Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ και οι απολογισμοί του

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Επαναφέρουμε την αναζήτησή μας, για τον απολογισμό της δράσης της ΝΟΔΕ Άρτας της ΝΔ και τις επιλογές του προέδρου της κ. Στάθη Νάνου, μιας και στην τελευταία συνεδρίαση της, είχε διαβεβαιώσει τους παριστάμενους ότι θα κάνει δημόσιο απολογισμό και θα καταθέσει τις απόψεις του, για όλα όσα συνέβησαν και μπορεί το απλό μέλος του κόμματος να μην γνωρίζει. Είχε πει τότε ότι βρίσκει φιλοξενία στο τοπικό site “monoplio,gr” και μας ανάγκασε να αναζητούμε σ’ αυτό καθημερινά, τον μεγάλο απολογισμό, με την ελπίδα ότι κι εμείς, που δεν γνωρίζουμε πολλά να αντιληφτούμε επί τέλους τι συμβαίνει στη ΝΔ Άρτας και κατ’ επέκτασιν στην τοπική πολιτική σκηνή. Δεν μας έκανε το… χατίρι, αλλά μας βάζει και σε σκέψεις.
Γιατί πρέπει να απαντηθεί ένα σημαντικό ερώτημα:
-Και να θέλει να καταθέσει τον προβληματισμό του και τον απολογισμό του, τι θα πρέπει να πει;
-Ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Άρτα και με δική του ευθύνη είναι σε διάλυση και δεν έχει την δυνατότητα να κάνει, έστω και την ελάχιστη παρέμβαση;
Αυτά είναι που γνωρίζουν οι πολίτες και ειδικά οι νεοδημοκράτες, που αγωνιούν για την πορεία του κόμματος και πανελλαδικά και τοπικά.
Είναι δυνατόν να υπάρχει στην κομματική οργάνωση πρόεδρος με αξιοπιστία και να επιτρέπει η συνεδρίαση του οργάνου που προεδρεύει, σε πεδίο αλληλοσπαραγμού στελεχών, με στόχο την προσωπική επιβίωση. Δεν είναι δυνατόν κάτι τέτοιο να συμβαίνει σ’ ένα σοβαρό κόμμα, με σοβαρή λειτουργία. Στη ΝΔ Άρτας όμως, όλα συμβαίνουν και τα χειρότερα έρχονται.
Είναι δυνατόν, ένα κόμμα να ετοιμάζεται για εκλογές και ο εν ενεργεία βουλευτής, να κατασυκοφαντεί, με χοντρά ψέματα, τον υποψήφιο βουλευτή, που θα βγει στην κοινωνία και θα ζητήσει την ψήφο του πολίτη;
Αυτά δεν επιτρέπονται στην κομματική λειτουργία, αλλά για να μην συμβαίνουν, θα πρέπει κάποιος να τα απαγορεύσει και να επιβάλλει τους όρους της πολιτικής διαδικασίας και της συζήτησης.
Και όπως δείχνουν τα πράγματα, αυτές οι διαδικασίες και επιλογές, θα πρέπει να είναι άγνωστες για τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Άρτας της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: