Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΑΛΕΞ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Αρωγός χωρίς διακρίσεις προς όλους τους Ο.Τ.Α.


Με κεντρική ομιλία στο Δ. Δ. Πεδινής ολοκλήρωσε τις περιοδείες του Σαββατοκύριακου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Αναφέρθηκε στα έργα και στις παρεμβάσεις που έγιναν στις υποδομές στο Δήμο Μπιζανίου και στην ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπέδιου, τονίζοντας ότι κατά τη θητεία του στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων ήταν αρωγός, χωρίς διακρίσεις, χωρίς διαχωρισμούς, στις δημοτικές αρχές και σε όλους τους φορείς. Παράλληλα τους ενημέρωσε για την προώθηση προς ένταξη της πρότασης στο ΕΣΠΑ για το έργο της «συνδετήριας οδού μεταξύ Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Άρτης (6ο χλμ) με την Εθν. Οδό Ιωαννίνων – Δωδώνης (Λατομεία Πεδινής) με προϋπολογισμό 3.200.000 ευρώ.

Καταθέσαμε
συγκεκριμένες προτάσεις

«Εργαστήκαμε συστηματικά και μεθοδικά για την βελτίωση των υποδομών σε όλες τις περιοχές, υπογράμμισε ο κ. Καχριμάνης και συνέχισε: Έχουμε ένα πολύπλευρο έργο στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και σχεδιάσαμε την κατασκευή νέων οδικών έργων. Υπάρχει όμως μια πραγματικότητα, που δημιουργούν η Εγνατία και η Ιόνια Οδός. Στην πρώτη, όταν έγινε ο σχεδιασμός των κόμβων προ του έτους 2000, δεν υπήρξε προνοητικότητα και δεν προβλέφτηκαν οι αναγκαίοι κόμβοι στο Λεκανοπέδιο. Σήμερα αγωνιζόμαστε για να βρεθούν λύσεις για ζητήματα που έπρεπε να αντιμετωπιστούν εδώ και χρόνια. Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και δηλώσαμε ότι είμαστε στη διάθεση της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. για να γίνουν οι κόμβοι στην Εθνική Οδό, στο Δροσοχώρι και να λειτουργήσει άμεσα για μικρά οχήματα ο κόμβος Κουτσελιού. Μετά τις εκλογές πιστεύω ότι και αυτό το θέμα θα ξεκολλήσει και θα έχουμε απτά αποτελέσματα».

Μεθοδικές κινήσεις
για την Ιόνια Οδό

Αναφερόμενος στην Ιόνια Οδό, ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, υπογράμμισε και τα εξής: «Αν εξαιρέσουμε τις εργασίες στη σήραγγα Αμπελειάς – που προχώρησαν χάρη και της δικής μας συμβολής – οι υπόλοιπες στο Νομό Ιωαννίνων σταμάτησαν, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν προβλήματα απαλλοτριώσεων και οι ανάδοχοι εισπράττουν τα διόδια από τις περιοχές που τους έχουν παραχωρηθεί. Ο χρόνος όμως είναι πολύτιμος, πρέπει να ξεπεραστούν οι καθυστερήσεις και άμεσα να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη συνέχιση του οδικού άξονα μέχρι την Κακαβιά. Η χάραξη είχε γίνει το 1996 και διορθώθηκε από τον κ. Στ. Καλογιάννη, κατά τη θητεία του στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Η θέση μας είναι υπέρ της κατασκευής κόμβου στο σημείο που θα τέμνεται η Ιόνια με την Εγνατία και η σύνδεσή του, μέσω δρόμου που θα διέρχεται από τη Χωματερή της Δουρούτης με τον Περιφερειακό Ιωαννίνων. Αν είχε γίνει δεκτή η πρόταση μας, για υπογειοποίηση του οδικού άξονα από τον κόμβο Πεδινής μέχρι τον κόμβο της ΒΙΠΕ, σήμερα δεν θα χρειαζόταν να αναζητούμε χρήματα για την εκπόνηση της μελέτης και της κατασκευής του, καθώς υπήρχε η δυνατότητα ένταξής του στην υπάρχουσα σύμβαση. Η κατασκευή του κεντρικού οδικού άξονα της Αλβανίας, Τεπελενίου – Φίερι που, συνεχίζοντας, καταλήγει στην Τεργέστη δημιουργεί νέα δεδομένα και αν κινηθούμε μεθοδικά, τότε μπορεί να προχωρήσει γρήγορα και το τμήμα Πεδινή – ΒΙΠΕ – Κακαβιά με προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων».

Στη Στέγη
Αυτιστικών «Ελένη Γύρα»

Το Σάββατο ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, συνοδευόμενος από την υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνα Καλογιάννη και υποψήφιους συμβούλους επισκέφτηκε τη Στέγη Αυτιστικών Ατόμων «Ελένη Γύρα», όπου είχε συνάντηση με το προσωπικό και τους υπαλλήλους της και στη συνέχεια διαδοχικά δημοτικά διαμερίσματα των δήμων Πασσαρώνος, Ζίτσας και ΕκάΟι κάτοικοι, εξέφρασαν στον κ. Καχριμάνη, την ικανοποίησή τους για τις παρεμβάσεις που έγιναν στις περιοχές τους κατά τη θητεία του στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Στη Ζίτσα ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αμπελουργία, τονίζοντας ότι αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή και πλουτοπαραγωγική πηγή για τον τόπο μας, αναφέρθηκε στη συνδρομή που παρείχε για την στήριξη του κλάδου η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τόνισε την ανάγκη να διαφυλαχθούν με κάθε τρόπο τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι η παράταξή του, με στόχο την υποστήριξη της τοπικής παραγωγής οίνου, με την ανάληψη της διοίκησης της αιρετής Περιφέρειας, θα προωθήσει τη δημιουργία Ινστιτούτου Οινολογίας.

Ο πρώτος λόγος στους
κτηνοτρόφους για τη
«ΔΩΔΩΝΗ»

Σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα κυριάρχησε το θέμα της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ» και του εκσυγχρονισμού των πτηνοκτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.
«Η δική μας θέση, ήταν και παραμένει η ίδια: Αν αλλάξει το ιδιοκτησιακό της καθεστώς, οι κτηνοτρόφοι – συνεργάτες της έχουν το πρώτο το λόγο. Με τον ιδρώτα και τις θυσίες τους την έφθασαν στο σημείο που είναι σήμερα και αυτοί δικαιούνται να γίνουν μέτοχοι της γαλακτοβιομηχανίας. Την πρόταση αυτή άρχισαν να υιοθετούν καθυστερημένα και άλλοι. Έχουμε όμως αμφιβολίες για την ειλικρίνειά τους, γιατί άλλα έλεγαν και υποστήριζαν μέχρι πρόσφατα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης.

Νομιμοποίηση και ηλεκτροδότηση
των πτηνοκτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Ένα άλλο θέμα, που θίχτηκε είναι η νομιμοποίηση των πτηνοτροφικών – κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Μεταξύ άλλων ο κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης είπε και τα εξής: «Οι κτηνοτρόφοι και οι πτηνοτρόφοι μας είχαν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε τα προηγούμενα χρόνια για να τους λύσει το πρόβλημα της νομιμοποίησης και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων τους. Έτσι οδήγησαν πολλούς από αυτούς σε εγκατάλειψη του επαγγέλματος τους. Αυτή είναι μια αλήθεια. Σήμερα όμως, ορισμένοι όχι μόνο δεν αναγνωρίζουν το λάθος τους, αλλά και δεν έχουν καταλάβει το μέγεθος της ζημιάς που έχουν προκαλέσει. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, τα τελευταία χρόνια, ήταν πρωτοπόρα στον τομέα αυτό. Προχώρησε τις διαδικασίες νομιμοποίησης 600 και πλέον πτηνοκτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, αλλά και στην ηλεκτροδότηση με δικούς της πόρους πολλώς αγροτικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων. Αυτή την πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να τη διαψεύσει και αυτή είναι πλέον πιλότος και για όλη την Ήπειρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: