Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Δεν έκανε αίσθηση η παρουσίαση

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

19 ονόματα υποψηφίων ανακοίνωσε ο νομάρχης και υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Παπαβασιλείου και κατά γενική ομολογία, δεν έκανε ούτε αίσθηση, ούτε με την παρουσίαση των συγκεκριμένων προσώπων δημιούργησε την εντύπωση ότι κάτι νέο δημιουργείται, άρα αναγκαίο για την καλύτερη πορεία του τόπου μας.
Παλιοί του συνεργάτες, δοκιμασμένοι στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Άρτας, οι περισσότεροι εκ των υποψηφίων, έχουν κριθεί ως μη έχοντες την τόλμη να δημιουργήσουν το νέο και να βάλουν τις ιδέες για ριζοσπαστικές προτάσεις, οι οποίες την εποχή που ζούμε, είναι εκ των ων ουκ άνευ, για την καλύτερη πορεία της Άρτας. Και οι υπόλοιποι; Ανακληθέντες εκ της αποστρατείας στην ενεργό δράση κάποιοι, δεν μπορούν να έχουν τον βηματισμό της ανανέωσης που απαιτεί η εποχή και κάποιοι άλλοι που δοκιμάστηκαν ξανά σε ανάλογες διαδικασίες, αλλά δεν κατάφεραν να συγκινήσουν τους πολίτες.
Έτσι κι αλλιώς, η παρουσίαση των συγκεκριμένων υποψηφίων, αναδεικνύει το πρόβλημα της στελέχωσης του συνδυασμού του υποψηφίου δημάρχου Αρταίων Γιώργου Παπαβασιλείου κι αυτό γιατί είναι δεδομένο πως το εσωκομματικό πρόβλημα της ΝΔ Άρτας, εικονίζεται στην παρουσίαση του συνδυασμού του.
Τα πολιτικά γραφεία δεν φάνηκαν καθόλου πρόθυμα να στηρίξουν παράγοντες στους οποίους απευθύνθηκε και τα ονόματά τους απουσίαζαν από την παρουσίαση που έγινε προχθές. Γιατί πολλές ημέρες πριν, κάποιοι που δέχτηκαν την πρόταση του κ. Παπαβασιλείου, έκαναν κάποιες συζητήσεις και δεν είδαν μόνο την αδιαφορία για στήριξη του κ. Παπαβασιλείου, αλλά πρέπει να διαπίστωσαν ότι οι συγκεκριμένοι πολιτικοί παράγοντες επιθυμούν να χάσει και να χάσει με χαρακτηριστικό τρόπο.
Αν και στην παρουσίαση της πρώτης ομάδας υποψηφίων δημοτικών συμβούλων ο κ. Παπαβασιλείου είπε πως ξεκίνησε πρώτος και θα τερματίσει πρώτος, μάλλον δεν το πίστευε και ο ίδιος, αφού αλλιώς είχε συνηθίσει, όταν πριν τέσσερα χρόνια, παρουσίαζε, κατά ομάδες, το ψηφοδέλτιο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Τότε που όλοι.. έτρεχαν για να κλείσουν θέση, για να έχουν το άλλοθι, της… δολιοφθοράς που θα έκαναν στον έτερο κομματικό υποψήφιο στο Δήμο Αρταίων.
Ήρθε λοιπόν η ίδια η ζωή, να… παίξει το ίδιο έργο, αυτή την φορά με βαλλόμενο, αυτόν που ήταν σε θέση θεατή και μάλλον διασκέδαζε το… κόλπο που τότε είχε στηθεί, εις βάρος του έτερου κομματικού υποψηφίου.
Και υπό αυτές τις συνθήκες η ομάδα που θα παρουσιάζει, μάλλον δεν θα μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις επικείμενες εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: