Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Η τρομοκρατία δεν σταματά τον αγώνα λαού και της νεολαίας

Τον Νομάρχη Πρέβεζας Βασίλη Ιωάννου επισκέφτηκαν οι εργαζόμενοι στην αλυσίδα super market "ΑΤΛΑΝΤΙΚ" των οποίων οι θέσεις εργασίες απειλούνται καθώς η επιχείρηση αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Σε ανακοίνωση της Νομαρχίας Πρέβεζας αναφέρεται:
Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι ήδη για τρεις μήνες ενώ είναι αβέβαιο το εργασιακό τους μέλλον. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την ανησυχία τους και ζήτησαν την συμπαράσταση του Νομάρχη στον αγώνα τους.
Μαζί τους ήταν ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου ο οποίος, μαζί με την Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων παρουσίασαν το σοβαρό πρόβλημα, το οποίο αφορά 60 εργαζόμενους οι οποίοι έχουν προχωρήσει ήδη σε επίσχεση εργασίας. Ζήτησαν την συμπαράσταση τόσο του Νομάρχη αλλά και της κοινής γνώμης στην αγωνία τους. Σε ποσοστό 90 % οι εργαζόμενοι στα super market αυτά είναι γυναίκες, στις οποίες η ανεργία αγγίζει το 30% στο νομό.
Ο Νομάρχης Πρέβεζας κος Βασίλης Ιωάννου, αφού συζήτησε με τους εργαζομένους, δήλωσε: «Σε ένα νομό σαν το δικό μας, σε μια πόλη με τόσο υψηλά ποσοστά ανεργίας, όπου μια στις τρεις γυναίκες είναι άνεργη, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να ανεχθούμε και να μένουμε αμέτοχοι όταν 60 εργαζόμενες χάνουν τη δουλειά τους και κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο. Εξέφρασα την αμέριστη συμπαράσταση τόσο στις πρωτοβουλίες του Εργατικού Κέντρου όσο και κυρίως στις θιγόμενες συμπατριώτισσές μας.
Απαιτούμε άμεσα να πληρωθούν τα δεδουλευμένα ώστε να μπορούν οι εργαζόμενοι να κάνουν και αυτοί γιορτές, και από την εταιρεία, είτε η ίδια, να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας είτε αν πωληθεί, να μην υπάρχουν προβλήματα απολύσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: