Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Το διαβατήριο στην Ευρώπη η διαμόρφωση ηπειρωτικού διατροφικού πολιτισμού

Ομιλία του υποψήφιου περιφερειάρχη Ηπείρου Βαγγέλη Αργύρη στην Καμπή

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Βαγγέλης Αργύρης, μίλησε στην Καμπή Άρτας, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Μπόβολο και υποψηφίους περιφερειακούς σύμβουλους του Νομού Άρτας της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ – ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ».
Ο κ. Αργύρης στην ομιλία του χαρακτήρισε καταλυτικές τις εκλογές για την τύχη και πορεία της Ηπείρου.«Στις εκλογές αυτές δεν ψηφίζουμε για μνημόνιο ή αντιμνημόνιο, ψηφίζουμε ποιον θεωρούμε ικανό, με ποια ομάδα θα δουλέψει και πάνω σε ποιο πρόγραμμα θα δουλέψει για να κυβερνήσει την Ήπειρο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αργύρης και παρουσίασε τους άξονες του προγράμματος της παράταξης « Ήπειρος τόπος να ζεις».
Ο κ. Αργύρης επεσήμανε ότι η καμπή Άρτας αλλά και το δυτικό κομμάτι του αρτινού κάμπου μπορεί να γίνει πρότυπο αστικής ανάπτυξης της υπαίθρου, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία τα προβλήματα που έχει.« Χαίρομαι ιδιαίτερα που μιλάω σε ένα χωριό με τόσο πολλούς νεολαίους. Για εσάς τη νιότη θα αγωνιστούμε ώστε η Καμπή, η Άρτα αλλά και όλη η Ήπειρος να γίνει τόπος που μπορεί να ζήσει και να δημιουργήσει ο κάθε Ηπειρώτης.Γι αυτό προτεραιότητά μας είναι ο άνθρωπος και η ζωή του. Με μια Περιφερειακή Διοίκηση που θα ασκείται με διαφάνεια, συνέπεια και αποτέλεσμα στην υπηρεσία και εξυπηρέτηση του πολίτη, με την υλοποίηση ενός σχεδίου ανάπτυξης με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, με την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας και υγειονομικής περίθαλψης όχι μόνο στα Γιάννενα αλλά και στην Άρτα, Πρέβεζα και Θεσπρωτία ώστε η Ήπειρος να γίνει πρότυπη υγειονομική Περιφέρεια παροχής υπηρεσιών Υγείας, με την Ήπειρο των ολοκληρωμένων και λειτουργικών υποδομών».
Ο κ. Αργύρης μίλησε για τους οδικούς άξονες που για να γίνουν αναπτυξιακοί πρέπει να έχουν σωστό σχεδιασμό. «Κάναμε πολλούς αγώνες και τους πετύχαμε ώστε η Ήπειρος να έχει σύγχρονο λιμάνι, την Εγνατία. Να ολοκληρώσουμε και την Ιόνιο οδό. Πρέπει όμως να γίνουν σωστοί και λειτουργικοί Κόμβοι, όπως στον Αμμότοπο, ώστε όλες οι περιοχές του Νομού Άρτας, να έχουν άμεση και κυρίως ασφαλή πρόσβαση στην Ιόνια οδό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αργύρης.
Στη συνέχεια μίλησε για τον μεγάλο στόχο η Ήπειρος και τα αγαθά που έχει να έχουν ποιότητα και ταυτότητα. « Το διαβατήριο στην Ευρώπη και στον κόσμο είναι η διαμόρφωση του ηπειρωτικού διατροφικού πολιτισμού και της ηπειρωτικής γαστρονομίας με ιστορία, με ταυτότητα, η οποία πρέπει να είναι πιστοποιημένη. Γι αυτό εμείς ως αιρετή περιφερειακή αρχή ιδρύουμε Φορέα Πιστοποίησης Ηπειρωτικών προϊόντων που θα πιστοποιεί και δημιουργεί την Ήπειρο της ταυτότητας και ποιότητας.Τέλος ο κ. Αργύρης κάλεσε τους κατοίκους να κρίνουν αυστηρά το πρόγραμμα της παράταξης «Ήπειρος τόπος να ζεις» , το οποίο θα πάει σε όλα τα σπίτια.Η Ήπειρος των ανοιχτών οριζόντων των ανθρώπων της, η Ήπειρος της απασχόλησης και της εργασίας, η Ήπειρος του μέλλοντος, η Ήπειρος τόπος να ζήσεις αυτή είναι η ψήφο σας είπε καταλήγοντας ο κ. Αργύρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: