Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010

Αγρίεψε και το ρέμα Μπούση

Πλημμύρισε την προηγούμενη Παρασκευή το μεσημέρι η εθνική οδός στην Άρτα, απ’ το σημείο λίγο μετά το στρατόπεδο Παπακώστα προς Αγίους Αναργύρους λόγω υπερχείλισης του ρέματος Μπούση προκαλώντας αναστάτωση στην κυκλοφορία των οχημάτων και μάλιστα σε ώρα αιχμής, όταν οι περισσότεροι επέστρεφαν από τις δουλειές τους.
Η κίνηση για πολλή ώρα διεξάγονταν με δυσκολία –ήταν σχεδόν απαγορευτική– αφού η υπερχείλιση του ρέματος σε ένα σημείο όπου το νερό δεν έβρισκε διέξοδο, μετέτρεψε κυριολεκτικά το οδόστρωμα σε λίμνη, σε ένα μήκος 1.200 μέτρων περίπου. Το μποτιλιάρισμα συνεχίστηκε μέχρι το απόγευμα ενώ πλημμύρισαν και παρακείμενες αυτές σπιτιών. Αρκετοί από τους οδηγούς έκαναν επιτόπια στροφή αλλάζοντας κατεύθυνση, οι περισσότεροι όμως «κολυμπώντας» κυριολεκτικά με τα αυτοκίνητά τους μέσα στο νερό, που έφτανε περίπου τους 20 πόντους, περνούσαν με ρίσκο το επικίνδυνο σημείο.
Στο σημείο υπήρχαν άνδρες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής καθώς και σκαπτικά μηχανήματα για την προφύλαξη των διερχόμενων αυτοκινήτων και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας ενώ οι κάτοικοι της περιοχής αγωνιούσαν για τυχόν νέα επιδείνωση του καιρού που θα επιδείνωνε το πρόβλημα.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Λουκέτα μετά τις γιορτές

«Λουκέτα» σε πολλά εμπορικά καταστήματα της αγοράς της Πρέβεζας μετά τις εορτές των Χριστουγέννων, «προβλέπουν» οι καταστηματάρχες που διαπιστώνουν καθημερινά ότι δεν μπορούν να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεών τους.
Πλέον εναποθέτουν τις ελπίδες τους στις εορτές των Χριστουγέννων, ενώ περιμένουν να γίνουν πράξη τα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Έως και το 40% αγγίζει η πτώση του τζίρου στα περισσότερα (αν όχι σε όλα) εμπορικά καταστήματα , ενώ από τον Αύγουστο πολλά είναι τα ανοίκιαστα καταστήματα ακόμα και στο κέντρο της πόλης. Συγκεκριμένα, στο νομό Πρέβεζας από τις αρχές του 2009 μέχρι τον Νοέμβριο του ίδιου έτους είχαν διαγραφεί 225 επιχειρήσεις, ενώ το ίδιο διάστημα για το 2010 διαγράφτηκαν 480 επιχειρήσεις.
Ωστόσο καλύτερη είναι η εικόνα στο τουριστικό τμήμα που είχαμε 37 διαγραφές και 133 νέες εγγραφές επιχειρήσεων. Εμπορικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι τα νούμερα που προκύπτουν είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά για την αγορά της Πρέβεζας και τους εμπόρους που προσπαθούν με κάθε τρόπο να προσελκύσουν το καταναλωτικό κοινό χωρίς να έχουν τη στήριξη κανενός.
Την ίδια στιγμή, εκτός των όσων αναφέρθηκαν, οι έμποροι έρχονται αντιμέτωποι και με το παραεμπόριο, και πολλές φορές η διοίκηση του εμπορικού συλλόγου έχει αναφερθεί στο θέμα, καταγγέλλοντας τους αρμόδιους φορείς για «πλήρη αδιαφορία». Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις συνεχείς αυξήσεις των φόρων οδηγούν την αγορά σε μαρασμό, με τους καταστηματάρχες να θεωρούν ως «την τελευταία τους ευκαιρία» τις εορτές των Χριστουγέννων.

Καταδικάζουν την συμπεριφορά του Διευθυντή ΕΑΣ Πρέβεζας

Tην συμπεριφορά του Γενικού Διευθυντή της ΕΑΣ Πρέβεζας καταδικάζει με τον πλέον σκληρό τρόπο το σωματείο εργαζομένων της ΕΑΣ και το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, ο οποίος όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου κατέστησε παράνομα και αδικαιολόγητα κατηγορούμενες δύο εργαζόμενες της ΕΑΣ, προσβάλλοντας την τιμή και την υπόληψη τους. Όπως σημειώνουν εργαζόμενη της ΕΑΣ κρατήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας για τέσσερις ώρες περίπου, χωρίς όμως στο διάστημα αυτό να υποβληθεί εναντίον της καταγγελία για τέλεση εκ μέρους της οποιασδήποτε παράνομης πράξης.
H συμπεριφορά του γενικού διευθυντή συνεχίζει το ίδιο δελτίο τύπου είναι καταφανώς μη νόμιμη και αντισυναδελφική που δεν προάγει και δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντα του συνόλου της Ένωσης Πρέβεζας, καλώντας τον γενικό διευθυντή αφ’ ενός να ζητήσει συγνώμη για την αχαρακτήριστη συμπεριφορά του και αφ’ ετέρου να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της ΕΑΣ, προς το συμφέρον όλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: