Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Πάνε για Παπαβασιλείου;

Εξελίξεις στη ΝΔ Άρτας για τονυποψήφιο δήμαρχο – Όλα δείχνουν ότι θα πάνε στην εύκολη λύση

Όλα δείχνουν ότι η ΝΔ θα καταλήξει στην εύκολη και έτοιμη λύση του νομάρχη Γιώργου Παπαβασιλείου, ο οποίος θα λάβει και το κομματικό χρίσμα για να αρχίσει τον προεκλογικό του αγώνα.
Στην λύση αυτή φαίνεται να καταλήγουν οι παράγοντες της ΝΔ, μετά τις συζητήσεις, που σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Γ», είχε ο γιατρός Γιώργος Παπαδημητρίου. Διαμήνυσε στα κεντρικά όργανα, ότι επιθυμεί μεν το χρίσμα, αλλά αυτό να γίνει σε λογικό χρονικό διάστημα και όχι την τελευταία στιγμή, για να πάει στις εκλογές χωρίς την δυνατότητα να κάνει όσα πρέπει να γίνουν, άρα να οδηγηθεί σ’ αυτές «ως πρόβατον επί σφαγή».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Γ» ο γιατρός Γιώργος Παπαδημητρίου διαβλέπει χρονοτριβές στις αποφάσεις για το χρίσμα, οπότε θεωρεί ότι δεν είναι σωστό ο ίδιος να επιμένει βαλλόμενος και εκ του εσωτερικού του κόμματος, για ένα θέμα, το οποίο μπορεί να έχει άσχημη κατάληξη.
Στα όσα στάθμισε ο κ. Παπαδημητρίου είναι και το πώς διαμορφώνονται οι συσχετισμοί στο εσωτερικό του κόμματος, πράγμα το οποίο είναι το στοιχειώδες στην έναρξη μιας εκλογικής προσπάθειας.
Απ’ την άλλη πλευρά οι παράγοντες της γραμματείας αυτοδιοίκησης του κόμματος, φαίνεται πως εξέτασαν τις λύσεις δυό νέων ανθρώπων, οι οποίες όμως δεν βγαίνουν. Συζήτησαν το ενδεχόμενο να είναι οι εκλεκτοί ή ο μηχανικός Κώστας Παππάς, που έχει εμπειρία στο χώρο της αυτοδιοίκησης ή ο επίσης μηχανικός Χρήστος Παπάζογλου, που κι αυτός έχει θητεία στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
Όμως οι λύσεις αυτές, φαίνεται να σκοντάφτουν στην δυνατότητα που έχουν τα νέα στελέχη του κόμματος, να καταρτίσουν δυναμικό ψηφοδέλτιο, αλλά και να ενώσουν την παράταξη.
Γι’ αυτό και προσανατολίζονται στην λύση του νομάρχη Γιώργου Παπαβασιλείου, όχι επειδή είναι, γι’ αυτούς ο ιδανικός υποψήφιος, αλλά γιατί έχει τον μηχανισμό, έχει την δυνατότητα να καταρτίσει ψηφοδέλτιο και γενικά μπορεί να κινηθεί με μεγαλύτερη άνεση.
Βέβαια «αγκάθι» για τους παράγοντες της ΝΔ είναι οι αντιδράσεις που προκύπτουν για μια τέτοια απόφαση και είναι γνωστές και από πολλές αφετηρίες, μιας και δεν είναι λίγα τα στελέχη του κόμματος, που σε κάθε περίπτωση δηλώνουν ότι θα είναι με το αντίπαλο ψηφοδέλτιο, στην περίπτωση που είναι ο νομάρχης υποψήφιος δήμαρχος.

Ανάγκη!

Η εξέλιξη που καταγράφει το ρεπορτάζ της «Γ» σχετικά με την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπαβασιλείου, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα λάβει το κομματικό χρίσμα, δεν είναι αποτέλεσμα της δράσης και των παρεμβάσεων του ίδιου. Από «σπόντα» έρχεται αυτή η απόφαση, μιας και ο βασικός διεκδικητής του χρίσματος Γιώργος Παπαδημητρίου, δεν επιθυμεί να μπει σ’ ένα εκλογικό αγώνα, με καθυστερήσεις και προβλήματα.
Οπότε ας μην καυχάται ο νομάρχης και όσοι είναι δίπλα του ότι πέτυχαν τον στόχο τους.
Άλλωστε και ως υποψήφιος νομάρχης, το 2006, ο κ. Παπαβασιλείου επιλέχτηκε ως λύση ανάγκης, πάλι μετά την άρνηση του Γιώργου Παπαδημητρίου, να είναι υποψήφιος.
Έτσι για να μην μπερδευόμαστε και νομίζουν κάποιοι ότι έκαναν αποτελεσματικές παρεμβάσεις στον Αντώνη Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: