Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

«Κάθε Πέμπτη απόγευμα στο Μουσείο…» της Νικόπολης

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης προσκαλεί μαθητές της δευτέρας, τρίτης και τετάρτης δημοτικού στη κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσά του, προκειμένου να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, στα πλαίσια του προγράμματος «Κάθε Πέμπτη απόγευμα στο Μουσείο…».
Οι δραστηριότητες θα λαμβάνουν χώρα κάθε Πέμπτη απόγευμα από της 18.30~20.00, έως τις γιορτές των Χριστουγέννων (2/12, 9/12, 16/12) και το περιεχόμενό τους θα διαφοροποιείται.
Η προγραμματισμένη δράση για την Πέμπτη 2/12 έχει τίτλο «Από την ανασκαφή στο Μουσείο…» και περιλαμβάνει τόσο οπτικοακουστικό υλικό και παιχνίδια στο διαδραστικό πίνακα του Μουσείου, όσο και δραστηριότητες με πραγματικά αντικείμενα. Οι μαθητές καλούνται να γίνουν αρχαιολόγοι για ένα απόγευμα και να καταγράψουν, να οργανώσουν και να ερμηνεύσουν αρχαιολογικά ευρήματα.
Οι δράσεις των επόμενων ημερών θα αφορούν ανασκαφικό υλικό όπως κεραμική, επιγραφές καθώς και άλλα ευρήματα του Μουσείου (αγάλματα, νομίσματα).
Στόχος των δράσεων είναι οι μαθητές να γνωρίσουν το μουσείο και τα εκθέματά του και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα που αφορούν στην προστασία και την ανάδειξη των αρχαιοτήτων.
Οι δράσεις θα γίνονται από το εξειδικευμένο προσωπικό του Μουσείου και δεν είναι απαραίτητη η παρουσία των γονέων κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του εκπαιδευτικού. Ωστόσο, εξαιτίας του περιορισμένου χώρου οι ομάδες των μαθητών θα περιλαμβάνουν 20~22 παιδιά, επομένως παρακαλείστε να τηλεφωνείτε πρωινές ώρες (8.00~15.00) στο Μουσείο Νικόπολης, προκειμένου να δηλώνετε συμμετοχή (τηλ. επικοινωνίας: 26820-89892 - Σταυρούλα Πούλου). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τη συμπλήρωση των ομάδων, ούτως ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα.
Τα παιδιά είναι καλό να φορούν άνετα ρούχα.
Πληροφορίες και δηλώσεις
συμμετοχής για τα
εκπαιδευτικά:

ΛΓ΄ ΕΠΚΑ: 2682.0.89892

Σταυρούλα Πούλου
(Αρχαιολόγος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: