Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Αυτό κι αν δεν είναι κακοήθεια…

Αυτή την φορά η… είδηση κατασκευάστηκε στα Γιάννενα και άμεσα διαδόθηκε σ’ όλη την Ήπειρο. Και πάλι στο στόχαστρο ο επιχειρηματίας Γιώργος Καψιώχας, για τον οποίο έλεγαν πως τον σκότωσαν σε ενέδρα και πολλά άλλα. Και η φαντασία του καθενός να προστίθεται στην κακοήθεια του πρώτου που διέδωσε την… είδηση, για να φτάσουμε στο τέλος να ακούμε περίεργα πράγματα, τα οποία τους μόνους που δεν τιμούν, είναι αυτοί που αποδέχονται τέτοιες κακοήθειες και τις διαδίδουν, εν είδει πληροφορίας που μόνο αυτοί γνωρίζουν.
Το περασμένο Σάββατο το πρωί δεχτήκαμε τηλεφώνημα και για να λέμε την αλήθεια, η ανησυχία, αρχικά ήταν δεδομένη. Επικοινωνήσαμε με τον επιχειρηματία Γιώργο Καψιώχα, τον οποίο βρήκαμε στην επιχείρησή του στο Αγρίνιο και με αρκετό χιούμορ και ο ίδιος αντιμετώπισε το γεγονός, για να είμαστε κι εμείς βέβαιοι ότι τίποτα απολύτως δεν συνέβη.
Στο επόμενο τηλεφώνημα που δεχτήκαμε ο συνομιλητής μας δεν δεχόταν «μύγα στο σπαθί του». Όταν του είπαμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα απολύτως, μας επέπληξε:
-Δεν ξέρεις τι σου γίνεται, είπε για να συνεχίσει:
-Αν θέλεις να σου πω που έγινε το έγκλημα και από ποιους.
Τέλος πάντων. Συχνά πυκνά, κάποιοι ευφάνταστοι συμπολίτες μας έχουν να διαδώσουν κάποια προσβλητική είδηση για τον συγκεκριμένο επιχειρηματία. Και δεν επιλέγουν εντελώς τυχαία αυτόν. Τον βλέπουν να προοδεύει και το μίσος που τους κυριαρχεί, τους οδηγεί σε τέτοιες κακοήθειες. Αν όμως μια μικρή κοινωνία, ασχολείται με τέτοιες κακοήθειες, τότε το πρόβλημα, υπάρχει και για την ίδια την κοινωνία.
Τι άλλο να πούμε;
Κ.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: