Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Εντυπωσίασαν με το «Όνειρο του Σκιάχτρου»


Πανέμορφη θεατρική παράσταση από τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου που καταχειροκροτήθηκαν στο γεμάτο από κόσμο «θέατρο του Κάστρου»
Όπως υποσχεθήκαμε σε προηγούμενο φύλλο μας σας παρουσιάζουμε φωτογραφικό υλικό από την παράσταση του 2ου Δημοτικού Σχολείου όπου πλήθους κόσμου παρευρέθηκε για να παρακολουθήσει τους μαθητές της έκτης τάξης να δίνουν όλο τους τον εαυτό για να φέρουν στη ζωή την πανέμορφη ιστορία του Ευγένιου Τριβιζά «Το όνειρο του Σκιάχτρου».
Στην παράσταση έλαβαν μέρος ο Σπύρος Σιάννας ως «Αχυρούλης», η Δήμητρα Καραβασίλη σαν «Τιτιβούε», ο Άγγελος Σκανδάλης ως «Δίκανος», η Γεωργία Αναγνωστοπούλου «Δεσμοφύλακας», η Σοφία Τζουβάνου «Δικαστής», η Νάνσι Χαμπηλομάτη «Τσιλιβήθρας», η Μπέντζου Λούλα «Τερτίπης», ο Χρήστος Παπαχρηστάκης «Σφεντόντας», ο Περίανθος Μπακαγιάννης «Μπαρούτης», ο Βασίλης Ζώτος «Κατήγορος». Ακόμα «παπαγάλοι» του έργου ήταν οι: Χαρά Τριανταφύλλου, Αναστασία Αμπελογιάννη, Αθανασία Μπακόλα, Ευαγγελία Παπανδρέου, Θεοδώρα Στύλιου, Αλεξάνδρα Καλοχέρη, Βάσω Κορδαλή, Δήμητρα Παπασπύρου και Βάγια Βλάχου.
Τη Δικαστικό έπαιξε η Ραφαέλα Κόλιου ενώ τους Ενόρκους έκαναν οι Κώστας Νάκας, Άγγελος Ντέμτσε, Βαγγέλης Καλόγηρος, Σπύρος Καλόγηρος, Αλέξανδρος Τσαλαπάτης, Ανδρομάχη Σκανδάλη και Βασιλική Νίκου. Στο έργο παρενέβησαν οι εξής: Φένια Μπέντζου, Χαϊντάρι Σακί, Γιάννης Παπαβαγγέλης, Χρήστος Καραθάνος, Γιάννης Λάμπρου, Ηλίας Τσίκος και Κώστας Καλέμι ενώ οι Φρουροί ήταν ο Ανδρέας Αβράμι, ο Γιάννης Λάκκας και Γιώργος Γρετσίστας.
Επίσης την παράσταση βοήθησαν οι Σωτήρης Σαρλής, ο Γιάννης Στούμπος με τις σκηνογραφικές εργασίες, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Αλίκη Κοντοδήμα.
Η παράσταση εντάχθηκε στα πολιτιστικά δρώμενα από το Δήμο Αρταίων ο οποίος παραχώρησε και το χώρο αλλά και την τεχνική του υποστήριξη στο 2ο Δημοτικό Σχολείο.
Η Διευθύντρια του σχολείου Δώρα Χουλιάρα είπε: «….Εκτιμώντας και εμείς ότι το δικαίωμα αυτό είναι το πιο ελπιδοφόρο και αυθεντικά άδολο στοιχείο κάθε κοινωνίας, ευχόμαστε σε όλους τους νέους ανθρώπους να πραγματώσουν τα όνειρά τους και να αναδομήσουν την κοινωνία μας μέσα από αξίες και στάσεις που αναβαθμίζουν τη μοναδικότητα, τις ανάγκες και την ευτυχία των ανθρώπων….».

Δεν υπάρχουν σχόλια: