Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΑΜΠΟΥΡΑΣ: «Υπόγειες διαδρομές»


Σ' αυτό το βιβλιαράκι που είναι μια συλλογή ποιημάτων ο Γιάννης Τζαμπούρας αποτυπώνει σκέψεις, για απλούς ηρωικούς ανθρώπους, που από όποιο μετερίζι της καθημερινής ζωής αγωνίσθηκαν, αντιστάθηκαν, αγάπησαν, ονειρεύθηκαν, έδωσαν μάχες ενάντια στη συντήρηση της εξουσίας και τον ολοκληρωτισμό.
Άνθρωποι που παλεύουν για τον καθημερινό μόχθο, για την πατρίδα και την πρόοδο.
Όμως δυστυχώς, ο Νεοέλληνας πληρώνει τη διαφθορά, την έλλειψη πραγματικής μόρφωσης και περιμένει στις ουρές των νοσοκομείων.
Εξακολουθεί να ελπίζει μάταια. Ως πότε άραγε; Ο δραματικός εναγκαλισμός της τρόικας με τη συμμετοχή της ντόπιας εξουσίας, στραγγαλίζουν τα όνειρα των παιδιών μας.
Ο σημερινός λοιπόν άνθρωπος, χαμένος σε ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΔΙΑΔΟΜΕΣ, ζώντας τη δική του Γκουέρνικα, προσπαθεί να βρει την αληθινή του αξιοπρέπεια.
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ.

Βιογραφικό Γιάννη Τζαμπούρα

Ο Γιάννης Τζαμπούρας γεννήθηκε στην Άρτα το 1958. Σπούδασε στην Α.Β.Σ. Θεσσαλονίκης, όπου παράλληλα έκανε και τις πρώτες πολιτικές και φιλολογικές του αναζητήσεις.
Έγραψε κάποια χρονογραφήματα και ποιήματα, σε διάφορα περιοδικά και μικρές εφημερίδες. Ζει στην Άρτα, είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: