Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Σχεδιάζει την Άρτα του μέλλοντος...


Μεγάλη συγκέντρωση ετεροδημοτών στην Αθήνα για τον υποψήφιο δήμαρχο ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ

Του Χαράλαμπου Γαλιάνδρα Αρτινού-
Φωτογραφίες: Κώστας Μπατσής


Ζέστανε τις καρδιές μας με όσα μας είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στους απόδημους Αρτινούς της Αττικής, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στη φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΣΕ), εκεί όπου πάλλεται η καρδιά όλων των απόδημων Ηπειρωτών.
Ο κ. Παπαλέξης παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του συνδυασμού του «Γέφυρα στο Μέλλον» μας γέμισε ελπίδες και προοπτική αφού μέσα απ΄αυτό δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ανάπτυξης και ανάδειξης της Άρτας σε μητροπολιτικό δήμο οικονομικής και κοινωνικής δύναμης της περιοχής. Γεγονός που συνεπάγεται με επιστροφή στην πατρώα γη πολλών απόδημων, ο οποίοι μπορεί και σήμερα να το επιθυμούν αλλά δυστυχώς δεν συντρέχουν τα πρεπούμενα που θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο, όπως οι θέσεις εργασίας, οι κατάλληλες υποδομές, η ανάλογη μέριμνα από την πολιτεία, την κεντρική εξουσία.Κι όμως, η Άρτα μπορεί να γίνει μεγάλη, πλούσια, ακμαία και ανθηρή με σωστό προγραμματισμό, αγώνα και δουλειά, που θα δίνει στα παιδιά της τις ευκαιρίες που τους αξίζουν.
Και ο κ. Παπαλέξης μας διαβεβαίωσε πως μαζί με τους συνεργάτες του θα εργαστούν δυναμικά ώστε το πρόγραμμα να γίνει πραγματικότητα, αφού και το θέλουν και το μπορούν. Άλλωστε πρόκειται για ένα πρόγραμμα με φρέσκιες, σύγχρονες και καινοτόμες ιδέες που θα άρει όλα αδιέξοδα και θα δώσει ώθηση στο νέο καλλικράτειο δήμο. Ένα πρόγραμμα στο οποίο καλούνται να συνδράμουν στην εφαρμογή του για το καλό του τόπου όλοι όσοι πιστεύουν στο κοινό συμφέρον, τη συλλογική δράση, τις δημοκρατικές διαδικασίες, τη συναίνεση.Προϋπόθεση για να το κατορθώσουν είναι η κοινωνική συναίνεση, η συμπόρευση και η συστράτευση όλων των πολιτών, πέρα από κάθε διαχωριστική γραμμή. Αφού οι πολίτες είναι στο επίκεντρο του προγράμματός του και καλούνται να συμμετάσχουν σ΄αυτό καταθέτοντας τις προτάσεις τους και αναλαμβάνοντας νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες.Στις βασικές προτεραιότητές του, όπως τις κατέθεσε κατά την ομιλία του, περιλαμβάνονται η ανάπτυξη, η πρόοδος της πόλης και των δημοτών της, η αξιοποίηση και προβολή των αξιόλογων βυζαντινών και άλλων μνημείων που διαθέτει, η προστασία του περιβάλλοντος και του πλούσιου υδάτινου δυναμικού, η ενίσχυση της αλιείας, της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, η τουριστική αξιοποίηση των φυσικών ομορφιών του τόπου, παραθαλάσσιων και ορεινών, η προσέλκυση τουριστών όλες τις εποχές του χρόνου, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, οι συγκοινωνίες. Και βεβαίως πάνω απ΄ όλα ο άνθρωπος, ο δημότης, ο κάθε πολίτης.Απευθυνόμενος προς τους απόδημους Αρτινούς τους κάλεσε να συμμετάσχουν στην προσπάθειά του καταθέτοντας απόψεις και προτάσεις, συνεισφέροντας στη δημιουργία της νέας Άρτας. Και οι απόδημοι συμπατριώτες, που αν και ενδημούν στην Αττική η άλλη μισή καρδιά τους στην πατρίδα βρίσκεται, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του με θερμό-παρατεταμένο χειροκρότημα. Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν και τους υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού «Γέφυρα στο Μέλλον» που παρουσίασε ο κ. Παπαλέξης.Παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής κ. Κ. Αλεξίου, ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων της ΠΣΕ και υποψήφιος για την Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Αττικής με το συνδυασμό «Αττική» του υποψηφίου Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Σγουρού, κ. Κώστας Κωνής, ο οποίος και προλόγησε την εκδήλωση, εκπρόσωποι αρτηνών αδελφοτήτων και συλλόγων αποδήμων, φίλοι και δημοσιογράφοι οι οποίοι κάλυψαν την ομιλία και του υποψηφίου δημάρχου Αρταίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: