Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Αυξημένο 7,3% το ποσοστό επιτυχίας των Αρτινών μαθητών

Αυξημένο κατά 7,3% είναι φέτος το ποσοστό επιτυχίας στις πανελλαδικές εξετάσεις των μαθητών από τα σχολεία του Νομού Άρτας. Σύμφωνα με το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας Νικόλαο Ράπτη, πέρσι συνολικά στο Νομό μας το ποσοστό επιτυχίας ήταν 69,9% και φέτος ανέβηκε στο 77,20%. Στην Άρτα, ο αριθμός των επιτυχόντων ανέρχεται στους 544, εκ των οποίων οι 465 εισάγονται σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με το 90% και οι 79 με το 10%.
Ο κ. Ράπτης δηλώνει αισιόδοξος για ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στις 13 Σεπτεμβρίου, παρά τα προβλήματα κενών θέσεων που δημιουργεί το κύμα φυγής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση λόγω αιτήσεων συνταξιοδότησης από πλευράς εκπαιδευτικών. Στη Δ/νση της Άρτας έχουν υποβληθεί 52 αιτήσεις για συνταξιοδότηση. Τα περισσότερα κενά υπάρχουν στην ειδικότητα των φιλολόγων ενώ τα υπόλοιπα, σύμφωνα με τον κ. Ράπτη, μπορούν να τακτοποιηθούν με εσωτερική διευθέτηση.
Ωστόσο η διαβεβαίωση της υπουργού Παιδείας ότι έχουν εξασφαλιστεί ικανές πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών, κάνει τον κ. Ράπτη να αισιοδοξεί ότι πολύ γρήγορα θα γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις για την κάλυψη αυτών των κενών. Η έναρξη των σχολείων θα γίνει στις 13 Σεπτεμβρίου με τον καθιερωμένο αγιασμό ενώ την ίδια μέρα θα γίνει και η διανομή των βιβλίων από τα οποία έχει παραληφθεί ήδη το 76% της παραγγελθείσας ποσότητας.

Συγχαρητήρια Δημάρχου

Ο Δήμαρχος Άρτας Πάνος Οικονομίδης μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Συγχαρητήρια στα παιδιά μας που και εφέτος έδωσαν με επιτυχία τη μάχη των εξετάσεων. Μια επιτυχία σημαντική που επιτεύχθηκε με πολυετείς αγώνες και θυσίες από παιδιά και γονείς. Παράλληλα θέλω να αναφερθώ και στα παιδιά που ατύχησαν. Οι Πανελλαδικές είναι διαγωνισμός για την κατάληψη θέσεων, δεν είναι εξέταση για αξιολόγηση γνώσεων. Πέραν αυτού δε χάθηκε ο κόσμος καθώς η είσοδος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν αποτελεί πανάκεια. Εξάλλου, όσοι το επιθυμούν και εφόσον το επιθυμούν πραγματικά, έχουν ακόμη πολλές ευκαιρίες για να πετύχουν το στόχο τους. Και πάλι εύχομαι συγχαρητήρια, καλή πρόοδο και δύναμη και υγεία σε όλα τα παιδιά…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: