Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Μια υποψηφιότητα με ενδιαφέρον

Ο μηχανικός Στέργιος Γιαννάκης, ανακοίνωσε την απόφασή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας χωρίς κομματικό χρίσμα, απευθυνόμενος σ’ όλους τους πολίτες του νέου Δήμου, για κάτι καλύτερο. Σημειώνει στην ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα αυτό: «…προτίθεμαι να θέσω υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος χωρίς να στοχεύω στο χρίσμα οποιοδήποτε κομματικού σχηματισμού, δεδομένου ότι θεωρώ, και τούτο αποτελεί αρχή και πιστεύω μου, ότι η Δημοτική εκπροσώπηση αποτελεί αποκλειστικό κριτήριο της τοπικής και μόνο κοινωνίας που είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να αξιολογήσει με αντικειμενικότητα και αδιάβλητα κριτήρια».
Γνωστός για την κοινωνική και επαγγελματική του παρουσία στην Πρέβεζα ο μηχανικός Στέργιος Γιαννάκης, λαμβάνει μια απόφαση, που λογικά όλοι σ’ αυτή την κατεύθυνση θα έπρεπε να κινούνται, με την ελπίδα, ότι οι τοπικές κοινωνίες μπορούν να αποφασίσουν για το καλύτερο μέλλον τους και χωρίς την κομματική παρέμβαση. Και φυσικά στην εποχή που οι πάντες προστρέχουν στην κομματική ομπρέλα, για να πετύχουν τον στόχο της προσφοράς, όπως οι ίδιοι λένε, ένας επιστήμονας που αποφασίζει να πορευτεί ανεξάρτητος, έχει κάτι διαφορετικό να πει, άρα γι’ αυτό αξίζει της προσοχής όλων η υποψηφιότητά του.
Με θάρρος και αποφασιστικότητα ο ίδιος απευθύνεται στους πολίτες του νέου Δήμου Πρέβεζας και τονίζει: «…καλώ όλους τους φορείς και τις δυνάμεις του τόπου, ανεξάρτητα από πολιτική τοποθέτηση, από όλα τα διαμερίσματα του νέου διευρυμένου Δήμου, να συμπορευθούν μαζί μου και να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή που προτίθεμαι να επωμισθώ, ώστε όλοι μαζί να χαράξουμε μια καινούρια πορεία με δύναμη για ανάπτυξη και δημιουργία του νέου Δήμου Πρέβεζας αυτή που ονειρευόμαστε και θέλουμε».
Μακάρι σ΄ όλους τους Δήμους της περιοχής μας, να υπήρχαν τέτοιες υποψηφιότητες. Είναι σίγουρο πως θα γινόταν ένα σημαντικό βήμα προόδου για την αυτοδιοίκηση.
Η «Γ» πάντως θα παρακολουθεί την προσπάθεια αυτή και σε κάθε περίπτωση, θα έχει ενημερωμένους όλους για το πώς εξελίσσεται η προσπάθεια αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: