Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Η αρχή δείχνει αισιοδοξία

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Αλλεπάλληλες επαφές είχε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, ο νέος δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης, ο οποίος αποδεικνύει ότι κάνει πράξη αυτό που είπε αμέσως μετά την εκλογή του. Ότι απ’ την επόμενη ημέρα αρχίζει η σκληρή δουλειά, γιατί τα προβλήματα του Δήμου είναι πολλά και δεν μπορούν να περιμένουν.
Απ’ τις συναντήσεις να ξεχωρίσουμε αυτή με τον αρτινό ζωγράφο Απόστολο Τσιρογιάννη, για θέματα που αφορούν στην λειτουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης, την επόμενη ημέρα, μετά δηλαδή απ’ τα επίσημα εγκαίνια. Ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει τη νέα δημοτική αρχή, η οποία δηλώνει αποφασισμένη να βάλει σε ουσιαστική βάση την συνεργασία με όσους μέχρι τώρα πάλεψαν για την δημιουργία της και φυσικά έχουν την ουσιαστική δυνατότητα παρεμβάσεων, ώστε η λειτουργία της να έχει και συνέχεια και συνέπεια.
Εξ ίσου σημαντική και η συνάντηση με τους παράγοντες του Κέντρου Μελέτης Πέτρινων Γεφυριών. Είχε την δυνατότητα να ξεκαθαρίσει ότι για τη νέα δημοτική αρχή το Γεφύρι αποτελεί προτεραιότητα, όχι στα λόγια, αλλά με συγκεκριμένες παρεμβάσεις, όπως παρουσιάζονται στο ρεπορτάζ που ακολυθεί.
Τι σημαίνει αυτό. Ότι για τη νέα δημοτική αρχή, τα μεγάλα θέματα που αφορούν το Δήμο, δεν είναι θέματα που θα την απασχολήσουν μετά και την ανάληψη των καθηκόντων, αλλά στο μεταβατικό διάστημα, ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του να είναι έτοιμοι, για δράση, για σημαντικές αποφάσεις, οι οποίες πρέπει να δρομολογηθούν.
Εξωστρεφής, θα πρέπει να χαρακτηριστεί αυτή η λειτουργία του νέου δημάρχου Γιάννη Παπαλέξη, άρα και χρήσιμη. Υπάρχουν στον τόπο μας, δεκάδες, για να μην πούμε εκατοντάδες παράγοντες που έχουν τον τρόπο να κάνουν πράγματα, τα οποία μέχρι τώρα δεν είχαν την δυνατότητα να κάνουν, αφού κανένας δεν τους το ζητούσε, ούτε τους κάλεσε ποτέ. Οι δυνάμεις της Άρτας, που βρίσκονται μακριά απ’ αυτή είναι πολλές. Και οι δυνατότητές τους (των εκτός συνόρων αρτινών δηλαδή) είναι απεριόριστες. Κι εδώ είναι το «στοίχημα» για την δημοτική αρχή. Να κάνει αυτό που δεν έγινε τις τελευταίες δεκαετίες. Να κινητοποιηθούν υπέρ της πατρίδας και να κάνουν πράγματα. Όλοι είναι χρήσιμοι.
Στο χέρι του δημάρχου, είναι απ’ αυτή του την επιλογή, να παρουσιάσει και άμεσα αποτελέσματα και έχουμε την αίσθηση, ότι θα το κάνει πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: