Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Στο «μικροσκόπιο» της Περιφέρειας Ηπείρου όλα τα έργα του Δήμου Αράχθου

Κατεπείγουσα έρευνα για όλα τα έργα του Δήμου Αράχθου, που έγιναν με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, ζήτησε η γενική γραμματέας της Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα, με το υπ’ αριθμ. ΕΜΠ 127 / 17-11-2010, που απεστάλη προς τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης Άρτας Δημήτρη Χαμπίπη.
Η παραγγελία αυτή της κας Γεωργακοπούλου, προέκυψε ύστερα από αίτηση που κατέθεσε ο εργολάβος δημοσίων έργων Ευάγγελος Κασαής, ο οποίος, όπως αναφέρεται στο εν λόγω έγγραφο, έχει κάνει και καταγγελία στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ο οποίος απ’ την δική του πλευρά διεξάγει ανάλογη έρευνα, τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στον εν λόγω εργολάβο, που έχει κατασκευάσει πολλά έργα στο Δήμο Αράχθου, ανατέθηκε προφορικά η κατασκευή ενός έργου, το οποίο ο ίδιος καλή τη πίστη κατασκεύασε και όταν ήρθε η ώρα να πληρωθεί ο λογαριασμός, ο δήμαρχος Γιάννης Κόκλας, του είπε ότι δεν πρόκειται να πληρωθεί το συγκεκριμένο έργο, αφού για την πληρωμή χρειάζεται έγγραφη συμφωνία.
Να σημειωθεί ότι ο εργολάβος κ. Κασαής, ήταν στενός φίλος με τον δήμαρχο Γιάννη Κόκλα, αλλά και τον πρώην δήμαρχο Αράχθου και νυν βουλευτή Κώστα Παπασιώζο.

Μεγάλο πρόβλημα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Γ» η πρώτη καταγγελία του κ. Κασαή στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας έγινε πριν μερικούς μήνες και τότε είχε διαταχτεί έρευνα, η οποία λογικά πρέπει να βρίσκεται στο τέλος της. Ωστόσο τα προβλήματα που δημιουργούνται εξ αιτίας της συμπεριφοράς του δημάρχου Αράχθου, απέναντι στον εργολάβο Βαγγέλη Κασαή, αφορούν και τους άλλους εργολάβους, που δεν μπορούν πλέον να πληρωθούν λογαριασμούς, για έργα, μιας και σ’ όλους τους Δήμους, οι έλεγχοι για τις απευθείας αναθέσεις έργων, είναι εξονυχιστικοί και κρατούν πολύ καιρό.
Ήδη πολλοί εργολάβοι δημοσίων έργων αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις πληρωμές και φυσικά είναι αδύνατο οι δήμαρχοι των Καποδιστριακών Δήμων, να μπορέσουν να κάνουν κάτι στο υπόλοιπο της θητείας του.
Και αυτό το θέμα θα αποτελεί ένα πρόβλημα, για τους νέους δημάρχους που θα αναλάβουν την πρώτη του νέου έτους και ας ελπίσουμε ότι θα βρουν άκρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: