Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΕΥ. ΑΡΓΥΡΗΣ: Έχουμε ως επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του…


• Το πρόγραμμά της παρουσίασε το Σάββατο η παράταξη «Ήπειρος-Τόπος Να ζεις» του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου Βαγγέλη Αργύρη, έχοντας, όπως ειπώθηκε, ως επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και επιδιώκοντας τη λειτουργία ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού μοντέλου διοίκησης.
Στην ανακοίνωση του προγράμματος, που παρουσίασε ο εκπρόσωπος της παράταξης κ. Βούδρας, ήταν παρόντες οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Παντούλας και Θανάσης Οικονόμου, οι τέσσερις υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες του συνδυασμού κ. ά.
Ο Βαγγέλης Αργύρης στη σύντομη τοποθέτησή του τόνισε ότι «σήμερα, για πρώτη φορά στη διαδικασία της προεκλογικής περιόδου, ανοίγει ολοκληρωμένα η πραγματική «ατζέντα» της 7 Νοεμβρίου, ψηφίζουμε για τη νέα εποχή των Περιφερειών. Οι υπάρχουσες δομές των Νομαρχιών τελειώνουν και ανοίγει μία καινούργια σελίδα. Απέναντι στην παραπολιτική και τις κινήσεις σκοπιμότητας, βάζουμε την ουσία και την πρόταση».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στο πρόγραμμα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «η ανάπτυξη της Ηπείρου απαιτείται να είναι ισόρροπη και για τις τέσσερις περιφερειακές της ενότητες».
Ειδικότερα καθορίζονται οι χρήσεις γης, οι οικονομικές δραστηριότητες και οι αναπτυξιακοί άξονες. Παράλληλα προβλέπεται η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Ηπείρου με συστηματικές παρεμβάσεις, όπως:
• Δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και υποστήριξη των υπαρχουσών θέσεων.
• Διεκδίκηση και διασφάλιση πρόσθετων οικονομικών πόρων που βελτιώνουν το οικονομικό κλίμα.
• Προστασία της οικογένειας και των νοικοκυριών.
• Αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας και υγειονομικής περίθαλψης. Αλλά και των κοινωνικών υπηρεσιών με τη δημιουργία δικτύου κοινωνικής προστασίας σε επίπεδο Περιφέρειας, αξιοποιώντας όλα τα μέτρα που προβλέπονται σε Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα και αξιοποιώντας αντίστοιχες δράσεις που αναπτύσσονται σε ανεπτυγμένες χώρες της ΕΕ.
• Επένδυση στη γνώση, την εκπαίδευση και την κατάρτιση.
• Ακόμη το πρόγραμμα υπόσχεται μεγάλες παραγωγικές αγροτοσυνεταιριστικές και ιδιωτικές μονάδες.
Ιδιαίτερα για την Δωδώνη, παρέχεται η δέσμευση ότι θα διατηρήσει τον κοινωνικό της ρόλο και τον Ηπειρώτικο χαρακτήρα της. Τονίζεται ότι η βιομηχανία «ανήκει στις παραγωγικές κτηνοτροφικές δυνάμεις της Ηπείρου. Η αιρετή Περιφερειακή Διοίκηση, αυτό, το εγγυάται».
• Παράλληλα υπάρχει πρόβλεψη για δημιουργία ή ολοκλήρωση οδικών αξόνων, καθώς και των υποδομών πρόσβασης και εξυπηρέτησης.
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η επέκταση του οδικού άξονα Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας μέχρι το Μαυρομάτι Θεσπρωτίας, στα Ελληνοαλβανικά σύνορα.
• Τέλος, γίνεται λόγος για την αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, με την δημιουργία ενός συνεκτικού και λειτουργικού δικτύου προστατευόμενων περιοχών (Παμβώτιδα, Β. Πίνδος, Αμβρακικός, Καλαμάς, ορεινός όγκος Τζουμέρκων).

Δεν υπάρχουν σχόλια: