Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Ένα κερί για τον Γ. Παπαδημητρίου!

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Ένα κερί, ίσα με το μπόι του (θα του στοιχίσει και λίγο) θα πρέπει να ανάβει κάθε φορά ο νομάρχης Γιώργος Παπαβασιλείου, στον γιατρό Γιώργο Παπαδημητρίου, γιατί σ’ αυτόν χρωστάει την πολιτική του καριέρα και την παρουσία του στην Άρτα, όσο κι αν σε κάποιους φαίνεται παράξενο.
Το 2006, λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές, η Ρηγίλλης, είχε αποφασίσει να είναι υποψήφιος νομάρχης ο Γιώργος Παπαδημητρίου, ο οποίος και σίγουρα θα εκλεγόταν, όπως εκτιμούσαν και οι κομματικοί παράγοντες και οι πολίτες της Άρτας. Στην ουσία θα διοριζόταν νομάρχης, άσχετα αν θα έπρεπε να ακολουθήσει η τυπική προεκλογική διαδικασία.
Κι ενώ όλα ήταν έτοιμα για να προχωρήσει η υλοποίηση της ειλημμένης απόφασης, ο Γιώργος Παπαδημητρίου, αποφασίζει να δηλώσει ότι δεν τον ενδιαφέρει ο θεσμός της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και επί πλέον ότι θα ήθελε να είναι υποψήφιος δήμαρχος. Βέβαια το δεύτερο αίτημα του γιατρού, ούτε που το συζήτησαν οι κομματικοί παράγοντες, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να αλλάζει αποφάσεις κάθε ημέρα και τα κομματικά όργανα να τις συζητούν.
Τότε λοιπόν επιλέχτηκε ως λύση ανάγκης ο Γιώργος Παπαβασιλείου, που κι αυτός στην ουσία διορίστηκε, έτσι όπως ήταν τα πράγματα. Λύση ανάγκης, η οποία προκάλεσε πλείστες όσες αντιδράσεις και από κομματικά στελέχη, αλλά και απ’ την πλειοψηφία του τοπικού τύπου, που τουρίστα τον ανέβαζαν, ξένο τον κατέβαζαν. Είχε βρεθεί τότε κι ένας συνάδελφός του στο Υπουργείο Γεωργίας, που τροφοδοτούσε με έγγραφα τα οποία δεν τον παρουσίαζαν με τα καλύτερα χρώματα. Οι εφημερίδες που τότε τον παρουσίαζαν ως περίεργο τύπο, τώρα τον υμνούν, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία.
Τώρα που έφτασε η ώρα να ληφθούν αποφάσεις, για το κομματικό χρίσμα στο Δήμο Άρτας, πάλι ο Γιώργος Παπαδημητρίου, αναθεωρεί κάποιες απόψεις του και, πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Γ», αποσύρεται απ’ την διεκδίκηση, οπότε ξανανοίγει ο δρόμος για τον Γιώργο Παπαβασιλείου.
Με μια διαφορά. Τότε που στην ουσία… διορίστηκε νομάρχης, τα πράγματα ήταν απλά. Τώρα και γνωστός είναι στην περιοχή και τα πράγματα δεν έχουν καμία σχέση με την εποχή εκείνη, που κυριαρχούσε η ΝΔ και ο κόσμος την ακολουθούσε…
Τώρα η μάχη θα είναι σκληρή και ο κόσμος γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η Άρτα ατύχησε στα χρόνια που ήταν Δήμαρχος ο κ.Οικονομίδης. Είτε ο ίδιος δεν είχε τις απαραίτητες ικανότητες για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του Δήμου, είτε έπαιξε αρνητικό ρόλο η σκιά του πολύ επιτυχημένου Δημάρχου μακαρίτη Κώστα Βάγια, το αποτέλεσμα ήταν ότι, η Άρτα ατύχησε. Τώρα με τις υποψηφιότητες του κ. Οικονομίδη πάλι και του κ. Παπαβασιλείου, η Άρτα θα πάει από το κακό στο χειρότερο. Η Ν.Δ, χάρισε τον Δήμο Αρταίων στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νομίζω πως, μόνο ο Νίκος Κέφης θα μπορούσε να συνεχίσει το έργο του Βάγια. Κρίμα.