Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Πολλές οι ευθύνες των απερχόμενων!

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Η τραγική κατάσταση των οικονομικών μεταναστών στην Άρτα, έφτασε στην Βουλή, αφού ο επικεφαλής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Φώτης Κουβέλης ευαισθητοποιήθηκε (και απ’ τα συνεχή δημοσιεύματα της «Γ» είναι αλήθεια) και κατέθεσε ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή και Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.
Τι μπορούν να απαντήσουν οι αρμόδιοι υπουργοί; Κατά την γνώμη μας, τίποτα απολύτως, αλλά η ερώτηση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, σ’ αυτό το σημείο έχει την ιδιαίτερη αξία της. Θα καταδείξει κατά τον καλύτερο τρόπο, την πλήρη αδιαφορία της κυβέρνησης για την παραμονή τόσων χιλιάδων οικονομικών μεταναστών, σε μια μικρή περιοχή, η οποία δεν έχει να τους προσφέρει τίποτα και τα επακόλουθα είναι γνωστά.
Αναλογιζόμενοι πλέον και τις κυβερνητικές ευθύνες για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην Άρτα με τους οικονομικούς μετανάστες να ζουν σε άθλιες συνθήκες, θα πρέπει να επισημάνουμε, ότι κανένας δεν ασχολήθηκε. Ούτε οι παράγοντες της Περιφέρειας Ηπείρου, που πρέπει να ζουν από κοντά το πρόβλημα, ούτε οι κυβερνητικοί βουλευτές, που συνήθως είναι λαλίστατοι για όλα τα θέματα, αλλά γι’ αυτό κάνουν πως δεν κατάλαβαν τίποτα, ούτε κάποια κοινωνική υπηρεσία, που έπρεπε να την έχει απασχολήσει το όλο θέμα.
Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση. Και σ’ ότι αφορά τις ευθύνες της κυβέρνησης, όσοι την εκπροσωπούν θα βρουν το άλλοθι. Δεν μας ενημέρωσε επίσημα, θα πουν, κάποιος φορέας της περιοχής, ας πούμε ο Δήμος Αρταίων ή η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Γι’ αυτούς τα έχουμε πει, τα λένε καθημερινά και οι πολίτες που βρίσκονται απέναντί τους, αλλά δεν «ιδρώνει το αυτί τους».
Η μόνη μας ελπίδα, είναι η ευαισθησία που πρέπει να επιδείξει η νέα δημοτική αρχή, αλλά και η Περιφέρεια Ηπείρου, που έτσι κι αλλιώς πρέπει να την απασχολήσει το θέμα των προσφύγων και των οικονομικών μεταναστών σ’ όλη την Ήπειρο.
Χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Την ευθύνη που έχουν για την κατάσταση που δημιουργήθηκε οι απερχόμενοι δήμαρχος και νομάρχης, οι πολίτες την γνωρίζουν και την επιβεβαίωσαν με την ψήφο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: