Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Μαζική η συγκέντρωση της Όλγας Γεροβασίλη


«Από εμένα δεν θ' ακούσετε παραμύθια. Δώδεκα χρόνια στην αυτοδιοίκηση δεν τα' χω πει ποτέ. Παλεύω με τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ να τα κάνουμε πραγματικότητα Μεθοδικά, σοβαρά, με αγάπη για την αυτοδιοίκηση και εμπιστοσύνη στους συμπολίτες μας. Με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία. Χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, χωρίς δάνεια που πρέπει να ξεπληρώσουμε
Μπήκαμε στην αυτοδιοίκηση με καθαρό βλέμμα και την υπηρετούμε με όραμα, θέληση και γνώση. Έχουμε το κοινωνικό χρίσμα και θα το επιστρέψουμε μόνο στην κοινωνία Γιατί η όμορφη περιπέτεια της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ δεν θα υπήρχε χωρίς αυτή» τόνισε στην ομιλία της στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ η υποψήφια δήμαρχος Αρταίων Όλγα Γεροβασίλη.
Η συγκέντρωση και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή γεγονός που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.
Απευθυνόμενη στις νέες και τους νέους η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε: «σας καλώ να πάρετε τη ζωή σας στα χέρια σας. Δεν έχετε να περιμένετε τίποτα και από κανένα. Κανείς δεν μπορεί να σας κοροϊδέψει πια. Μην αφήσετε σε αυτή την συγκυρία άλλοι να αποφασίσουν για εσάς χωρίς εσάς. Μην αδιαφορήσετε. Μην μπείτε στη λογική ότι είναι όλοι το ίδιο».
Όσον αφορά για το μέλλον του Δήμου η κ. Γεροβασίλη είπε:
«Θα χτίσουμε μαζί το νέο Δήμο Αρταίων που θα είναι δήμος της συμμετοχής και της αλληλεγγύης, δήμος για όλους. Κι αυτό θα το κάνουμε με διαφάνεια και με ανθρώπους που υπηρετούν αρχές. Δεν έχουμε ως κριτήριο επιλογής την κομματική ταυτότητα, αλλά τη διάθεση για συμμετοχή και προσφορά. Δεν τσουβαλιάζουμε ανθρώπους με «ταμπέλες». Ο συνδυασμός μας αποτελείται από ουσιαστικά προοδευτικούς ανθρώπους, που ξέρουν, θέλουν και μπορούν να δουλέψου».
Άφησε όμως και αιχμές για το Γ. Παπαβασιλείου λέγοντας πως «ήταν πιο πολύ επικοινωνιακός παρά ουσιαστικός Νομάρχης. Και σε δύο μήνες, που θα επιστρέψει στην Αθήνα, δεν θα έχει αφήσει στην περιοχή μας τίποτα για να τον θυμόμαστε».
Όσο για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπαλέξη σημείωσε ότι «διεκδικούσε την ψήφο για να εκλεγεί βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πριν από ένα χρόνο, προπαγανδίζοντας κι αυτός πως «τα λεφτά υπάρχουν». Αποδείχθηκε όμως και δυστυχώς με πολύ βίαιο τρόπο για την Ελληνική κοινωνία ότι τα λεφτά δεν υπήρχαν. Τι θα κάνει λοιπόν ο κος Παπαλέξης στην περίπτωση που εκλεγεί Δήμαρχος; Τίνος το μέρος θα πάρει; σε ποια πλευρά θα σταθεί;»
Πιο συγκεκριμένα επεσήμανε για τους κομματικούς υποψηφίους: «Ο κος Παπαλέξης και ο κος Παπαβασιλείου, πριν ζητήσουν την ψήφο της τοπικής κοινωνίας, πάλεψαν πολύ για να πάρουν το χρίσμα απ’ τα κόμματά τους. Δεν τολμούσαν να εκτεθούν χωρίς αυτό.
Και έρχονται σήμερα ενώπιον σας προσπαθώντας να κάνουν γκάλοπ με τις εκλογές της αυτοδιοίκησης. Μας ζητούν δηλαδή να δώσουμε ή να μη δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβερνητική πολιτική. Κι αυτό γίνεται για να πολώσουν το κλίμα για ακόμη μία φορά. Χρησιμοποιούν την παλιά συνταγή. Απευθύνονται στα κομματικά αντανακλαστικά για να υποκλέψουν την ψήφο των πολιτών.Πετάνε τη μπάλα στην κερκίδα, μεταθέτοντας το βάρος από τις δημοτικές εκλογές στην κομματική νομιμότητα.Και για την αυτοδιοίκηση πότε θα ψηφίσουμε; Κάποια άλλη φορά;
Για την τοπική μας κοινωνία, τις ανάγκες και την ανάπτυξη της περιοχής μας πότε θα μιλήσουμε; Θα μας ορίσουν άλλη ημερομηνία να ψηφίσουμε για Δήμαρχο, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους; Απ’ τους χρισμένους των δύο μεγάλων κομμάτων δεν περιμένουμε καμία έκπληξη, τους γνωρίζουμε πια».

Για το νέο
Δήμο Αρταίων

Για το νέο Δήμο Αρταίων η άποψη της Όλγας Γεροβασίλη είναι ενδιαφέρουσα, αφού είπε χαρακτηριστικά: «Ο Δήμος Αρταίων έχει υπαρκτά προβλήματα και ανάγκες και θέλει δουλειά και διεκδίκηση. Εμείς ανοίγουμε την ομπρέλα της αυτοδιοίκησης και μιλάμε με την κοινωνία. Για να χτίσουμε ένα Δήμο ζωντανό, σύγχρονο, ενιαίο και λειτουργικό.
Ένα Δήμο, που θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες στη δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Θα χτίσουμε ένα Δήμο που θα κεντράρει το ίδιο Από την προστασία και την παραγωγική εκμετάλλευση του Αμβρακικού μέχρι τη δημιουργία Βιοτεχνικού Πάρκου.
Από την ανάδειξη και τουριστική αξιοποίηση των μνημείων μέχρι τη στήριξη του αγρότη και του πτηνοτρόφου. Από τη δημιουργία τουριστικού πόλου στο Ξηροβούνι και την Παραλίμνια περιοχή μέχρι τον Χωροταξικό Σχεδιασμό του συνόλου της περιοχής μας.
Από το πρόβλημα της αποχέτευσης και της αγροτικής οδοποιίας μέχρι την προστασία των δημόσιων χώρων και την αξιοποίηση των κοινοτικών εκτάσεων. Θα χτίσουμε ένα Δήμο με κοινωνικό πρόσωπο, που θα αξιοποιήσει τις υποδομές που υπάρχουν σήμερα στους Καποδιστριακούς Δήμους και δεν θα έχει για διοικητικό κέντρο το Δημαρχείο της Άρτας αλλά θα αποκεντρώσει τις υπηρεσίες του. Ένα Δήμο που δεν θα ξεχειλίζει από σκουπίδια αλλά θα οργανώνει ετήσιες μουσικές και θεατρικές γιορτές σε όλους τους δημόσιους χώρους, που θα δημιουργήσει πολλούς χώρους άθλησης και θα επενδύσει στον πολιτισμό, δίνοντας κίνητρα και διεξόδους στα νέα παιδιά.
Θα αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα όλων των περιοχών μας και θα χτίσουμε ένα Δήμο χωρίς διαχωρισμούς κέντρου και περιφέρειας. Είμαστε η μοναδική λύση για να μην ξεχαστούν ο Αμβρακικός, η Βλαχέρνα, το Ξηροβούνι και η Φιλοθέη. Είμαστε η μοναδική λύση για να έχουν ισχυρή φωνή στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Κι αυτό το γνωρίζουν όλοι. Γιατί εμείς δεν είμαστε ούτε ξερόλες ούτε σοφοί. Μιλήσαμε με τους ανθρώπους εκεί που ζουν και μάθαμε τις ανάγκες τους για να φτιάξουμε το πρόγραμμά μας. Αυτοί ξέρουν καλύτερα από εμάς τι χρειάζονται και πώς πρέπει να γίνει. Και στην πραγματικότητα οι άνθρωποι που στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια, οι ιδέες, η κοινωνική τους διαδρομή, η καθημερινή τους δράση και η διάθεσή τους για δουλειά είναι το πρόγραμμά μας.
Δεν υπάρχουν καλά προγράμματα αν δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την εφαρμογή τους. Και οι εγγυήσεις είναι οι άνθρωποι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: