Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο Κάβουρας

Ρεμπέτικα Κάβουρας. Ιστορικό το ρεμπετάδικο στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο στη τέταρτη δεκαετία της πορείας του είναι πάντα ζωντανό και ελκυστικό, ιδιαίτερα για νέους ανθρώπους, οι οποίοι διασκεδάζουν κατά τον καλύτερο τρόπο. Κοντά στην ελληνική μουσική, το ρεμπέτικο τραγούδι και το δημοτικό όταν η ώρα είναι προχωρημένη και το κέφι αυξημένο.
Ιδιοκτήτης του ένας παλιός γνώριμος της Άρτας, ο Γιώργος Κάβουρας, που για μια δεκαετία περίπου ήταν ο επιχειρηματίας που ανέδειξε το Τουριστικό Περίπτερο και το έκανε στέκι των νέων της Άρτας. Γνωστή η ιστορία του, δεν χρειάζεται να την θυμίσουμε, γιατί θα πρέπει να θυμηθούμε και την εγκατάλειψη του χώρου χάριν των σκοπιμοτήτων.
Στέκι αρτινών νέων, το ρεμπετάδικο του Κάβουρα, στην τελευταία μας επίσκεψη είδαμε πάρα πολλούς απ’ αυτούς να διασκεδάζουν και να απολαμβάνουν το χώρο και το είδος αυτό της διασκέδασης, που ας μας επιτραπεί να το χαρακτηρίσουμε και αντίσταση στην ισοπέδωση των ευτελών δημιουργημάτων της εποχής μας. Γνώριμος μ’ όλους τους αρτινούς ο Γιώργος Κάβουρας, συνομιλεί μαζί τους, έχει πάντα στο μυαλό του την Άρτα και τους αρτινούς και είναι σίγουρο πως όσοι βρεθούν στην Αθήνα και περάσουν μια βόλτα απ’ το συγκεκριμένο μαγαζί, θα διαπιστώσουν πως εκεί είναι μι αρτινή γωνιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: