Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Περί ΚΑΑΚΥ ΑΜΕΑ ο λόγος

Του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Συνταξιούχου ΑΜΕΑ

Είμαι κι εγώ ένας απ’ αυτούς που δέχτηκα τις υπηρεσίες από το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΑΜΕΑ.
Μετά από μια πολύ σοβαρή περιπέτεια της υγείας μου, επισκέφτηκα το κέντρο που είναι απαραίτητο και αναγκαίο για το νομό μας. Επί τη ευκαιρία να ευχαριστήσω το προσωπικό, επιστήμονες και μη, για την ευγενή συμπεριφορά τους και την άψογη βοήθεια που μου πρόσφεραν.
Είδα όμως μια άνευ λόγου και αιτίας επίθεση, από το σημερινό πρόεδρο και τους πολιτικούς μας. Τι φταίει άραγε; Μήπως η κατά ΠΑΣΟΚ εξαγγελία της τιμητικής θέσης του προέδρου με διαφανή κριτήρια και προσόντα.
Αυτό το κόσμημα όμως έγινε με την βοήθεια πολλών ανθρώπων με καίριες θέσεις και ολοκληρώθηκε από τον Γιώργο Παπαγεωργίου, που ξέρω πόσο σκληρά εργάστηκε και το παρέδωσε στον Αρτινό Λαό. Μήπως επειδή την είσοδο κοσμεί πλακέτα που αναγράφει το όνομά του;
Μακάρι κύριοι να βρεθεί κάποιος άλλος πολιτικός από την Άρτα να αφήσει ένα έργο τόσο πολύτιμο και χρήσιμο για την αποκατάσταση της υγείας των ΑΜΕΑ.
Όσο για την πισίνα που έγινε τόσος λόγος, ξέρω πολύ καλά ότι όσες γίνονται σήμερα γίνονται με αυτές τις προδιαγραφές διότι ο θεραπευόμενος θα μπαίνει μέσα με ανυψωτήρα ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ και θα δέχεται την βοήθεια από τον συνοδό ή θεραπευτή περιμετρικά. Βυθιζόμενες πισίνες είναι μόνο στα σπίτια και τα ξενοδοχεία.
Επ’ ευκαιρία. Τι έγινε το ΤΑΞΙ που δόθηκε δωρεάν από το κράτος για τις ανάγκες των αναπήρων στο νομό μας; Μήπως θα μπορούσαν αυτοί που αρέσκονται να εμφανίζονται στα ΜΜΕ να πληροφορήσουν τους ανάπηρους αρτινούς, πότε θα το έχουν για την δωρεάν μετακίνησή τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια: