Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Όπου φύγει… φύγει οι εκπαιδευτικοί στην Άρτα

Τα εκπαιδευτικά κενά που θα προκύψουν από τον αριθμό-ρεκόρ των εκπαιδευτικών που βγαίνουν στη σύνταξη είναι το μεγαλύτερο αγκάθι για τις διευθύνσεις εκπαίδευσης, τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας. 52 αιτήσεις για συνταξιοδότηση έχουν υποβάλει εκπαιδευτικοί της Β/θμας Εκπαίδευσης Άρτας ενώ στην Α/θμια Εκπαίδευση Άρτας, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Λεωνίδα Γκόρο. Ο αριθμός των δασκάλων και νηπιαγωγών που έκαναν αίτηση συνταξιοδότησης είναι πενταπλάσιος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, φτάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ.
Φέτος επίσης ήταν και η χρονιά με τους λιγότερους διορισμούς εκπαιδευτικών. "Η χρονιά φέτος είναι απ’ τις πιο δύσκολες των τελευταίων δεκαετιών κι αυτό οφείλεται και στην οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα αλλά και στην αθρόα συνταξιοδότηση των εκπαιδευτικών που για φέτος έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο αφού έχουν φτάσει στον αριθμό 50 ενώ τα άλλα χρόνια είχαμε συνταξιοδοτήσεις του αριθμού 10 των δασκάλων και 4-5 νηπιαγωγών συνήθως κάθε σχολική χρονιά" ανέφερε ο κ. Γκόρος. "Εμείς απ’ την πλευρά μας κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να λειτουργήσουν τα σχολεία και φέτος χωρίς προβλήματα.
Ήδη έχουμε κάνει τις πρώτες συσκέψεις με την περιφέρεια στα Γιάννενα αλλά και με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στην Αθήνα την προηγούμενη Δευτέρα. Έχουμε τη διαβεβαίωση από το υπουργείο Οικονομικών αλλά και από το υπουργείο Παιδείας ότι αυτές τις μέρες θα δώσουν τις αναγκαίες πιστώσεις προκειμένου 8.000 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί και άλλοι τόσοι στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση να έρθουν προκειμένου να λειτουργήσουν απρόσκοπτα τα σχολεία" τόνισε ο προϊστάμενος της Α/θμιας Εκπαίδευσης. Για τα βιβλία ανέφερε ότι έχει έρθει το 85%, τα οποία έχουν συγκεντρωθεί στο 5ο και στο 8ο δημοτικό σχολείο. Ήδη από χθες οι προϊστάμενοι και οι Δ/ντές των πολυθέσιων σχολείων τα παραλαμβάνουν και θα είναι έτοιμα να διατεθούν στους μαθητές την πρώτη μέρα κιόλας της έναρξης των σχολείων.
Για αποχή των υπαλλήλων των ΟΤΑ α΄ βαθμού από κάθε εκλογική διαδικασία στις 7 Νοεμβρίου προειδοποιεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ το Υπουργείο Εσωτερικών εάν το Υπουργείο δεν φροντίσει έγκαιρα για τον καθορισμό εκλογικής αποζημίωσης στους εμπλεκόμενους δημοτικούς υπαλλήλους. Σε έγγραφο που εστάλη στον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Γιάννη Ραγκούση, με κοινοποίηση στον Υφυπουργό Εσωτερικών Γ. Ντόλιο, στο Γ.Γ. Δημήτρη Στεφάνου και στη Γενική Δ/νση Τοπικής Αυτοδιοίκησης Δ/νση Οργάν. & Λειτουργίας Ο.Τ.Α, Τμήμα Προσωπικού Ο.Τ.Α., το οποίο υπογράφει εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ ο πρόεδρος Θέμης Μπαλασόπουλος και ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Ιωάννης Τσούνης αναφέρονται τα εξής:
«Σας ενημερώνουμε ότι στους υπαλλήλους των Ο.Τ.Α., καταβάλλονται κατ΄ αποκοπή έξοδα κίνησης λόγω των συχνών μετακινήσεών τους, σύμφωνα με την τελευταία κοινή Υπουργική Απόφαση (αριθμ.:2/95080/0022/29-12-2008), Φ.Ε.Κ.-ΤΕΥΧΟΣ Β΄-ΑΡΙΘΜ.ΦΥΛΛΟΥ 2684/31-12-2008).
Στην πορεία, με το άρθρο 9, παρ. 4 του Ν.3345/2005 (Φ.Ε.Κ.-ΤΕΥΧΟΣ Α΄-ΑΡΙΘΜ.ΦΥΛΛΟΥ 138/16-6-2005) στα ανωτέρω κατ΄ αποκοπή έξοδα κίνησης ενσωματώθηκε η εκλογική αποζημίωση που ελάμβαναν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά την διενέργεια των Εθνικών Εκλογών, των Ευρωεκλογών και των Εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση α΄ και β΄ βαθμού. Το 2010 με την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας τα κατ’ αποκοπή έξοδα κίνησης που ανέρχονταν σε 365,00 ευρώ μειώθηκαν κατά 20%, ήτοι, σήμερα καταβάλλονται 292,00 ευρώ.
Επειδή στις 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010 θα διενεργηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών στις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις και στους Δήμους, σας κάνουμε γνωστό ότι θα πρέπει να καταβληθεί στους εμπλεκόμενους Δημοτικούς Υπαλλήλους για την ανάδειξη των ανωτέρω αιρετών εκλογική αποζημίωση, καθόσον όπως γνωρίζετε είναι οι μόνοι που απασχολούνται για την προετοιμασία, την διεξαγωγή και την μεταφορά των αποτελεσμάτων.
Κύριε Υπουργέ, αν δεν φροντίσετε έγκαιρα για τον καθορισμό αποζημίωσης, σας κάνουμε γνωστό ότι οι υπάλληλοι των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού θα απέχουν από κάθε διαδικασία. Δεν είναι δυνατόν να καταβάλλεται εκλογική αποζημίωση σε εργαζόμενους σ΄ άλλες υπηρεσίες που δεν απασχολούνται καθόλου στη διαδικασία των εκλογών και σ΄ αυτούς που απασχολούνται πραγματικά να μην καταβάλλεται εκλογική αποζημίωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: