Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Ζητούνται γιατροί για το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας

«Καλό το ΕΚΑΒ και καλώς μας ήρθε, αλλά κάντε κάτι και για το Κέντρο Υγείας!». Αυτό το μήνυμα έκκληση έστειλαν τοπικές αρχές, εργαζόμενοι και πολίτες της Φιλιππιάδας κατά τα εγκαίνια του νέου τομέα ΕΚΑΒ με έδρα το Κ.Υ Φιλιππιάδας.
Ο νέος τομέας της 7ης περιφέρειας ιδρύθηκε και τέθηκε σε λειτουργία μόλις προ ημερών με στόχο να βελτιωθούν οι χρόνοι παροχής επείγουσας βοήθειας στην νεκρή περιοχή της εθνικής οδού και της περιοχής Θεσπρωτικού. Μία κινητή μονάδα (πλήρως εξοπλισμένο όχημα του ΕΚΑΒ) παρακρατήθηκε από την περιφέρεια Αττικής, ώστε να κάνει το ξεκίνημα του νέου τομέα ενώ αναμένεται μέσω ΕΣΠΑ η προμήθεια νέων ασθενοφόρων αφού εδώ και έξι χρόνια δεν έχει παραληφθεί ούτε ένα καινούργιο σ' όλη την Ελλάδα σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο Παναγιώτη Τζαννετή.
Ο Νομάρχης Πρέβεζας βέβαια ανακοίνωσε την δωρεά από μεριάς Ν.Α ενός ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ της περιοχής μέχρι τέλος του έτους και την παραχώρηση άλλης στέγης σε κομβικό επίσης σημείο.
Από μεριάς ΕΚΑΒ αναγνωρίστηκαν οι συχνές οχλήσεις του βουλευτή Βαγγέλη Παπαχρήστου και του Νομάρχη Βασίλη Ιωάννου γι αυτό τον νέο τομέα, όμως πρώτος ο Δήμαρχος Φιλιππιάδας Δημήτρης Γιολδάσης, η πρόεδρος των εργαζομένων στα Κ.Υ Ιουλία Κύρκου, όσο κι ο παπά-Λευτέρης που τέλεσε τον αγιασμό, ζήτησαν από τους παριστάμενους πολιτικούς να εισακούσουν την έκκληση του Κ.Υ για γιατρούς. Το ΕΚΑΒ επιλέχθηκε να συστεγάζεται με το Κ.Υ και ορθώς, όμως «το Κ.Υ απειλείται με κλείσιμο». Δυο γιατροί όλοι κι όλοι με την συνδρομή ενός ακόμη από το Θεσπρωτικό για ορισμένες εφημερίες το μήνα, δεν λύνει το πρόβλημα για ένα Κ.Υ σε τέτοιο κομβικό, γεωγραφικά, σημείο. Οι εκκλήσεις των τοπικών αρχών και των εργαζομένων τα τελευταία χρόνια δεν έχουν πιάσει τόπο για ενίσχυση με γιατρούς και ήδη ο ένας απ' τους δύο προειδοποίησε με παραίτηση σύντομα εάν δεν γίνει πρόσληψη έστω και επικουρικών γιατρών. Η διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας μπορεί να εξέλαβε την έγγραφη προειδοποίηση του κ. Γκορτζή ως απειλή, όμως οι απλοί πολίτες έδιναν συγχαρητήρια στους εργαζόμενους την ημέρα των εγκαινίων του ΕΚΑΒ που έθιξαν το πρόβλημα ενώπιον των πολιτικών παραγόντων θέτοντάς τους προ των ευθυνών τους. κι είναι στ' αλήθεια κρίμα, σ' ένα τόσο επίκαιρο σημείο, το Κ.Υ να μην διαθέτει παρασκευαστή για την τέλεση μικροβιολογικών εξετάσεων, να μην γίνονται ακτινογραφίες το μεγαλύτερο διάστημα, να μην επαρκούν οι γενικοί γιατροί για τις εφημερίες όλου του μήνα, ούτε καν οι αγροτικοί για την συνταγογράφηση στα χωριά.
Δυστυχώς οι πολιτικοί εκπρόσωποι έκαναν πως δεν άκουσαν τίποτα για το Κ.Υ και μιλούσαν μόνο για την ευτυχή μέρα απόκτησης ΕΚΑΒ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: