Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Αυτοί σκαφάτοι… εμείς πλιγουράτοι!!!

Του ΝΙΚΟΥ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟΥ

Όταν διεθνώς η λέξη «έλληνας» είναι πλέον ταυτισμένη με το ρεζιλίκι, τότε υπάρχει πρόβλημα. Όταν κάποια ρεζίλια και σήμερα κάνουν πως αποτελούν το πολιτικό μας σύστημα και κάποια άλλα… οι άλλες συνιστώσες αυτού του καταχρεοκοπημένου συστήματος, τότε επίσης υπάρχει πρόβλημα. Όμως το βασικό ερώτημα είναι πότε αυτά τα επίορκα αρχιρεζίλια, θα μας αφήσουν στην ησυχία μας και πότε θα πάνε σπίτια τους ώστε να απολαύσουν τα «αγαθά που απέκτησαν» σ’ όλη αυτή την 35ετία;
Καλά δεν καταλαβαίνει αυτό το σύστημα (σε όλη του τη δομή) ότι έχει τελειώσει; Δεν καταλαβαίνει ότι έχει γίνει το περίγελο κάθε πικραμένου; Δεν καταλαβαίνει ότι η σαπίλα του όχι μόνο βγάζει τις πιο απίθανες οσμές, αλλά δείχνει και το πιο αποκρουστικό προσωπείο του; Από τους πρωθυπουργούς της μιας δραχμής, μέχρι και όλους τους άλλους, ναι, εκείνους τους βολεμένους της μιας πεντάρας, που κατάφεραν να αφανίσουν τη Χώρα, τι πρέπει να περιμένουμε;
Είπαμε «της μιας δραχμής και της μιας πεντάρας»… Μη το πάρεις και εσύ φίλε αναγνώστη τοις μετρητής. Υποτιμητικά το γράφουμε… Γιατί αν ουσιαστικά το γράφαμε και σε αριθμητικές τιμές τότε αυτή η στήλη θα είχε γεμίσει… απόλυτα με μηδενικά… Εσύ τιμημένο γερατιό και εσύ περήφανε μικρομεσαίε, μάζεψε τώρα τις υποσχέσεις τους και βάλτες στο σεντούκι σου γιατί όπως μας βλέπω θάρθει η ώρα κάποια στιγμή να το ανοίξουμε και με τις παπάρες τους να ξεσκάμε, αφού τίποτα άλλο δεν θα μπορούμε να κάνουμε.
Έτσι που λες φίλε αναγνώστη. Ύστερα από κάποια χρόνια κι όταν τα πράγματα κάπως διορθωθούν (…αν ποτέ… στον επόμενο αιώνα; Μπα, χλωμό το βλέπω…), το μόνο σίγουρο είναι ότι η ιστορία θα γράφει για τους μικρούς, ανίκανους και απολίτικους πολιτικούς που πέρασαν ποτέ από την Χώρα, αυτά τα 35 χρόνια. Όπου το μόνο που κατάφεραν είναι βασικά να γίνουν αυτοί και το σύστημά τους «σκαφάτοι» και εμείς σε λίγο καιρό σίγουρα …πλιγουράτοι !!!
ΔΙΕΛΥΣΑΝ την Ελλάδα οι αθεόφοβοι. Ότι όμορφο και δυναμικό, το οποίο με κόπους, θυσίες, πολέμους, κ.α. κατάφεραν οι νεοέλληνες 150 περίπου χρόνια από την ανεξαρτησία μέχρι το 1975, το εξαφάνισε μέσα σε 35 χρόνια «ο σοσιαλ-νεοφιλελευθερισμός» τους. ΔΙΕΛΥΣΑΝ και ΔΙΕΦΘΗΡΑΝ την ψυχή του Έλληνα οι ακατανόμαστοι. Κι αυτό είναι το χειρότερο. Η κάστα των νεόπλουτων που έχει δημιουργηθεί είναι αυτή που δείχνει τους ό… της (μπίπ), προς κάθε γραφτό και άγραφο νόμο, προς κάθε παράδοση και ιστορία… (π.χ. όρα, τελευταίο γεγονός στο θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ).
Αυτοί οι πολιτικοί, μαζί με τους νεόπλουτους που δημιούργησαν, ξετίναξαν κυριολεκτικά την αστική, αλλά και την όμορφη πατροπαράδοτη συνείδηση των Ελλήνων, με αποτέλεσμα τώρα να ψάχνουμε συνέλληνες για το τι πρέπει να κάνουμε. Οι νέοι μας βάζουν τα πτυχία τους στις βαλίτζες και άλλοι για Αυστραλία και Αμερική πάνε, κι άλλοι όπου η σύγχρονη τεχνολογία μέσω του διαδικτύου τους καλεί για εργασία στα πέρατα της γης. Όπως και τις άλλες δύσκολες εποχές αυτής της δύσμοιρης πατρίδας, έτσι και σήμερα ξαναφεύγει το πιο ζωντανό κομμάτι του λαού μας… κι αυτό είναι το μεγάλο δυστύχημα.
Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές το περασμένο Σάββατο, ανακοινώνονταν ο θάνατος του Πορτογάλου Νομπελίστα- συγγραφέα Ζοζέ Σαραμάγκου. Ο οποίος στα ταξίδιά του, σε όλο τον πλανήτη, παρακινούσε τα ακροατήριά του να "θυμώνουν και να εξεγείρονται", "αντί να παραμένουν απαθείς, που είναι το σύμπτωμα της νόσου, από την οποία πάσχει ο σύγχρονος άνθρωπος".
Κλείνοντας αυτό το κείμενο θα ήθελα να χρησιμοποιήσω επίσης τα λόγια ενός Έλληνα που πολέμησε όσο κανένας άλλος την αδικία κι έτσι όπως αυτή εκφράσθηκε στη Ν. Αφρική με το Απαρτχάιντ. Του Γιώργου Μπίζου, του δικηγόρου και συναγωνιστή του Μαντέλα, όταν τον ρώτησαν πώς βλέπει σήμερα την κατάσταση στην Ελλάδα; Απάντησε: «Θα πρέπει όλοι να θυμόμαστε ότι δεν έχουμε περισσότερα δικαιώματα επειδή είμαστε πρωθυπουργοί ή βουλευτές… Επίσης χρειαζόμαστε δικηγόρους που να πολεμούν για τη δημοκρατία και την εφαρμογή των νόμων».
kontogiorgosn@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: