή διαχείριση, να προκύψει το αποτέλεσμα που όλοι οι πολίτες επιθυμούν.
Η πρόταση που σε λίγες γραμμές καταθέτει ο κ. Παπαλέξης, είναι το αποτέλεσμα της επικοινωνίας που είχε με τους πολίτες και μέχρι σήμερα οδηγήθηκε στις πρώτες εκτιμήσεις και προτάσεις.
Σημειώνει χαρακτηριστικά για τη νέα εποχή στην αυτοδιοίκηση ο Γιάννης Παπαλέξης:«Ο Νόμος του Καλλικράτη δημιουργεί τομές, τις οποίες οι υπάρχοντες οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης φαίνονται αδύναμοι να παρακολουθήσουν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι και οι άνθρωποι που έχουν ασχοληθεί με την Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να προσαρμοστούν και να μείνουν στο περιθώριο. Αντιθέτως, οφείλουν να κάνουν την δική τους υπέρβαση και να αγωνιστούν με το ίδιο σθένος και το ίδιο πάθος, για μια διευρυμένη κοινωνία, από αυτήν που μέχρι σήμερα είχαν ασχοληθεί».
Αυτή είναι και η ουσία του πράγματος και με βάση την ουσιαστική άποψη για την αυτοδιοίκηση, είναι σίγουρο πως μπορεί να βρεθεί η λύση στα προβλήματα και η δημιουργία των υποδομών για την ανάπτυξη, που πρέπει να είναι και ο βασικός ρόλος της αυτοδιοίκησης.
Με εμπειρία και στο Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας ο Γιάννης Παπαλέξης, ήταν σίγουρο πως θα είχε επεξεργαστεί τις κατάλληλες προτάσεις για να τις καταθέσει στους πολίτες και στην συνέχεια να γίνουν αντικείμενο διαλόγου ανάμεσα σ’ αυτούς.
Με τον τρόπο αυτό, κάνει την πιο ουσιαστική εμφάνιση στην τοπική κοινή γνώμη και είναι σίγουρο πως η εκτίμηση δεν θα αργήσει να έρθει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: