Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Οι πολίτες επιθυμούν τον διάλογο

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Οι συγκεντρώσεις για τα εγκαίνια των εκλογικών γραφείων των υποψηφίων δημάρχων τελείωσαν και πλέον οι επιτελείς των υποψηφίων ετοιμάζονται για την καλή οργάνωση των κεντρικών προεκλογικών τους ομιλιών, με σκοπό να κερδίσουν κάτι ακόμη από τις εντυπώσεις, αλλά και από την ουσία του προεκλογικού διαλόγου.
Οι πολίτες, έχοντας ακούσει πολλά καλούνται να δουν τι θα πράξουν και με την ευθύνη της δικής τους επιλογής, να ορίσουν το μέλλον του νέου Δήμου Αρταίων, που πλέον είναι μια ενότητα πέντε Δήμων του νομού Άρτας.
Σ’ αυτό τον προεκλογικό διάλογο αίσθηση έχει προκαλέσει η επιλογή του υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Παπαλέξη να κάνει όλες του τις παρεμβάσεις με ηρεμία και κατάθεση επιχειρημάτων χωρίς να χρησιμοποιεί τεχνητές εντάσεις ή αντιπαραθέσεις που δεν οδηγούν πουθενά και δεν βοηθούν τον πολίτη να διαμορφώσει άποψη και να κάνει την τελική του επιλογή.
Και φυσικά μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή του. Γνωρίζει πολύ καλά ότι σήμερα ο πολίτης δεν έχει ανάγκη από εντυπωσιασμούς, αλλά από καθαρές απόψεις, τις οποίες θα πρέπει να σκεφτεί και να αποφασίσει. Έτσι σήμερα μπορεί να κάνει τον απολογισμό του. Να αισιοδοξεί και να βλέπει ότι οι πολίτες στηρίζουν επιλογές επιχειρημάτων και στο βάθος βλέπουν το καλό του τόπου, αδιαφορώντας για τις επί μέρους αντιπαραθέσεις, οι οποίες πάντα αποπροσανατολίζουν.
Η επικοινωνία του υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Παπαλέξη με τους πολίτες αυτό απέδειξε και δεν είναι λίγοι αυτοί, που επιμένουν να του λένε, με κάθε ευκαιρία ότι έτσι πρέπει να συνεχίσει και θεωρούν σίγουρο πως θα δικαιωθεί.
Οι ομιλίες που έκανε, με πιο πρόσφατη αυτή την Πανηπειρωτική το περασμένο Σάββατο, το επιβεβαιώνουν. Ζητεί απ’ τους πολίτες να συστρατευτούν σε μια πορεία που θα βλέπει το καλό του τόπου, θεωρώντας ότι σ’ αυτή τη νέα προσπάθεια που θα γίνει για τον Καλλικράτειο Δήμο Αρταίων, δεν περισσεύει κανένας. Μήνυμα που εκτιμήθηκε και απ’ τους απόδημους, οι οποίοι έσπευσαν να μεταφέρουν την διάθεσή τους, να στηρίξουν την προσπάθεια με κάθε τρόπο και φυσικά να δώσουν το παρόν στην εκλογική διαδικασία της 7ης Νοεμβρίου και την δεύτερη Κυριακή, αν χρειαστεί, να είναι και πάλι παρόντες.
Γενικά η προσπάθεια που έκανε ο Γιάννης Παπαλέξης, οδηγεί σ’ ένα βασικό συμπέρασμα: Ότι ο διάλογος με ηρεμία και χωρίς υπερβολές, μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερες επιλογές και φυσικά οι πολίτες, αυτόν τον δρόμο θα ακολουθήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: