Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Θα τηρηθούν οι κανόνες;

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Όλα δείχνουν ότι ο νομάρχης Γιώργος Παπαβασιλείου, θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Άρτας, με την στήριξη της ΝΔ και πλέον μπαίνουμε στην ουσιαστική προεκλογική περίοδο, αφού τις επόμενες ημέρες θα έχουμε και την απόφαση του ΠΑΣΟΚ, για τον υποψήφιο που θα στηρίξει για το Δήμο Άρτας, όπου επικεντρώνεται και το πολιτικό ενδιαφέρον.

Σ’ ότι αφορά την περίπτωση του νομάρχη – υποψηφίου δημάρχου, υπάρχει ένα θέμα, το οποίο τίθεται απ’ όλους και θα πρέπει και ο ίδιος να δει με ποιόν τρόπο θα πορευτεί ως τις εκλογές. Δεν μπορεί η Νομαρχία να αποτελέσει εκλογικό γραφείο, τόσο προκλητικά, όσο σήμερα γίνεται. Δεν μπορεί να συνδυαστεί η πορεία στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση με αυτή του Δήμου Άρτας, μιας και οι όποιες εκλογές πρέπει να γίνονται με ίσους όρους και όχι με το προβάδισμα κάποιου που μπορεί να εκμεταλλευτεί έναν δημόσιο μηχανισμό.
Το σημειώνουμε αυτό, γιατί ήδη ο νομάρχης έχει δείξει τις προθέσεις του. Ανακοινώνει τις πολιτικές του αποφάσεις στο γραφείο του στη Νομαρχία, την στιγμή που οι κανόνες του παιχνιδιού λένε ότι πρέπει οι όποιες προεκλογικές προσπάθειες να γίνονται μακριά από τον χώρο που έτσι κι αλλιώς επηρεάζει και λειτουργεί εις βάρος του αντιπάλου.
Το θέμα, πρέπει να δουν και όσοι μετέχουν στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, με ουσιαστικές παρεμβάσεις, μιας και το άγχος της επικράτησης στις δημοτικές εκλογές μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολές.
Τις υπερβολές αυτές είδαν ακόμη και στενοί συνεργάτες του νομάρχη Γιώργου Παπαβασιλείου και τις συζήτησαν, όχι δημόσια, αλλά με την ευκαιρία κάποιων συζητήσεων που έγιναν στα στέκια της πόλης. Οι ίδιοι δείχνουν αποφασισμένοι να το κάνουν αυτό και δημόσια και ίσως μια τέτοια πρωτοβουλία οδηγήσει σε πιο ουσιαστικές αποφάσεις και λειτουργήσει, τελικά, υπέρ των κανόνων ισότητας που πρέπει να έχουν οι εκλογές.
Βεβαίως και οι ενδιαφερόμενοι να είναι υποψήφιοι, από τώρα θα πρέπει να δουν το πώς λειτουργεί ένας μηχανισμός και πως μπορεί να αποπροσανατολίσει τον πολίτη, ιδιαίτερα στις δύσκολες ημέρες, που έχουν φτιάξει για να ζούμε.
Για να οδηγηθούμε σε εκλογές ουσίας, με τα πραγματικά προβλήματα σε πρώτο πλάνο, θα πρέπει να υπάρξουν κανόνες, οι οποίοι θα πρέπει να τηρηθούν.
Σε διαφορετική περίπτωση, δευτερεύουσες και τριτεύουσες αντιπαραθέσεις, θα κρίνουν το μέλλον του τόπου μας και τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα απ’ ότι είναι σήμερα και πάλι σε λίγο καιρό όλοι οι πολίτες, θα συναντούν την αδιαφορία και τα προβλήματα και θα αναθεματίζουν την ώρα και την στιγμή που έλαβαν τις αποφάσεις που έλαβαν.
Επιμένουμε λοιπόν. Από τώρα θα πρέπει να τηρηθούν οι κανόνες του παιχνιδιού, για να βγουν μπροστά τα προβλήματα και όχι τα τερτίπια…

Δεν υπάρχουν σχόλια: