Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Η αποδοχή και στους ετεροδημότες

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Βρεθήκαμε το περασμένο Σάββατο στην συγκέντρωση ετεροδημοτών που πραγματοποίησε ο συνδυασμός «ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» του υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Παπαλέξη και οι διαπιστώσεις είναι ουσιαστικές και χρήσιμες.
Γνωστός και αποδεκτός σ’ όλους τους ετεροδημότες ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, όλοι οι παριστάμενοι έσπευσαν να του ευχηθούν καλή επιτυχία δηλώνοντας ότι παρά τις δυσκολίες της εποχής, που είναι γνωστές σε όλους , θα έρθουν στην Άρτα, για να στηρίξουν την προσπάθεια που ξεκίνησε και έχει στόχο την ουσιαστική αναμόρφωση του νέου Δήμου Αρταίων με στόχο την ουσιαστική ανάπτυξη. Και περισσότερη έμφαση έδιναν οι πάντες στην άποψη που εξέφρασε ο υποψήφιος και αφορά στην επιστροφή των αποδήμων στην πατρίδα μας, στην ουσιαστική συνεργασία, η οποία θα φέρει αυτό το αποτέλεσμα.
Δεν είναι εύκολο, σε τέτοιες εποχές τόσοι συμπατριώτες να συγκεντρώνονται στο κέντρο της Αθήνας και να συζητούν την κοινή αγωνία τους για το μέλλον της πατρίδας, για τους τρόπους με τους οποίους θα συνεργαστούν και θα φέρουν το αποτέλεσμα. Το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου όμως αυτό έγινε. Η αγωνία για το καλύτερο μέλλον του τόπου μας κυριάρχησε στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και από κει ξαναφεύγει το μήνυμα, για την επικράτηση του Γιάννη Παπαλέξη στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι σε πολλές στιγμές, η αγωνία των αποδήμων για το μέλλον της πατρίδας είναι μεγαλύτερη απ’ αυτή που οι μόνιμοι κάτοικοι εκφράζουν καθημερινά, μιας και δεν είναι λίγοι αυτοί που συμβιβάζονται με το αποτέλεσμα που βλέπουν και θεωρούν ότι μπορεί να είναι πολύ δύσκολο κάτι ν’ αλλάξει.
Αυτή η αγωνία, το ενδιαφέρον που φαίνεται να είναι κοινό και με τις ανησυχίες του Γιάννη Παπαλέξη, είναι που θα κάνουν την διαφορά, μιας και οι απόδημοι, οι ετεροδημότες είναι αποφασισμένοι να βρεθούν στην Άρτα αρκετές ημέρες πριν τις εκλογές και να δώσουν την δική τους μάχη. Που συνήθως είναι αποτελεσματική και χρήσιμη.
Είναι καιρός να λειτουργήσουμε μαζί με τους απόδημους και σ’ αυτή την κατεύθυνση ο Γιάννης Παπαλέξης, έκανε πολλά και σημαντικά βήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: