Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010

ΜΙΧΑΣ: Στόχος η διατήρηση της ανοδικής πορείας


Επενδυτικό πρόγραμμα 18 εκατ. ευρώ δρομολογείται στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας

Αύξηση άνω του 14% στις πωλήσεις αναμένει στο κλείσιμο του 2010 ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Aρτας, ενώ δρομολογεί το πενταετές επενδυτικό του πρόγραμμα, συνολικού ύψους 18 εκατ. ευρώ, που στόχο έχει την αύξηση της ετήσιας παραγωγής και την επίτευξη υψηλότερων αποτελεσμάτων.
Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Παύλος Μίχας εξήγησε, μιλώντας στην εφημρίδα "ΕΞΠΡΕΣ", πως «παρ' ότι φέτος ο τζίρος του συνεταιρισμού αυξήθηκε κατά 10 εκατ. ευρώ, φτάνοντας συνολικά τα 80 εκατ. ευρώ, η κερδοφορία του παρουσιάζει κάμψη εξαιτίας των μεγάλων αυξήσεων στις τιμές των δημητριακών, άνω του 60%, αλλά και του γενικότερου δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος, που δεν επιτρέπει αυξήσεις στις τιμές πώλησης».
Ωστόσο πρόσθεσε ότι «ο Συνεταιρισμός προχωρά, στο πλαίσιο του επενδυτικού του προγράμματος, στη δημιουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω βιοαερίου και οργανικού λιπάσματος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος.
Πρόκειται για μια επένδυση της τάξεως των 7-8 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη έχουν ολοκληρωθεί επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ που αφορούσαν τον εκσυγχρονισμό και επέκταση των εγκαταστάσεων του Συνεταιρισμού στο 8ο χλμ. Ε.Ο. Aρτας - Γαβριάς στην Aρτα».
Ο κ. Μίχας τόνισε ότι στόχος της διοίκησης είναι η διατήρηση της ανοδικής πορείας και το 2011, αν και οι συνθήκες αναμένεται να είναι ακόμα δυσκολότερες, χωρίς να αποκλείει ακόμα και το ενδεχόμενο εφαρμογής επιχειρησιακών συμβάσεων στους εργαζομένους του Συνεταιρισμού. «Χρειάζεται μια πολύ αυστηρή πολιτική για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε και να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας, εκτός αν η πολιτεία λάβει άλλα μέτρα», δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: