Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Εκλογικές σκέψεις και υπολογισμοί

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Σε εκλογικές σκέψεις και υπολογισμούς έχουν μπει οι παράγοντες της ΝΔ στην Άρτα, μιας και το ενδεχόμενο εκλογών, είναι πάντα στην επικαιρότητα ειδικά στη ΝΔ Άρτας, έχουν αλλάξει πολλά πράγματα και τίποτα δεν είναι όπως το 2009.
Έχει ήδη αποχωρήσει απ’ τη ΝΔ ο πρώην υφυπουργός Υγείας Γιώργος Παπαγεωργίου, ενώ ο πρώην βουλευτής Κώστας Καραμπίνας, που είναι γνωστό ότι διατηρεί καλές σχέσεις με την Ντόρα Μπακογιάννη, δεν έχει κάνει ακόμη γνωστές τις αποφάσεις του, για την πολιτική του πορεία. Επίσης η υποψήφια των εκλογών του 2009 Λουκία Μάνου, δεν είναι σίγουρο αν επιθυμεί να είναι και πάλι υποψήφια.
Πολλές θέσεις κενές και πρέπει να αναζητηθούν στελέχη πρώτης γραμμής, που θα τις καλύψουν, για να έχει η ΝΔ αξιοπρεπή παρουσία στις επικείμενες εκλογές. Και φυσικά στην αναζήτηση, θα προκύψουν οι υπολογισμοί που γίνονται πάντα, για το αν μπει ο ένας, θα μειώσει την δύναμη του άλλου και ποιού, η επιρροή στην ηγεσία θα είναι αποτελεσματικότερη.
Έτσι με βάση τους υπολογισμούς, όχι από πραγματικό ενδιαφέρον και εκτίμηση στο πρόσωπο, έγινε η πρόταση απ’ το νυν βουλευτή Κώστα Παπασιώζο, να είναι υποψήφιος βουλευτής ο νομάρχης και αποτυχών υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Παπαβασιλείου, με το επιχείρημα ότι πήγε καλά στις εκλογές κι ας έχασε. Υπολογισμός σ’ αυτή την περίπτωση είναι να στελεχωθεί το ψηφοδέλτιο με στελέχη που κατάγονται απ’ τα ορεινά και να μείνει αυτός ως ο μοναδικός εκπρόσωπος του κάμπου και να κάνει το παιχνίδι, όπως ακριβώς το έκανε και στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.
Φαίνεται πως επιθυμεί να στελεχωθεί με τρεις εκ των ορεινών, που εκ των πραγμάτων ένας θα είναι ο Γιώργος Στύλιος, που πήγε καλά στις προηγούμενες εκλογές, ένας ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου που «κόπηκε» την τελευταία στιγμή απ’ το ψηφοδέλτιο το 2009 και ο νομάρχης Γιώργος Παπαβασιλείου, που κι αυτός καταγωγή απ’ τα ορεινά έχει.
Όλοι οι άλλοι υποψήφιοι, που έχουν πρόσβαση στην Ρηγίλλης και προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά, είναι σίγουρο πως δεν θα αφήσουν μόνο του τον βουλευτή «να κάνει παιχνίδι». Θα καταθέσουν και αυτοί την άποψή τους, που όπως είναι λογικό θα ζητήσουν και η γεωγραφική κατανομή των υποψηφίων να μην είναι έτσι, γιατί κανένας δεν είναι αποφασισμένος να πάει στις εκλογές «ως πρόβατο επί σφαγή».
Γνωστό σε όλους είναι ότι και ο γιατρός Βαγγέλης Παπαδημητρίου διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Αντώνη Σαμαρά και έχει την δυνατότητα να συνομιλήσει μαζί του, άρα και να καταθέσει μια τέτοια άποψη. Το ίδιο καλές σχέσεις, με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, διατηρεί και ο υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Στύλιος, που κατά τις επισκέψεις του στην Αθήνα, έχει την άμεση πρόσβαση στην ηγεσία του κόμματος.
Με βάση τα παραπάνω, αλλά και με την αναγκαιότητα να είναι και υποψήφια γυναίκα, η οποία μπορεί να έχει αποδοχή και κοινωνική και εκλογική, μάλλον τα πράγματα, αυτή την φορά δεν θα έρθουν έτσι όπως τα θέλει ο νυν βουλευτής, που μπορεί να επικαλείται την προσωπική σχέση με τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά όσοι γνωρίζουν εκτιμούν ότι δεν είναι σε σημείο που μπορεί να κάνει αποτελεσματική παρέμβαση και για το ψηφοδέλτιο του νομού μας.
Έχει ωστόσο δρόμο ακόμη, η ιστορία και μέχρι να φτάσουμε στις εκλογές, θα έχουμε δει πολλά ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: