Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Θα παραχωρηθεί το στρατόπεδο Παπακώστα;

Στην επικαιροποίηση της υπ’ αριθμ. 401/07 απόφασής του που αφορά στην αποδέσμευση και απόδοση του στρατοπέδου Παπακώστα προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας τη Δευτέρα 30/8. Την επικαιροποιημένη απόφαση θα υποβάλει ο Δήμαρχος Άρτας Πάνος Οικονομίδης στον υπουργό Άμυνας για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του θέματος. Εισηγούμενος το θέμα ο Δήμαρχος ανέφερε: «Επισκεπτόμενος πρόσφατα, πριν 15-20 μέρες τον υπουργό Άμυνας τον κ. Βενιζέλο μετά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Στασινό τον οποίο ευχαριστώ και δημοσίως συζητήσαμε το θέμα παραχώρησης του στρατοπέδου Παπακώστα.
Εκεί λοιπόν ο υπουργός μας ζήτησε, αφού κατανόησε το πρόβλημα και εν τη ουσία το έκανε αποδεκτό, να επικαιροποιήσουμε την απόφαση που είχαμε πάρει στο παρελθόν και έτσι φέρνουμε σήμερα για να πάρουμε αυτή την επικαιροποιημένη απόφαση η οποία, αντιγράφοντας την πρώτη απόφασή μας, λέει: «Ζητάμε την αποδέσμευση της έκτασης του στρατοπέδου Παπακώστα Άρτας και την απόδοσή της στο Ελληνικό Δημόσιο (Υπουργείο Οικονομικών) για λογαριασμό κατά κυριότητα του Δήμου Αρταίων.
Έως ότου βρεθεί εναλλακτικός χώρος για η δημιουργία πεδίου βολής, το πεδίο βολής θα λειτουργεί στον υφιστάμενο χώρο με όλους τους κανόνες ασφαλείας που απαιτούνται. Η παραχώρηση της έκτασης δέον να συνοδεύεται με το σύνολο των κτιριακών της εγκαταστάσεων. Παράλληλα θα συνεχίζεται η αναζήτηση του χώρου πεδίου βολής».

Τροποποίηση σχεδίου
πόλεως στο ΔΔ Κωστακιών

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας έκανε αποδεκτές τις αιτήσεις κατοίκων για τροποποίηση σχεδίου πόλεως στο Δ.Δ. Κωστακιών. Άμεσα αποδεκτές έγιναν οι αιτήσεις οι οποίες ήταν σύμφωνες με τις υποδείξεις – παρατηρήσεις των εισηγήσεων της ΤΥΔ και της Επιτροπής Πολεοδομικού Σχεδιασμού. Το Δ.Σ. έκανε επίσης δεκτές άλλες τρεις προτάσεις τροποποιήσεων με την προϋπόθεση ότι οι ιδιοκτήτες θα εναρμονιστούν με τις υποδείξεις της επιτροπής.
Για δύο περιπτώσεις τροποποιήσεων που σύμφωνα με την επιτροπή οι προτάσεις δεν δικαιολογούνται από κάποια κοινή ανάγκη, το Δ.Σ. μετά από πρόταση του Δημάρχου Πάνου Οικονομίδη, υιοθέτησε την πρόταση του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Μιχάλη Ευσταθίου να γίνουν και αυτές αποδεκτές, με την προϋπόθεση ότι θα γίνουν βελτιώσεις με την πρόταση της επιτροπής, συνεννοούμενοι οι ιδιοκτήτες με τους μηχανικούς τους. Η απόφαση του Δ.Σ. είναι γνωμοδοτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: