Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Άμεση παρέμβαση για την καθαριότητα

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Την κατάντια της πόλης, όπου τα προβλήματα στην καθαριότητα είναι πρωτοφανή, κατέγραψε σε σημείωμά της η «Γ», την περασμένη εβδομάδα και αυτή η καταγραφή ήταν η αφορμή να έχουμε επικοινωνία με πολλούς συμπολίτες μας, ώστε να έχουμε και την άποψη των συμπολιτών μας.
Το πρώτο μεγάλο πρόβλημα, που πρέπει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, είναι η καθαριότητα, μας έλεγαν όλοι. Με απλές κινήσεις, χωρίς ιδιαίτερες σπατάλες και πολλά έξοδα, μπορεί η εικόνα της πόλης να αλλάξει, μας είπαν οι πιο προβληματισμένοι. Ενας εξ αυτών μας είπε κάτι σημαντικό, το οποίο μπορεί να μην γνωρίζουν οι πολλοί συμπολίτες μας. Η κεντρική πλατεία, οι πεζόδρομοι, αλλά και οι άλλες πλατείες της πόλης, έχουν να πλυθούν και να απολυμανθούν, απ’ το 2001, ένα χρόνο δηλαδή, πριν λήξει η θητεία του αείμνηστου δημάρχου Κώστα Βάγια. Με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για την δημόσια υγεία, περισσότερο για την υγεία των μικρών παιδιών που κινούνται και παίζουν στην πλατεία.
(Τι να κάνουμε τώρα; Να ξαναμιλήσουμε για την εγκληματική αδιαφορία της απερχόμενης δημοτικής αρχής; Αυτό είναι συνείδηση των πάντων και αυτό δείχνει και το εκλογικό αποτέλεσμα του περασμένου μήνα).
Μπορεί λοιπόν, λένε οι συμπολίτες μας που απευθύνθηκαν στην «Γ», η νέα δημοτική αρχή απ’ τις πρώτες ημέρες που θα αναλάβει τα καθήκοντά της, να δώσει την μεγαλύτερη βαρύτητα στην καθαριότητα και να μην κάνει υπολογισμούς, για το πώς θα κριθούν οι όποιες αποφάσεις της. Και σ’ αυτούς που θα βιαστούν να κρίνουν και να βγάλουν συμπεράσματα και να κρίνουν την άμεση παρέμβαση για την καθαριότητα, είναι σίγουρο πως η καλύτερη απάντηση θα τους δοθεί εκ του αποτελέσματος.
Το λένε όλοι. Έχει υποχρέωση η νέα δημοτική αρχή, να λύσει το τόσο σοβαρό πρόβλημα της καθαριότητας που κληρονόμησε από την απερχόμενη δημοτική αρχή. Με όποιο κόστος.
Κι ένας επί πλέον λόγος, που απαιτείται να δοθεί έμφαση στην καθαριότητα, είναι ότι έχουν δικαίωμα οι πολίτες να αισιοδοξούν, για την ποιότητα της ζωής τους. Για το που θα κινηθούν τα μικρά παιδιά και δεν θα αντιμετωπίζουν την κατάσταση που επικρατεί σήμερα.
Ας σχεδιαστεί λοιπόν από τώρα η προσπάθεια και είναι σίγουρο πως όλοι θα επαινούν το νέο δήμαρχο Αρταίων Γιάννη Παπαλέξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: