Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Δίκαια ο Εθνικός Φιλιππιάδας 1-0 τον Τύρναβο

Καλύτερος σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού ο Εθνικός Φιλιππιάδας πήρε την νίκη σήμερα απέναντι στον Τύρναβο Λάρισας με 1-0 με ένα γκολ που πέτυχε ο Κώστας Δημουλιάς.
Ο Εθνικός είχε την υπεροχή και κατοχή μπάλας στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και πήρε δικαία την νίκη απέναντι σε μια ομαδα που ήρθε στην Φιλιππιάδα με μοναδικό στόχο να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας και προσπάθησε με αντεπιθέσεις να πέτυχει κάποιο γκολ.
Ο Εθνικός σήμερα γεύτηκε την χαρά της νίκης μετά από 8 παιχνίδια αφού η τελευταία του νίκη στο πρωτάθλημα ήταν την 4η αγωνιστική όταν είχε κερδίσει την Αναγέννηση Γιαννιτσών με 2-1.
Στο σημερινό παιχνίδι ο Εθνικός πέρα από την νίκη και τους τρεις πολύτιμους βαθμούς έδειξε και πάλι ότι έχει πρόβλημα στο γκολ και η απουσία του Βραζιλιάνου Φλορένσιο ήταν αισθητή.
Το γκόλ έγινε στο 53΄ όταν ο Δημουλιάς με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καραναστάση
Άριστη η διαιτησία του κ. Μπλούμα και των βοηθών του Δουδούμη και Διαμάντη.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ: Σταυράκης, Πάνου, Μπαρκώσης, Παλιάγκας, Λέντζος, Κόλλινς, Λάππας (74΄ Μπαλάφας Κ.) , Ντέτσικας, Δημουλιάς (87΄ Μπαλάφας Δ.Α.), Μπασιούκας (59΄ Γατσέλος), Μπούρμπος.
ΤΥΡΝΑΒΟΣ: Καραναστάσης, Γρηγορίου, Σιάτρας, Κούβελας (67΄ Αλεξίου), Μάγγος Κ., Σκούπρας Β., Κλάζογλου, Σκούπρας Κ. (80΄ Κωστούλας), Μάγγος Αθ., Αντωνόπουλος (56΄ Χριστοδούλου), Κράββαρης.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΙΟΣ

Ο Αστέρας Ρόκκα 3-2 τον ΠΑΣ Πρέβεζα

Λίγο έλειψε να έχουμε τελικά "εμφράγματα" στα Ρόκκα, αφού ο φαινομενικά (λόγω του σκορ στο Α΄ μέρος, 3-1) υγιεινός περίπατος, μετατράπηκε σε θρίλερ στην επανάληψη, με την Πρέβεζα να ανασκουμπώνεται επωφελούμενη την ανεξήγητη χαλάρωση των γηπεδούχων, να μειώνει ακόμη περισσότερο το σκορ και σε πολλές περιπτώσεις να φτάνει πολύ κοντά ακόμη και στην ισοφάριση με τις απανωτές ευκαιρίες που είχε. Οι πολύ καλές επεμβάσεις του πορτιέρο Γιώργου Ντεκούλη απέτρεψαν αυτή την πιθανότητα και η ομάδα των Ρόκκα πήρε ένα σπουδαιότατο τρίποντο απέναντι σε ένα από τα "καλά ονόματα" στην κατηγορία ατενίζοντας παράλληλα με μεγάλη αισιοδοξία τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Τρία γκολ, ένα χαμένο πέναλτι και δυο - τρεις ακόμη πολύ καλές στιγμές είχαν οι του Αστέρα στο πρώτο ημίχρονο που, παρά το βαρύ, λασπωμένο τερέν, έπαιξαν ίσως το καλύτερο τους μέχρι τώρα ημίχρονο στο πρωτάθλημα!
Οι κυριότερες φάσεις του αγώνα:
Στο 23΄ πέναλτι για τον Αστέρα όταν σε ανατροπή του Λαζαρίδη (από τους κορυφαίους του αγώνα) μέσα στην περιοχή, εκτέλεσε ο Σιαφάκας και απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Π.Α.Σ. Λιάσκος. Στο 29΄ γκολ για όσκαρ από τον πολύ έμπειρο και σπεσιαλίστα ποδοσφαιριστή Τάτση του Αστέρα.
Σε απ΄ ευθείας χτύπημα φάουλ από τα 35 μέτρα η μπάλα κατέληξε στο παραθυράκι της αντίπαλης εστίας. Στο 33΄ έγινε το 2-0 σε σέντρα του Τσιφλίδη και κεφαλιά του Μάλλιου από τη γωνία της μικρής περιοχής. Στο 37΄ ο Λαζαρίδης κέρδισε την κόντρα λίγο έξω από την περιοχή και, αφού προωθήθηκε, με πλασέ από το ύψος του πέναλτι "εκτέλεσε" τον τερματοφύλακα της Πρέβεζας.
Στο 44΄ πέναλτι, αυτή τη φορά για την Πρέβεζα, με τον Κακάβα να κάνει φάουλ μέσα στην περιοχή πάνω στο Νίκου. Ο Μηλιώνης εύστοχα μείωσε στο 3-1. Στο 61΄ και πάλι ο ίδιος ποδοσφαιριστής ύστερα από πάσα του Χρήστου έκανε το κοντινό πλασέ, απέκρουσε ο Ντεκούλης, αλλά η μπάλα τελικά κατέληξε στα δίχτυα. Κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) αντίκρισε στο 82΄ ο Νάτσης του Π.Α.Σ.
Αστέρας Ρόκκα: Ντεκούλης, Ζίγκηρης, Καραθανάσης, Κακάβας, Σιαφάκας, Χούσος (64΄Κατσαρός), Τσιφλίδης(79΄ Παπαγιάννης), Τάτσης, Μάλλιος, Λαζαρίδης (84΄ Δάρδας), Ευταξίας.
ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ: Λιάσκος Α., Χόϊκας, Μάρκος, Φλέγγας Γ., Δήμας Θ., Δήμας Δ., Νίκου (79΄ Κάντιου), Λιάσκος Ρ. (74΄ Παναγόπουλος), Χρήστου (86΄ Ναστούλης), Μηλιώνης, Νάτσης.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΣ: Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Αστέρα, έκανε τις παρακάτω δηλώσεις: «Ήταν μια τεράστια νίκη απέναντι σε ένα ιστορικό σωματείο όπως είναι η Πρέβεζα. Το παιχνίδι φαινόταν εύκολο στην αρχή αφού στο 30′ ήμασταν μπροστά με 3-0 και είχαμε χάσει και πέναλτι. Στο δεύτερο χαλαρώσαμε, πιστέψαμε ότι θα κερδίζαμε άνετα με αποτέλεσμα να μειώσει η Πρέβεζα και στα τελευταία λεπτά να γίνει ένα πραγματικό ντέρμπι. Το μόνο που θέλω να πω είναι να ευχαριστήσω τους παίκτες για το παιχνίδι που έχει σε αθλητικά πλαίσια και τους παράγοντες της Πρέβεζας.
Για τη δική μου ομάδα θέλω να πω ότι αν ο κόσμος της Άρτας και ο πρόεδρος θέλουν να βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια με μερικές προσθήκες τον Δεκέμβριο η ομάδα μπορεί να κάνει την υπέρβαση».


Προπόνηση» έκανε η Αναγέννηση και νίκησε άνετα 3-0 την άνω Πόλη

Το 4 στα 4 πέτυχαν σήμερα οι άνδρες της Αναγέννησης νικώντας την Άνω Πόλη με 3-0 σετ, σε ένα παιχνίδι όπου ο προπονητής Αποστόλης Πορτοβάρας άφησε για 2 σετ έξω τους βασικούς και αναντικατάστατους στα προηγούμενα παιχνίδια Ντέντε, Δημητριάδη, Αγγέλη και Μπέλο. Και αυτό γιατί υποπέσανε σε παράπτωμα στην τελευταία προπόνηση και ήταν μια "σιωπηρή τιμωρία".
Με την σύμφωνη γνώμη της Διοίκησης "στο μέλλον όποιος κάνει ανάλογο παράπτωμα η τιμωρία του θα είναι σκληρή και παραδειγματική για όλους". Άλλωστε υπάρχουν και κανόνες που όλοι πρέπει να σέβονται και να πειθαρχούν.
Με εξάδα τους Ναζόπουλο, Τσήνα, Κωστανίκο, Μπαρκούζο, Πλακιά, Παπαγιάννη και λίμπερο τον Λουκά η ομάδα μας δεν αντιμετώπισε δυσκολίες στο παιχνίδι και κέρδισε πολύ εύκολα, αν εξαιρέσουμε το 2ο σετ, όπου και ο ρυθμός μας έπεσε και το κερδίσανε 25-21.
Στο 1ο σετ η ομάδα μας είχε ρυθμό και εύκολα το κερδίσαμε 25-14, ενώ στο 3ο όπου οι "τιμωρημένοι" μπήκαν στην εξάδα χάθηκε η μπάλα για την Άνω Πόλη με το σετ να τελειώνει 25-07.
Αρίστη η διαιτησία του κ. Πανούτσου του συνδέσμου Άρτας.

Ανώμαλος δρόμος στο παραποτάμιο

Διεξήχθησαν σήμερα στο Παραποτάμιο πάρκο οι Σχολικοί αγώνες Γυμνασίων - Λυκείων στον Ανώμαλο δρόμο. Η συμμετοχή των παιδιών συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική και σ΄αυτό στάθηκε στις δηλώσεις του ο Προϊστάμενος του Γραφείου Γιάννης Κουτσούμπας.
"Η συμμετοχή των παιδιών είναι ικανοποιητική, συμμετείχανε 163 παιδιά σε Γυμνάσια και Λύκεια με επιδόσεις αρκετά καλές. Θέλω να ευχηθώ στους νικητές καλή επιτυχία στους τελικούς του Πανελληνίου πρωταθλήματος και ταυτόχρονα να δώσω τα συγχαρητήρια μου σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, γιατί μεγαλύτερη αξία έχει κατά την γνώμη μου η συμμετοχή από την νίκη. Και αυτό το λέω γιατί τα παιδιά σήμερα είναι μπροστά σε έναν υπολογιστή ατέλειωτες ώρες και ταυτόχρονα έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό παχυσαρκίας σε όλη την Ευρώπη. Βέβαια τα παιδιά που αθλούνται σήμερα και κάνουν πρωταθλητισμό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και για μένα είναι ήρωες.
Τέλος να δώσω τα συγχαρητήρια μου και στους καθηγητές Φ.Α. για την άψογη συμπεριφορά τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: