Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Κουβέντα να γίνεται, για να ναρκωτικά

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Σε ρεπορτάζ της "Γ" καταγράφεται μια σημαντική επιτυχία του τμήματος Ασφάλειας Άρτας, για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ηρωίνης στην περιοχή μας και αυτό είναι το μόνο ευχάριστο που έχουμε να καταγράψουμε σε σχέση με την προσπάθεια ενάντια στα ναρκωτικά, που κάποτε πρέπει να ξεκινήσει και στην Άρτα.

Αφορμή λαμβάνουμε απ’ τον εορτασμό της Ημέρας κατά των Ναρκωτικών και πρέπει για μια ακόμη φορά να επισημάνουμε ότι εκείνο που παρατηρούμε σε σχέση με την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι η κοινωνική αφασία και οι δηλώσεις ενδιαφέροντος, που όμως αποδείχτηκαν αναποτελεσματικές, μιας και το πρόβλημα αντί να αντιμετωπίζεται, γίνεται πιο οξύ.
Και τι δεν ακούσαμε για προγράμματα και δράσεις, σε σχέση με την πρόληψη… Όλα να οδηγούν στο πλαστό συμπέρασμα, ότι οι πάντες καθημερινά αγωνιούν, για το πώς η νεολαία μας, δεν θα είναι θύμα της μάστιγας των ναρκωτικών… Και να οι δράσεις… Και να τα προγράμματα… Και να η επιμόρφωση… Φυσικά όλα με το ανάλογο οικονομικό κόστος, γιατί τίποτα δεν γίνεται για την δόξα…
Όμως απ’ την άλλη θα πρέπει να παρατηρήσει κανένας συγκεκριμένα σημεία της πόλης μας, όπου τα θύματα των ναρκωτικών κυκλοφορούν με την αγωνία και τα σημάδια της χρήσης των ναρκωτικών έντονα… Ψάχνουν για την δόση και είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα, προκειμένου να την εξασφαλίσουν.
Το ερώτημα ζητάει επίμονα την απάντηση, ειδικά από τους περιφερόμενους αρμόδιους:
-Αφού υπάρχουν τόσες και τόσες δράσεις, τόσα προγράμματα εν εξελίξει, γιατί σ’ αυτή την μικρή πόλη τα θύματα των ναρκωτικών καθημερινά αυξάνονται;
Και μην μας πουν ότι δεν αυξάνονται, γιατί όποιοι το ισχυριστούν αυτό, θα λένε ψέματα ή δεν θα ζουν σ’ αυτή την πόλη.
Το πρόβλημα είναι έντονο. Το αναδεικνύουν τα νέα παιδιά, που ζουν με την ηρωίνη ή την κοκαΐνη και η κοινωνία, μένει στις δράσεις και τα προγράμματα, τα οποία σ’ όσους σκέπτονται σοβαρά δημιουργούν οργή και αγανάκτηση.
Κάποτε πρέπει η κοινωνία να αντιδράσει, ή καλύτερα να πάρει την υπόθεση στα χέρια της. Η κοινωνία, χωρίς την υλοποίηση προγραμμάτων και κατ’ ανάγκην το ξόδεμα δημόσιου χρήματος, να πάρει την υπόθεση στα χέρια της και να αγωνιστεί για τη νεολαία μας… Το κάθε παιδί, είναι εν δυνάμει θύμα των ναρκωτικών.
Αν αυτό το αντιληφθούν οι εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και οι πολίτες, τότε κάτι μπορεί να γίνει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: