Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Να μην ξεχνάμε και τα νέα τμήματα

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Ιδιαίτερη αναφορά, κάνει στην πρότασή του για την αναδιάρθρωση του ΤΕΙ Ηπείρου, ο πρόεδρός του Γρηγόρης Γκίκας, στα νέα τμήματα του ιδρύματος, τα οποία είχαν εγκριθεί, είχαν προχωρήσει όλες οι διαδικασίες, για ν’ αρχίσουν την λειτουργία τους απ’ το περασμένο Ακαδημαϊκό Έτος, αλλά με μία ανεξήγητη απόφαση δεν εντάχτηκαν στο μηχανογραφικό δελτίο των υποψηφίων και δεν λειτούργησαν. Την απόφαση έλαβε η υπουργός Παιδείας κα Διαμαντοπούλου, η οποία δεν μπήκε καν στον κόπο να εξηγήσει στους παράγοντες του ΤΕΙ και τους παράγοντες του τόπου μας (τους ελάχιστους που ενδιαφέρθηκαν) γιατί κόβει τα νέα τμήματα απ’ την Άρτα και για την ιδιαίτερη πατρίδα της την Κοζάνη δεν κάνει κάτι ανάλογο, αλλά αντίθετα λειτούργησαν οι νέες σχολές και προγραμματίζει να ιδρύσει και άλλες.
Τώρα λοιπόν, το θέμα της λειτουργίας των νέων τμημάτων ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ και ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ, θα πρέπει να επανέλθει στην επικαιρότητα και απ’ τους τοπικούς παράγοντες να απαιτηθεί η λειτουργία των νέων τμημάτων. Θα χρειαστεί συντονισμός δράσης με κυρίαρχο ρόλο να παίζουν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, που δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι δεν γνωρίζουν το αίτημα ή δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Αυτή είναι η αποστολή τους, αυτό είναι το χρέος τους απέναντι στους πολίτες που τους εξέλεξαν και πρέπει να δουν κάτι καλό να γίνεται για τον τόπο μας.
Δεν ξέχασαν οι πολίτες της Άρτας, αλλά και η ακαδημαϊκή κοινότητα, την χαρακτηριστική αδιαφορία που επέδειξαν πέρυσι, όταν ανακοινώθηκε και επίσημα η απόφαση της υπουργού Παιδείας. Κανονικά θα έπρεπε να είναι ενημερωμένοι και να την αποτρέψουν. Δεν είχαν αυτή την δυνατότητα και αυτό χαρακτηρίζει την πολιτική τους. Δεν αντέδρασαν όμως και μετά, για να ζητήσουν την αναστολή της απόφασης και την λειτουργία των νέων τμημάτων.
Τώρα όμως το αίτημα, το επαναφέρει πολύ νωρίς η «Γ», αλλά και η πρόταση του προέδρου του ΤΕΙ Ηπείρου Γρηγόρη Γκίκα. Δεν δικαιούνται να επικαλεστούν άγνοια του θέματος ή έλλειψη χρόνου, για να κάνουν ουσιαστικές και αποτελεσματικές παρεμβάσεις.
Αυτοί λοιπόν, οι εκπρόσωποί μας, σε συνεργασία με την διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου, θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Άμεσα μάλιστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: