Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Πρώτη προτεραιότητα το ιστορικό Γεφύρι...


Συνάντηση του νέου δημάρχου Αρταίων Γιάννη Παπαλέξη μετον πρόεδρο του Κέντρου Μελέτης Πέτρινων Γεφυριών και τον καθηγητή ΕΜΠ Διονύση Μπαλοδήμο

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του νέου δημάρχου Αρταίων Γιάννη Παπαλέξη, για το θέμα του ιστορικού Γεφυριού, πληροφορηθείς, τα όσα ειπώθηκαν στην συνάντηση που πραγματοποίησε στην Αθήνα, το Κέντρο Μελέτης Πέτρινων Γεφυριών, για το Γεφύρι της Άρτας.
Το περασμένο Σάββατο συναντήθηκε στην Αθήνα με τον πρόεδρο του Κέντρου Μελέτης Πέτρινων Γεφυριών Σπύρο Μαντά και τον καθηγητή του ΕΜΠ Διονύση Μπαλοδήμο, στους οποίους απ’ την αρχή κατέστησε σαφές ότι αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα δημοτική αρχή το ιστορικό γεφύρι και με βάση αυτή την προτεραιότητα, θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η συνεργασία του Δήμου Αρταίων και με το Κέντρο Μελέτης Πέτρινων Γεφυριών και με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, που θα πρέπει να συνεχίσει τις έρευνες για την παρακολούθηση της συμπεριφοράς του γεφυριού, αλλά και για την ουσιαστική προβολή του, ώστε να αποτελεί πόλο έλξης τουριστών στην περιοχή μας, σημειώνοντας παράλληλα, ότι το μοναδικό αυτό μνημείο που αποτελεί σημείο αναφοράς για όλη την Ελλάδα, δεν μπορεί να είναι στην κατάσταση που περιέγραψαν οι επιστήμονες. Την ίδια εικόνα, επεσήμανε ο κ. Παπαλέξης παρατηρεί και ο ίδιος καθημερινά και αυτός είναι ο λόγος, που η ευαισθησία του είναι αυξημένη.
Να εξασφαλιστεί η βεβαιότητα ότι το μοναδικό μνημείο δεν κινδυνεύει, είναι το πρώτο βήμα, είπε ο κ. Παπαλέξης, να προκύψει μια ουσιαστική μελέτη για τον περιβάλλοντα χώρο και παράλληλα με αυτά να αρχίσει μια ουσιαστική διαδικασία προβολής του μνημείου και στην Άρτα, αλλά και στην Αθήνα, όπου διαπιστώνεται ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι για το μοναδικό μνημείο.
Ο δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, προσκάλεσε στην Άρτα, τους παράγοντες του Κέντρου Μελέτης Πέτρινων Γεφυριών, τον πρόεδρό του Σπύρο Μαντά, αλλά και τον καθηγητή του ΕΜΠ Διονύση Μπαλοδήμο.
Και ο κ. Μαντάς και ο κ. Μπαλοδήμος, αποδέχτηκαν την πρόσκληση του δημάρχου Γιάννη Παπαλέξη και απ’ την πρώτη του έτους που θα αναλάβει τα καθήκοντά του, θα βρεθούν στην Άρτα και θα γίνουν οι συζητήσεις που πρέπει να γίνουν, ο προγραμματισμός δράσης πάνω στους άξονες που ο ίδιος καθόρισε και αποδέχτηκαν οι συνομιλητές του.
Όπως επεσήμανε στην «Γ» ο πρόεδρος του Κέντρου Μελέτης Πέτρινων Γεφυριών Σπύρος Μαντάς, μετά την συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Αρταίων Γιάννη Παπαλέξη, αρχίζει μια νέα περίοδο στην συνεργασία του Κέντρου μελέτης Πέτρινων Γεφυριών με το Δήμο Αρταίων και είναι σίγουρο πως αυτή πολλά θετικά θα προκύψουν και για το ιστορικό γεφύρι, αλλά και για την Άρτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: