Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

«Μαζί και αύριο» λένε Παπάζογλου, Σκανδάλης και Γιαννάκος


ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ στην ίδρυση του νέου ανεξάρτητου συνδυασμού και τι ζητάει στις εκλογές

Και εγένετο ανεξάρτητος συνδυασμός για το Δήμο Αρταίων, επίσημα και με ανακοινώσεις στην πλατεία Σκουφά το περασμένο Σάββατο, απ’ τον επικεφαλής του συνδυασμού μηχανικό Χρήστο Παπάζογλου και τους άλλους δυό εκπροσώπους του, τον δικηγόρο Δημήτρη Σκανδάλη και τον πρώην δήμαρχο Φιλοθέης Σπύρο Γιαννάκο. Ένας συνδυασμός που έχει ως αφετηρία την απόφαση της ηγεσίας της ΝΔ να στηρίξει ως υποψήφιο δήμαρχο Άρτας το νομάρχη Γιώργο Παπαβασιλείου, απόφαση με την οποία διαφώνησαν πολλά στελέχη του κόμματος τοπικά, τα οποία αναμένεται να στελεχώσουν τον συνδυασμό και να δημιουργήσουν το αντίπαλο δέος, στην υποψηφιότητα Παπαβασιλείου και στην τελική να αποδείξουν σ’ όσους έλαβαν την απόφαση αυτή έκαναν λάθος. Αυτή είναι η ουσία του πράγματος, η οποία δεν μπορεί να περιληφθεί στην ιδρυτική ανακοίνωση, αλλά πρέπει να καταγραφεί. Έτσι λοιπόν η συγκεκριμένη προσπάθεια άρχισε την ημέρα που ανακοινώθηκε και επίσημα η απόφαση να είναι υποψήφιος ο Γ. Παπαβασιλείου. Ακολούθησαν διαβουλεύσεις, με στελέχη, κυρίως αυτά που στις εσωκομματικές εκλογές είχαν στηρίξει τον Αντώνη Σαμαρά για την προεδρία του κόμματος και ήταν, τότε, απέναντι στο νομάρχη που ήταν φανατικός υποστηρικτής της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη. Η ιδέα άρχισε να ωριμάζει, μιας και ήταν δεκάδες τα στελέχη της ΝΔ Άρτας και των χωριών του νέου Δήμου φυσικά, που σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να είναι δήμαρχος Αρταίων ο νυν νομάρχης Γιώργος Παπαβασιλείου. Στις συναντήσεις που έκαναν προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή και με τα πολιτικά γραφεία του χώρου, που κι αυτά δεν βλέπουν με καλό μάτι την υποψηφιότητα Παπαβασιλείου. Και απ’ αυτά έλαβαν κάποιες διαβεβαιώσεις, για στήριξη της προσπάθειας, οπότε τα πράγματα έφτασαν στο διά ταύτα. Που σημαίνει ότι έπρεπε να αποφασιστεί και ο υποψήφιος δήμαρχος, που έπαιζε ανάμεσα στον μηχανικό Χρήστο Παπάζογλου και το δικηγόρο Δημήτρη Σκανδάλη, για να αποφασιστεί τελικά να είναι υποψήφιος ο πρώτος, ο οποίος αναλαμβάνει και το βαρύ φορτίο της στελέχωσης του συνδυασμού και πολλές άλλες διαδικασίες, οι οποίες πρέπει να εξελιχτούν άμεσα.

Η παρουσίαση

Η παρουσία του συνδυασμού «Μαζί και αύριο» έγινε το περασμένο Σάββατο στην πλατεία Σκουφά, κάτω από την Παρηγορήτισσα και φυσικά οι εκπρόσωποι του ανεξάρτητου συνδυασμού δεν αναφέρθηκαν στο ιστορικό της απόφαση για την ίδρυση του συνδυασμού, αλλά στους στόχους του, που όμως παρέλειψαν να σημειώσουν ότι στην ουσία πρώτος στόχος είναι ο συνδυασμός.
Απ’ την παρουσία κάποιων στελεχών βγαίνουν κάποια συμπεράσματα για το που θα κινηθεί και το πώς θα πορευτεί. Ήταν λοιπόν εκεί ο πρώην υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Άρτας Γιώργος Παπαδημητρίου και η νομαρχιακή σύμβουλος και πρώην αντινομάρχης Βασιλική Βαγγέλη. Δυό παρουσίες, που μπορεί να προσδίδουν μια μεγάλη δημοτικότητα στον συνδυασμό, άσχετα αν οι ίδιοι είναι υποψήφιοι ή όχι. Επίσης το παρόν έδωσαν κάποια στελέχη της ΝΟΔΕ Άρτας της ΝΔ, που κι αυτές οι παρουσίες στέλνουν ένα μήνυμα και προς την ηγεσία του κόμματος, αλλά και προς την κοινωνία. Με την επίσημη παρουσία, αρχίζει μια νέα περίοδος στα δημοτικά μας πράγματα, η οποία έχει ενδιαφέρον από πολλές πλευρές και όσους επιθυμούν να αναλύουν τα γεγονότα, θα τους οδηγήσει σε χρήσιμα συμπεράσματα.

Τι επισημαίνει στην ιδρυτική ανακοίνωση ο υποψήφιος δήμαρχος


Σε άλλο μήκος κύματος η πρώτη ανακοίνωση του υποψηφίου δημάρχου Χρήστου Παπάζογλου, ο οποίος επεσήμανε παρουσιάζοντας τον συνδυασμό του: «Θα ήθελα να διευκρινίσω πως η κάθοδος του συνδυασμού όλων μας, με την ονομασία «Μαζί και αύριο» δεν αποτελεί μία προσωπική πρωτοβουλία, ούτε ένα εγχείρημα που γεννήθηκε από την προκήρυξη ή την ευκαιρία των εκλογών. Αποτελούμε μια ανοιχτή ομάδα, ένα σύνολο πολιτών από όλες τις περιοχές του δήμου με κοινούς προβληματισμούς, αλλά και κοινή λογική που εκπορεύεται από την θέληση για προσφορά στον τόπο μας και μόνο».
Βεβαίως αν δεν ήταν μπροστά μας οι εκλογές συνδυασμός δεν θα υπήρχε. Άλλωστε γιατί δεν δημιουργήθηκε δυό μήνες πριν τις εκλογές. Και φυσικά αν η απόφαση της Νδ δεν ήταν αυτή που είναι ούτε και πάλι θα υπήρχε συνδυασμό. Τέλος πάντων, η αναφορά του υποψηφίου δημάρχου έχει το ενδιαφέρον της αφού σε άλλο σημείο καταγράφει μια άλλη διάσταση λειτουργία και επισημαίνει ο υποψήφιος δήμαρχος παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά του συνδυασμού, για να επισημάνει: «Δεν είμαστε οι «κορυφαίοι» πολίτες του Δήμου όπως κάποιοι άλλοι επιθυμούν να βλέπουν την ενασχόλησή τους με τα κοινά, είμαστε όλοι απλοί πολίτες με επάγγελμα, πολίτες που ο καθένας έχει δώσει από την μεριά του τις δικές του εξετάσεις στο στίβο της βιοπάλης, της πραγματικής εργασίας και της προσφοράς στην κοινωνία. Και αυτό είναι το ένα και μοναδικό κριτήριο που θέτουμε στο κάλεσμα που σήμερα κάνουμε σε όλους ανεξαιρέτως τους συνδημότες μας που επιθυμούν να στελεχώσουν τις τάξεις του συνδυασμού, είτε ως υποψήφιοι, είτε ως στελεχιακό δυναμικό, χωράτε όλοι σ’ αυτή την προσπάθεια γιατί είναι ία προσπάθεια για όλους και για όλες». Ακολουθεί η επισήμανση των δημοκρατικών διαδικασιών που προηγήθηκαν, για να επισημάνει ο υποψήφιος δήμαρχος:«Είμαστε ίσως ο μοναδικός συνδυασμός που ακόμη και την επιλογή του επικεφαλής την πράξαμε μέσα από διαφανείς δημοκρατικές διαδικασίες και αυτό είναι το μήνυμα και το στίγμα για το πώς θα πορευτούμε και κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αλλά και κατά την διάρκεια της διοίκησης του Δήμου, όπως θέλουμε να πιστεύουμε». Καταλήγοντας στην πρώτη επίσημη ανακοίνωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Παπάζογλου επισημαίνει πως τα χαρακτηριστικά της νέας προσπάθειας είναι «δουλειά, δουλειά και σύνεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: