Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Προσωπική επίθεση στον Χρ. Παπάζογλου

Με προσωπική επίθεση, επέλεξε να ανοίξει τον διάλογο για την πλατεία Κιλκίς ο δήμαρχος Αρταίων Πάνος Οικονομίδης, απαντώντας στο νομαρχιακό σύμβουλο και μηχανικό Χρήστο Παπάζογλου. «Η επίκληση της αισθητικής δεν του πάει αφού το «γνωστικό του αντικείμενο» προσδιορίζεται και από διάφορες κατασκευές του Τριγώνου…» σημειώνει μεταξύ άλλων προφανώς για να αποδυναμώσει τα όσα περί την πλατεία Κιλκίς υπερασπίζεται και με τον ίδιο τρόπο επιχειρεί να παρουσιάσει σκοπιμότητα για το ενδιαφέρον του στο συγκεκριμένο θέμα.
Σημειώνει, για να στηρίξει την προβοκάτσια του: «Λάθος χρόνο, εσφαλμένο τρόπο και παρεξηγήσιμο (για τον ίδιο) αντικείμενο, επέλεξε ο κ. Παπάζογλου προκειμένου να καλύψει την απουσία του, να υποδηλώσει την παρουσία του και τελικά να επιβεβαιώσει τη… ματαιοδοξία του στο φόντο των επικείμενων εκλογών για την Αυτοδιοίκηση».
Βεβαίως θα αντιτείνει κανένας ότι σ’ αυτή την πόλη, δεν πρέπει να μιλάει κανένας, για να μην του καταλογίσει σκοπιμότητες ο δήμαρχος Πάνος Οικονομίδης. Αυτή είναι μια εξέλιξη, που βολεύει τον δήμαρχο, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση, ειδικά αυτή την περίοδο οι πολίτες να μην μιλούν…
Ολοκληρώνοντας τον αποπροσανατολισμό, περί το θέμα σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο δήμαρχος: «Σε κάθε περίπτωση πάντως του ευχόμαστε καλή προσωπική επιτυχία στην αγχώδη προσπάθεια πλασαρίσματος του στο δημόσιο χώρο…»
Και σ΄ ότι αφορά αυτό καθ’ αυτό το θέμα της πλατείας Κιλκίς, στην ανακοίνωση του κ. Οικονομίδη δεν λείπουν οι αιχμές, αφού επισημαίνει: «Ο κ. Παπάζογλου στη βραχεία ενασχόλησή του με τα κοινά και στην ακόμη συντομότερη θητεία του στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έχει δείξει δείγμα γραφής. Και η τοποθέτησή του σε σχέση με την «πλατεία Κιλκίς» εκτός από ανακριβής, διαστρεβλωτική και τελικά απαξιωτική τόσο για τους συναδέλφους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου όσο και τους Δημοτικούς Συμβούλους της Άρτας εμπεριέχει την αγωνία και τον αγώνα του να υπάρξει…
Να του θυμίσουμε λοιπόν ότι η μελέτη για την «πλατεία Κιλκίς» παραλήφθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. Μεταξύ δε των μελών του Δ.Σ. συμπεριλαμβάνονται και τεχνικοί (πολιτικοί μηχανικοί- τοπογράφοι) οι οποίοι κατά σύμπτωση βρίσκονται στον ίδιο πολιτικό χώρο με αυτόν. Άραγε ούτε αυτοί ξέρουν ή μήπως συναινούν και αυτοί στην καταστροφή της πόλης; Θα συνιστούσα στον κ. Παπάζογλου να βρει προσφορότερους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να προωθήσει τις όποιες πολιτικές, αυτοδιοικητικές ή επιχειρηματικές φιλοδοξίες του».
Τέλος πάντων. Επί της ουσίας διάλογος για την πλατεία Κιλκίς, δεν έγινε απ’ την πλευρά του δημάρχου και απ’ ότι εμείς αντιλαμβανόμαστε, από δω και στο εξής, όλες οι δημόσιες ανακοινώσεις του δημάρχου Πάνου Οικονομίδη σ΄ αυτό το ύφος θα είναι. Θα επιχειρηθεί να αναδειχτεί η προβοκάτσια, ως ο ρυθμιστής του δημόσιου διαλόγου. Δεν θα του περάσει όμως, γιατί οι πολίτες γνωρίζουν πως πρέπει να αντιδρούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: