Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010

ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ από την 2η σελίδα της ΓΝΩΜΗΣ

ΕΙΔΗΣΗ: Ο δήμαρχος Πάνος, λίγο αργά τη νύχτα διέσχισε μόνος του την Κεντρική Πλατεία της Άρτας, σκεπτικός και κάθε τόσο σταματούσε, για να κοιτάζει τα έργα του, όχι τα δικά του, αλλά αυτά που έκαναν οι καταστηματάρχες… Τι έργα δηλαδή, έκλεισαν όλη την πλατεία και αν περάσει πεζός ηλικιωμένος, θα είναι θαύμα.

Ήταν μετά τον συγκλονιστικό αγώνα ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΡΕΑΛ, και καθώς έβγαινε απ’ το κεντρικό κατάστημα που είδε τον αγώνα, τον παρακολουθούσαμε αναγκαστικά, για να βγει το συμπέρασμα. Κανένας δεν… συγκινήθηκε απ’ το πέρασμά του, όμως πολλοί ήταν αυτοί που δεν έκρυψαν τον προβληματισμό τους.

-Είναι δυνατόν, να τον ικανοποιεί αυτή η εικόνα της πλατείας, τώρα που μπορεί να συλλογάται πως πέρασαν τα οχτώ χρόνια της δημαρχιακής του θητείας;

Δεν είναι δυνατόν να είναι ικανοποιημένος, αλλά εκεί που έφτασαν τα πράγματα, είναι σίγουρο πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα και την «καυτή πατάτα» της πλατείας, θα πρέπει να πιάσει στα χέρια του ο νέος δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης.

*****

Κι ενώ μιλάμε για σοβαρά πράγματα, ο υποβολέας επιμένει. Να γίνει δημόσια ερώτηση, για το πόσο στοίχισε το κάθε κολωνάκι που μπήκε στην πλατεία και τους πεζόδρομους, για να καταστραφούν σε χρόνο ρεκόρ. Βέβαια αν ήταν να λέγονται αυτά τα πράγματα, θα τα είχε ανακοινώσει, ο κατά τα άλλα λαλίστατος αρμόδιος αντιδήμαρχος. Και για να λέμε και την αλήθεια, προσωπικά δεν μ’ ενδιαφέρει πόσο στοίχισαν. Με ενδιαφέρει περισσότερο η εικόνα εγκατάλειψης που παρατηρείται και με φόντο αυτή την άθλια εικόνα, να κυκλοφορούν δήμαρχος, αντιδήμαρχοι και άλλοι παράγοντες της δημοτικής αρχής και να μην ντρέπονται.

*****

Η κυρία που διατηρεί κατάστημα στην οδό Σκουφά, ήταν αγανακτισμένη. Είναι αναγκασμένη κάθε πρωί, να καθαρίζει το παρτέρι με τα λουλούδια που βρίσκεται μπροστά στο κατάστημά της και μετατρέπεται σε κάδο απορριμμάτων κι ας υπάρχει δίπλα καλαθάκι σκουπιδιών. Βρεθήκαμε εκεί και μας έδειξε η κυρία την αθλιότητα και μας επεσήμανε κάτι ιδιαίτερα σημαντικό. Λίγη ώρα πριν είχε περάσει το συνεργείο καθαριότητας, άλλαξε την πλαστική σακούλα στο καλαθάκι και τόσοι νοματαίοι, δεν είδαν τα σκουπίδια στο παρτέρι.

Αγανακτούν οι πολίτες, αλλά ελπίζουν. Λένε ένας μήνας είναι ακόμη. Ένας μήνας χαρακτηριστικής αδιαφορίας, που θα φέρει την πόλη στο σημείο μηδέν. Αλλά τι να κάνουμε. Ας περιμένουμε το νέο έτος, να δούμε νέα δείγματα γραφής και τα αυτονόητα να γίνονται πράξη. Εμείς το ελπίζουμε.

*****

Πάντα τα… καλά να λέγονται. Άξιος ο μισθός του αντιδημάρχου Γιώργου Αθανασούλα, για τον αγώνα που κάνει κατά του καπνίσματος και την απαγόρευση στα καταστήματα. Μόνο που τα μικρά καφενεδάκια, φοβήθηκαν και δεν επιτρέπουν το κάπνισμα για να μένουν άδεια. Για τα μεγάλα μαγαζιά, ούτε λόγος. Φουγάρα είναι… Εκεί απαγορεύεται να Μην καπνίζεις.

Τι να κάνουμε, ένα μήνα θητείας έχει ακόμη ο αντιδήμαρχος και επιθυμεί να κάνει τους φουκαράδες που έχουν ένα μικρό μαγαζάκι για να βγάλουν ένα μεροκάματο, να τον θυμούνται. Δυστυχώς.
*****

Αυτό κι αν δεν είναι είδηση, γιατί όλα τα είχαμε. Ο Θάνος Ασκητής, ο εθνικός μας σεξολόγος, θα βρίσκεται στην Άρτα, την επόμενη Παρασκευή προσκεκλημένος του Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ και θα μιλήσει με θέμα: «Η Ψυχική και Σεξουαλική Υγεία της Εφηβείας προς την Ενήλικη Ζωή».

*****

Ωραία πράγματα. Ο γραμματέας (μόνο σ’ αυτή την φάση, γιατί δεν είναι πλέον πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ) του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Τάτσης, μίλησε για το θέμα που τον απασχολεί. Είπε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη, που ασχολείται με το θέμα των πλαστών πτυχίων, το οποίο ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτος δεν αφήνει στην τύχη του και όπως δηλώνει θα το φτάσει μέχρι το τέλος.

Αφού όμως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη και την αθωότητα του, γιατί δεν παραιτείται και από την θέση του γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ και όταν αθωωθεί και, λογικά, θα είναι νικητής και… τροπαιούχος, να επανέλθει και να κλείσει όλα τα στόματα. Δεν φαντάζομαι να φοβάται πως το ΠΑΣΟΚ, μπορεί να μην πάει καλά και να δημιουργηθεί πρόβλημα. Το αντίθετο μάλλον θα συμβεί. Μπορεί να πάει και καλύτερα, αν κρίνουμε και απ’ την φανερή απουσία του απ’ τις δημοτικές εκλογές, όπου το ΠΑΣΟΚ κέρδισε το Δήμο Αρταίων.

Τέλος πάντων. Η παρουσία του γραμματέα στην θέση αυτή, δεν είναι ότι καλύτερο για την πολιτική ζωή του τόπου μας. Αλλά ούτε ο ίδιος, ούτε ο βουλευτής Τσιρώνης, που τον… διόρισε στην θέση αυτή, το αντιλαμβάνονται, οπότε όλοι είμεθα υποχρεωμένοι να ζούμε, με τον συγκεκριμένο γραμματέα.

*****

Στην συνάντηση των προέδρων των ΝΟΔΕ της ΝΔ που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «ΚΗΠΟΣ» της Ρηγίλλης, θα βρεθεί σήμερα και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Άρτας της ΝΔ Στάθης Νάνος. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι η πολιτική πρόταση του προέδρου Αντώνη Σαμαρά, ο απολογισμός δράσης (εκεί έχει πολλά να πει και θα τα πάει καλά ο πρόεδρος Νάνος) και ο προγραμματισμός, τον οποίο ελπίζουμε να ανακοινώσει.

Συμβαίνουν πολύ ωραία πράγματα στη ΝΔ, ειδικά στην Άρτα. Οι πάντες τα έχουν με τον πρόεδρο, το γράφουμε και στο σχετικό ρεπορτάζ, αλλά ουδείς είναι αποφασισμένος να κάνει κάτι, για να γίνει καλύτερη η κατάσταση. Και το επιχείρημα: Δεν θέλει κανένας να είναι πρόεδρος στο συγκεκριμένο κόμμα, οπότε ας… βολευτούμε με το Νάνο, λένε.

*****

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Ενεργοί Πολίτες Αμβρακικού, έχει ενδιαφέρον και δείχνει αυτό που χρόνια τώρα, επθσημαίνουμε στα σχόλιά μας. Ότι σ’ αυτόν τον τόπο, όλοι οι τοπικοί παράγοντες, δεν σκέπτονται ποτέ να προλάβουν μια κατάσταση, να μην δημιουργηθεί δηλαδή κάποιο πρόβλημα, αλλά ασχολούνται με αυτό μετά και φυσικά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα απολύτως. Διαβάστε λοιπόν την ανακοίνωση:

«Τα σκουπίδια των Ιωαννίνων στο ΧΥΤΑ Βλαχέρνας; Είναι ένα από τα δύο βασικά σενάρια που εξετάζει η αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου (κεκλεισμένων των θυρών), ούτως ώστε οι δύο υπάρχοντες ΧΥΤΑ Βλαχέρνας Άρτας και Καρβουναρίου να μετατραπούν σε ΧΥΤΥ και το εργοστάσιο επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων να χωροθετείται στο νομό Ιωαννίνων. Το άλλο σενάριο θέλει κατασκευή νέου ΧΥΤΥ και γειτνίασή του με το εργοστάσιο όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Ηπειρωτικός Αγών. Η ουσία είναι ότι παρ όλα τα προβλήματα του ΧΥΤΑ Βλαχέρνας, τρύπιες μεμβράνες μέσα από τις οποίες τα υγρά απόβλητα καταλήγουν στον υδροφόρο ορίζοντα, ποταμό Άραχθο και Αμβρακικό, θα προστεθούν και τα σκουπίδια του νομού Ιωαννίνων και εδώ στην Άρτα δεν κουνιέται φύλλο από κανένα αρμόδιο!!! Τι γίνεται βρε παιδιά; Πάρτε θέση τώρα γιατί αύριο θα είναι αργά!!!».

*****

Άνθρωποι που παλεύουν για τον καθημερινό μόχθο, για την πατρίδα και την πρόοδο, είναι το αντικείμενο της ποιητικής συλλογής του Γιάννη Ταμπούρα, την οποία παρουσιάζει σήμερα η «Γ» στην σελίδα 15. Οφείλουμε να ομολογήσουμε, ότι οι ανησυχίες, αλλά και η ευαισθησία του Γιάννη μας εξέπληξαν θετικά και απ’ αυτή την στήλη, θα τον παροτρύνουμε να συνεχίσει, μιας και θεωρούμε ότι έχει πολλά και σημαντικά πράγματα να πει. Προτείνουμε να προμηθευτείτε την ποιητική συλλογή και είμαστε σίγουροι ότι θα συμφωνήσετε μαζί μας.

*****

Τόσο πιά δεν μπορούν να αφουγκραστούν την κοινωνία, αλλά και όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, αυτοί οι μεγαλόσχημοι παράγοντες του ΠΑΣΟΚ στην Άρτα. «Πρέπει να παραιτηθεί ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» λέει και ξαναλέει ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός, γιατί είναι ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου των πλαστών πτυχίων που δόθηκαν σ’ όλη την Ελλάδα. Και έχει δίκαιο.
Όμως ο κ. Ράπτης, πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Άρτας της ΝΔ, που παλιά ήταν και στενός φίλος του πρώην βουλευτή Κώστα Καραμπίνα, αλλά οι μεγαλόσχημοι του ΠΑΣΟΚ, δεν… μασάνε. Στο πρόσωπό του βρήκαν τον άξιο διευθυντή και την… επιτυχία που έκαναν, ούτε που την διαπραγματεύονται. Εκεί θα μείνει ο κύριος διευθυντής και ας λένε ότι θέλουν, όσοι τυχαίνει να ενοχλούνται, που με μια απάτη συγκεκριμένων καθηγητών του δημοσίου, κάποιοι μη έχοντες αξία καταλαμβάνουν, με τα πλαστά πτυχία θέσεις στο δημόσιο και αυτοί που πραγματικά αξίζουν είναι στα… αζήτητα.
Ήθελα όμως να έβλεπα τους δυό κυβερνητικούς βουλευτές του νομού, απέναντι σε κάποιον που αδικείται απ’ τα… καμώματα του κ. Ράπτη, του κ. Τάτση και των άλλων της παρέας. Τι θα έλεγαν; Έχεις δίκαιο παιδί μου, αλλά εμείς κάναμε πολιτικές επιλογές.
Και φυσικά καθόλου δεν θα ντρεπόταν.

Άρε κατάντια για την Χώρα μας

Έλαβα το μήνυμα από φίλο της στήλης και σπεύδω να το δημοσιεύσω, μιας και με λίγα λόγια, δείχνει την πολιτική κατάσταση της χώρας μας, αλλά και κάποιους μπορεί να προβληματίσει. Λέει λοιπόν:
«Και καλά πριν από δύο χρόνια είχαμε την «κακιά» Ν.Δ. με τον Καραμανλή, που ήταν «κουρασμένος», έπαιζε playstasion και δεν «δούλευε» η κυβέρνηση. Είχαμε λίβελους από τους προσκυνημένους υπηρέτες της διαπλοκής! Κραυγές του Ιορδάνη ή του Καψή για …..ολιγωρία του κυβερνητικού έργου! Δηλώσεις του «τσίρκου», της αντιπολίτευσης με καταγγελίες, που είχαν άμεση πρόσβαση και προβολή από τα ΜΜΕ. Σήμερα καμία αντίθετη φωνή! Καμία καταγγελία, όλα πάνε καλά, στην δικτατορία της πράσινης ύφεσης. Σήμερα που η διατεταγμένη υπηρεσία του ηλίθιου στην μετατροπή του προβλήματος χρέους σε πρόβλημα δανεισμού, ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΑ, είχε ως μόνο σκοπό την άλωση της Ευρώπης και της οικονομίας της. Απλά ο ολίγιστος, αμερικανοτραφής, άβερελ από το Μινεσότα, έκανε αυτό που πρόσταζε η πραγματική του πατρίδα, και …….αφοδεύτηκε για τα λεωφορεία, ή τους άνεργους τραπεζικούς υπαλλήλους, ή τα απλά, καθημερινά προβλήματα των ……ντόπιων ιθαγενών! Αυτός είναι για τα προβλήματα του ………παγκόσμιου πολίτη! Έχει πρωθυπουργό εσωτερικού, αντιπρόεδρο, συντονιστές, αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα, γιατί τα προβλήματα ….λύθηκαν τις πρώτες 100 ημέρες, αν θυμάστε!
Άρε κατάντια για την Χώρα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: