Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Η Άρτα "αρπάζει" από την Καρδίτσα τον Γ. Καραϊσκάκη!!!

Με αυτόν περίπου τον τίτλο, η καλή ηλεκτρονική εφημερίδα των Τρικάλων trikalanews.gr, αλλά και άλλα έντυπα του γειτονικού Νομού, αναφέρονται χθές στην ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Λάρισας του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης, προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, με θέμα την παραποίηση της γενέτειρας του ήρωα του ΄21 Γιώργου Καραϊσκάκη.
Στην ερώτηση του Λαρισαίου Βουλευτή, αναφέρεται πως «Ο Δήμος Γ. Καραϊσκάκη, σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Άρτας, σκοπίμως επιχειρούν να παραποιήσουν την επίσημη θέση της Ελληνικής Ιστορίας για την γενέτειρα του εθνικού ήρωα Γ. Καραϊσκάκη, παρουσιάζοντας ως γενέτειρά του την Σκουληκαριά της Άρτας, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η μητέρα του Ήρωα καταγόταν από το συγκεκριμένο μέρος.
Όμως, είναι γνωστό σε όλους, όσοι κατέχουν έστω και ελάχιστες ιστορικές γνώσεις, ότι ο Γ. Καραϊσκάκης γεννήθηκε στην ιστορική σπηλιά του Μαυρομματίου Καρδίτσας, κάτι που αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά στην επίσημη Ιστορία του Ελληνικού Έθνους και δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση.
Επιπροσθέτως, πρέπει να γίνει γνωστό ότι τα οστά του Ήρωα βρίσκονται σφραγισμένα στον ομώνυμο τάφο του Φαλήρου από το 1835 με διάταγμα του τότε Βασιλιά Όθωνα, μαζί με τα οστά των οπλαρχηγών και συμπολεμιστών του, που σκοτώθηκαν την ίδια μέρα με τον Γ. Καραϊσκάκη.
Ο Βουλευτής ρωτά τον Υπουργό «Πως θα σταματήσει το Υπουργείο την επιχείρηση διαστρέβλωσης της Ιστορίας ως προς την γενέτειρα του Ήρωα Γ. Καραϊσκάκη, πράγμα που προσβάλλει την μνήμη του, αλλά και τους κατοίκους της πραγματικής του γενέτειρας, δηλαδή του Μαυρομματίου Καρδίτσας και αν μελετάται η προοπτική μεταφοράς των οστών του Ήρωα και των είκοσι συντρόφων του σε κατάλληλη τοποθεσία του βουνού που δεσπόζει πάνω από το Μαυρομμάτι, προκειμένου ο Στρατάρχης και οι σύντροφοί του να αγναντεύουν την ελεύθερη πια Θεσσαλία, έστω και έπειτα από 182 χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: