Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Να φέρουμε τους νέους στο προσκήνιο


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ / ΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Νέος και μαχητικός στην πολιτική σκηνή της Άρτας ο Ντίνος Παπαδημητρίου, που τον συναντάμε σ’ αυτή την φάση υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό του νομάρχη Γιώργου Παπαβασιλείου και ήδη έχει αρχίσει την επικοινωνία του με τους πολίτες, οι οποίοι θα τον στηρίξουν σ’ αυτή την εκλογική διαδικασία.
Μέλος της ΟΝΝΕΔ, αλλά και της Νομαρχιακής Εκτελεστικής Επιτροπής της ΝΔ Άρτας, ο Ντίνος Παπαδημητρίου, έχει αντιληφθεί την πολιτική διαδικασία, διά της προσφοράς και αυτός, όπως θα μας πει, είναι ο λόγος που δέχτηκε να μπει σ’ αυτή την εκλογική μάχη και να πορευτεί με αισιοδοξία, αλλά και να συμβάλει στην προσπάθεια που κάνει ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Παπαβασιλείου, αλλά και το κόμμα της ΝΔ που στηρίζει αυτή την υποψηφιότητα.
Ερωτώμενος για τον μέχρι τώρα απολογισμό της επικοινωνίας με τους συμπολίτες μας στο νέο Δήμο Αρταίων ο Ντίνος Παπαδημητρίου, δηλώνει ευθύς εξ αρχής ιδιαίτερα ικανοποιημένος και για την αποδοχή που συναντάει ο συνδυασμός, αλλά και ο ίδιος.
Οικονομολόγος στο επάγγελμα ο Ντίνος Παπαδημητρίου, με μεταπτυχιακές σπουδές έχει την δυνατότητα να στηρίξει το νέο θεσμό της αυτοδιοίκησης και φυσικά έχει άμεση επικοινωνία με τη νεολαία της περιοχής μας, μιας και είναι εργαστηριακός συνεργάτης του ΤΕΙ Ηπείρου.
Η συζήτηση που είχαμε μαζί του ακολουθεί και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.


-Πως αποφάσισες να είσαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος;
-Η διάθεσή μου για προσφορά στην πόλη που γεννήθηκα και ζω, είναι ο πρώτος λόγος που έλαβα την απόφαση να είμαι υποψήφιος με τον συνδυασμό του νομάρχη Γ. Παπαβασιλείου, μιας και ο συγκεκριμένος συνδυασμός στηρίζεται και απ’ το κόμμα που ανήκω τη ΝΔ. Επί πλέον διαπιστώνω ότι πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη μας και τα νέα δημοτικά διαμερίσματα, οπότε η δυναμική των νέων ανθρώπων, μπορεί να θεωρηθεί και η απάντηση, αλλά και η προοπτική για τον τόπο μας. Τέλος διαπίστωσα ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Παπαβασιλείου, έχει διάθεση να αγωνιστεί για όλα τα προβλήματα και θεωρώ ότι με βάση αυτή την διάθεση θα πορευτούμε και θα φέρουμε τα αποτελέσματα που ζητούμε.

-Ως νέος άνθρωπος περισσότερο θα απευθύνεσαι στους νέους του Δήμου μας και φυσικά θα έχεις τα πρώτα συμπεράσματα απ’ την επικοινωνία αυτή.
-Να σας πω ότι ένας απ’ τους λόγους που οδηγήθηκα στην απόφαση να είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος είναι και το ότι επιθυμώ να περάσω το μήνυμα να ασχοληθούν οι νέοι με την πολιτική, γιατί διαπιστώνουμε ότι σήμερα το πολιτικό σύστημα, τους έχει αναγκάσει να γυρίσουν την πλάτη στην πολιτική. Και φυσικά τα πρώτα μηνύματα που έχω είναι ότι αν στην πολιτική διαδικασία μπουν νέοι άνθρωποι και οι υπόλοιποι δείχνουν να θέλουν ν’ ασχοληθούν και να λειτουργήσουν συλλογικά. Η αυτοδιοίκηση άλλωστε είναι ένας χώρος που προσφέρεται για να ασχοληθούν οι νέοι και με την δυναμική που έχουν να φέρουν και τα αποτελέσματα που όλοι οι συμπολίτες μας επιθυμούν.

-Ωστόσο και τα προβλήματα των νέων είναι πολλά…
-Το διαπιστώνω καθημερινά και θεωρώ ότι τα προβλήματα των νέων, είναι ένας τομέας στον οποίο πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα ως νέα δημοτική αρχή, που θα είμαστε από την πρώτη του νέου έτους. Το πρόβλημα της ανεργίας, αν πανελλαδικά είναι το μεγάλο πρόβλημα για τους νέους, στην Άρτα είναι περισσότερο έντονο, γεγονός που αναγκάζει τους περισσότερους να φεύγουν και να πηγαίνουν σε μεγάλα αστικά κέντρα να αναζητήσουν την τύχη τους. Ποτέ καμία δημοτική αρχή, δεν έσκυψε σ’ αυτό το πρόβλημα και φυσικά ποτέ μέχρι τώρα κανένας συνδυασμός δεν είχε συγκεκριμένη πρόταση για την αντιμετώπιση του προβλήματος, την στιγμή που όλοι οι νέοι έχουν χρήσιμες προτάσεις και κάποτε πρέπει να αξιοποιηθούν. Σ’ όλη την προεκλογική περίοδο, θα συζητήσω με όσο το δυνατόν περισσότερους νέους και νέες για το πρόβλημα της ανεργίας και είμαι σίγουρος ότι στην πορεία θα μπορώ να καταθέσω εφικτές προτάσεις, τις οποίες θα υλοποιήσουμε ως νέα δημοτική αρχή. Ακόμα πρέπει να αναφερθώ και σ’ άλλα προβλήματα, όπως του πολιτισμού και των επιλογών που έχουν οι νέοι στην πόλη μας και τα χωριά του Δήμου, τις οικολογικές αναζητήσεις και την ευαισθησία τους για το περιβάλλον και πολλά άλλα.

-Και τα υπόλοιπα προβλήματα του Δήμου;
-Είναι πολλά, αλλά θα πρέπει να σας πω την άποψή μου γι’ αυτά. Τα προβλήματα που υπάρχουν και δεν αντιμετωπίστηκαν απ’ την παρούσα δημοτική αρχή με επάρκεια και αποτελεσματικότητα, θα πρέπει να τα κάνουμε ευκαιρία, ιδιαίτερα για τους νέους. Ευκαιρία να ασχοληθούν όλοι και να έχουν στην συνέχεια την ικανοποίηση της προσφοράς στον τόπο. Ως τέτοια προβλήματα, που έλκουν τους νέους ν’ ασχοληθούν με τα κοινά, θα έλεγα ότι είναι το Κάστρο και το ΞΕΝΙΑ που παραμένουν εγκαταλελειμμένα, το Τουριστικό Περίπτερο που έχει καταντήσει χώρος διακίνησης ναρκωτικών, το παραποτάμιο πάρκο δίπλα στο ΚΤΕΛ που ήταν πανέμορφο και εγκαταλείφτηκε και πολλά άλλα. Είναι προβλήματα, τα οποία όλοι συζητούμε και απορούμε γιατί και η παρούσα δημοτική αρχή δεν έχει κάνει ούτε μία παρέμβαση. Και ας μην ξεχνάμε και τα προβλήματα των Δήμων που ενώθηκαν με το Δήμο Αρταίων, για τα οποία ο συνδυασμός μας έχει πρόγραμμα άμεσα υλοποιήσιμο.

-Εκτός των τοπικών προβλημάτων, υπάρχουν και συνολικότερα προβλήματα στην αυτοδιοίκηση…
-Είναι ένα μεγάλο θέμα αυτό. Οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, ιδιαίτερα στην δύσκολη περίοδο που περνάμε, λόγω της οικονομικής κρίσης, πρέπει να είναι σωστά στελεχωμένοι, να έχουν τους ειδικούς και στην διοίκηση και στις υπηρεσίες τους, ώστε να μπορούν να αξιοποιούν πόρους υπέρ των πολιτών. Πιο απλά να μπορούν να αξιοποιούν προγράμματα που υπάρχουν και δίνουν λύσεις σε πολλά προβλήματα. Εμείς ως δημοτική αρχή θα δώσουμε έμφαση σ’ αυτόν τον τομέα αξιοποιώντας και την μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία που έχει ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Παπαβασιλείου, που στον τομέα αυτόν έχει να δείξει αποτελέσματα. Το γνωρίζουν όλοι και οι συμπολίτες μας που θα κληθούν να ψηφίσουν του το αναγνωρίζουν. Πρέπει να πούμε κάποια πράγματα ίσως και λιγότερα απ’ αυτά που μπορούμε να κάνουμε και θα τα κάνουμε, για να μην απογοητεύσουμε τους πολίτες. Άλλωστε οι τζάμπα υποσχέσεις, είναι αυτές που καταστρέφουν την πολιτική, σ’ όλες της τις διεργασίες.

-Πολλοί κρίνουν πολύ αυστηρά το νομάρχη και επικεφαλής του συνδυασμού στον οποίο ανήκεις;
-Διαφωνώ στο πολλοί. Λίγοι είναι αυτοί. Αλλά και αυτοί οι λίγοι κακώς τον κρίνουν πολύ αυστηρά, γιατί ως νομάρχης έχει δείξει δείγματα γραφής. Και εργατικός είναι και μαχητικός είναι, που νομίζω πως αυτά πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά ενός αιρετού της αυτοδιοίκησης. Εργάστηκε για όλα τα προβλήματα του νομού μας και έχει να επιδείξει έργο. Ήταν καθημερινά κοντά στους τους πολίτες και δεν λειτούργησε με κομματικό κριτήριο. Ας μην ξεχνάμε ότι τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα.Νομίζω ότι έχει τα χαρακτηριστικά του δημάρχου, που πρέπει να έχουμε, ιδιαίτερα και μετά τον Καλλικράτη.

Όμως υπάρχουν και οι αντάρτες του κόμματός σας;
-Δεν μ’ αρέσει ο όρος αντάρτης. Προτιμότερο είναι να χρησιμοποιήσουμε τον όρο ανεξάρτητος συνδυασμός. Όλοι οι πολίτες δικαιούνται να έχουν τις απόψεις τους και να τις εκφράζουν και όλοι προσπαθούν να λειτουργήσουν υπέρ του καλού του τόπου μας. Δεν νομίζω επί πλέον ότι τώρα είναι σκόπιμο να έχουμε τέτοιες αντιπαραθέσεις. Σ’ αυτή την περίοδο τα προβλήματα των συμπολιτών μας και του τόπου μας, είναι αυτά που περισσότερο πρέπει να μας απασχολήσουν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η οικογενειοκρατία ζει και βασιλεύει..