Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΙΓΜΕ: Όλοι οι τεχνικοί «όργωσαν» την Ήπειρο


Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η περιφερειακή μονάδα Ηπείρου του ΙΓΜΕ, προκειμένου να υποδείξει τους τρόπους με τους οποίους αφενός μπορούν να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα κατολισθητικά φαινόμενα που προκάλεσαν οι πρωτοφανείς βροχοπτώσεις και αφετέρου να θωρακιστεί η περιοχή από αντίστοιχα προβλήματα στο μέλλον.
Όλοι οι τεχνικοί της περιφερειακής μονάδας του ΙΓΜΕ με επικεφαλής το Διευθυντή Βαγγέλη Νικολάου, την τελευταία εβδομάδα «όργωσαν» την Ήπειρο καταγράφοντας τις πρωτοφανείς ζημιές, αναζητώντας παράλληλα και τα αίτια που τις προκάλεσαν.
«Τα φαινόμενα βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη και δεν μπορούμε να κάνουμε παρεμβάσεις γιατί ακόμη και η χρήση μηχανημάτων ίσως επιδεινώσει την κατάσταση», εξηγεί ο κ,Νικολάου, υπογραμμίζοντας ότι εκείνο που προέχει είναι να βρεθούν τρόποι για την παροχέτευση των όμβριων υδάτων μακριά από τα σημεία των κατολισθήσεων. Επόμενο βήμα θα είναι η εκπόνηση μελετών που θα υποδείξουν τα «προβληματικά» σημεία, καθώς και τις περιοχές όπου κρίνεται επισφαλής η οικιστική ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: