Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ

ΚΟΥΙΖ: Ποιος υποψήφιος δήμαρχος φέρεται να έχει υιοθετήσει την Καραμανλική ρήση: «Δεν ήρθα… Με φέρατε…» Θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στις επικείμενες εκλογές και φαίνεται πως με λίγη τύχη, θα είναι και δήμαρχος. Όποιος και νάναι πάντως και στις εκλογές χρειάζεται το χιούμορ, το οποίο ο Γιωργάκης και το μνημόνιό του, πολύ μας έχουν στερήσει…

*****

Κλείνει το ψηφοδέλτιο του Βαγγέλη Αργύρη, για την Περιφέρεια Ηπείρου. Στην Άρτα, ο συνδυασμός του θα έχει ευπρόσωπη παρουσία, με στελέχη που εκτός των κομματικών ψήφων, μπορούν να φέρουν και από άλλα κόμματα και να κάνουν την διαφορά. Είναι όλοι παράγοντες με αξιοπρέπεια, πολιτεύτηκαν με επάρκεια και δείχνουν να φέρνουν μαζί τους, πολύ κόσμο, που υπό άλλες συνθήκες, μπορούσε να είναι και απέναντί τους.

Στον αντίποδα, στο Καχριμανικό ψηφοδέλτιο δηλαδή, ακόμη ψάχνονται. Η σκέψη να βρεθούν πρώτα οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και ακολούθως ο επικεφαλής, ο αντιπεριφερειάρχης δηλαδή, δεν φαίνεται να είναι και η καλύτερη. Γιατί κανένας δεν πρόκειται να δηλώσει υποψήφιος, μιας και όλοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν ως πρώτη αγωνία την θέση του αντιπεριφερειάρχη και αν αυτό δεν γίνει τότε μπορεί να σκεφτούν την υποψηφιότητα για την θέση του περιφερειακού συμβούλου.

Για να λέμε όμως την αλήθεια, υπάρχει και ένας σίγουρος, που με τόλμη και αφού παραμέρισε τις όποιες προσωπικές φιλοδοξίες, δήλωσε υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος και ήδη έχει ξεκινήσει την προσπάθειά του. Ο λόγος για τον Βασίλη Ψαθά, που απ’ την πρώτη στιγμή δήλωσε στον υποψήφιο περιφερειάρχη, ότι είναι κι αυτός υποψήφιος. Αν βέβαια την ίδια σκέψη και κίνηση είχαν κάνει και οι άλλοι παράγοντες, τότε τα πράγματα θα ήταν πιο απλά…

*****

Απουσίες απ’ την τελευταία συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Απόντες ο νομαρχιακός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Παπάζογλου, όπως επίσης και η Βασιλική Βαγγέλη, η οποία, πρέπει να σημειωθεί ότι έδωσε το παρόν στην παρουσίαση του ανεξάρτητου συνδυασμού του κ. Παπάζογλου, το περασμένο Σάββατο.

Η απουσία των δυό νομαρχιακών συμβούλων, δεν εμπόδισε το νομάρχη και υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Παπαβασιλείου, να κάνει και στην συνεδρίαση του ΝΣ τις προεκλογικές του ανακοινώσεις. Έκλεισε το εκλογικό του κέντρο, απέναντι απ’ την Ψαραγορά και από κει θα δοθεί η εκλογική μάχη.

Και ο υποψιασμένος νομαρχιακός σύμβουλος, που μιλήσαμε, την είπε την διαπίστωσή του: «Καλά κλείνει εκλογικό κέντρο, υποψηφίους πότε θα κλείσει;» Για να λέμε την αλήθεια υπάρχει, σ’ αυτόν τον τομέα ένα τεχνικό πρόβλημα, αλλά ο δημαρχονομάρχης ελπίζει να το λύσει με την… ανανέωση. Θα επαναφέρει εκ της αποστρατείας χρήσιμα(!) στελέχη της αυτοδιοίκησης και θα κάνει την μεγάλη έκπληξη.

Χωρίς έναν παλαίμαχο, που ήθελε να είναι με τον εκλεκτό του κόμματος, αλλά δεν θα είναι γιατί δεν ήλθε η βοήθεια που περίμενε. Απώλεια; Θα δείξει…

*****

Καθημερινές οι συζητήσεις και οι επαφές των στελεχών του συνδυασμού «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ» με συμπολίτες μας, μιας και η μεγάλη αγωνία είναι το πώς θα στελεχωθεί ο συνδυασμός. Εδώ που τα λέμε, η συγκέντρωση σ’ έναν συνδυασμό εκατόν εβδομήντα ανθρώπων, δεν είναι και εύκολο πράγματα. Οι πρωταγωνιστές της προσπάθειας λένε ότι έχουν κάνει τις κατάλληλες κινήσεις και άμεσα θα ανακοινώσουν τα πρώτα ονόματα. Για να δούμε, πότε θα το κάνουν αυτό.

Πάντως η εκτίμηση πολλών, είναι ότι βρίσκουν συνομιλητές στην μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών του κόμματος, που ούτε να ακούσουν δεν θέλουν για την υποψηφιότητα του Γ. Παπαβασιλείου. Και αυτό ας θεωρηθεί η καλή αφετηρία.

*****

Κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα εκλογικά κέντρα. Ο νομάρχης Γ. Παπαβασιλείου, έκλεισε το ακίνητο απέναντι απ’ την Ψαραγορά, το κτίριο δηλαδή που στις περασμένες βουλευτικές εκλογές είναι νοικιάσει το ΠΑΣΟΚ. Ο Χρήστος Παπάζογλου, έκλεισε στην οδό Φιλελλήνων, απέναντι απ’ την πιάτσα ΤΑΞΙ και οι υπόλοιποι ψάνχουν.

Για την κεντρική πλατεία προσανατολίζονται οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και βρέθηκαν σε κάποια στιγμή να αναζητούν το ίδιο κτίριο, ενώ οι άλλοι υποψήφιοι ακόμη δεν έχουν αποφασίσει τι θα κάνουν.

Τα ενοίκια ωστόσο, είναι ακριβά και μάλλον οι ιδιοκτήτες τους, θα πρέπει όταν ζητούν κάποια ποσά να λαμβάνουν υπ’ όψιν τους και την οικονομική κρίση, που δεν μπορεί να είναι σύμμαχός τους.

*****

Έλεγαν ότι προσχωρήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ, στο Δήμο Ν. ΣΚΟΥΦΑ, έχει ο δήμαρχος Αράχθου Γιάννης Κόκλας και μάλιστα ανέφεραν και κάποια ονόματα. Όμως τώρα λένε ότι προσχωρήσεις στελεχών της ΝΔ μπορεί να έχει και ο δήμαρχος Πέτα Θόδωρος Μουσαβερές, ο οποίος δείχνει ότι μπορεί να κάνει την έκπληξη και κάτι παραπάνω. Να κερδίσει τις εκλογές.

Το παλεύει το θέμα με μεθοδικότητα και την συνεργασία στελεχών της αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας και όλα δείχνουν ότι είναι σε πολύ καλό δρόμο. Θα βρει τον τρόπο να κάνει και το κάτι παραπάνω και όλα τότε θα δείχνουν πολύ καλύτερα.

*****

Δεν επιθυμεί να ακολουθήσει τον δρόμο της παραπληροφόρησης δηλώνει ο νομάρχης Πρέβεζας Βασίλης Ιωάννου, ο οποίο φρόντισε νωρίς να απαλλαγεί απ’ τις εκλογικές σκοτούρες και πλέον με ψυχραιμία και άνεση χρόνου, παρακολουθεί τις εξελίξεις. Όμως κάποιοι επιμένουν να μην τον αφήνουν ήσυχο και να θέλουν να τον μπλέκουν σε διάφορα σενάρια, τα οποία θα πρέπει να απαντήσει. Έτσι τα αποσπάσματα της συνέντευξής τους που δημοσιεύονται σήμερα στην σελίδα 9 δίνουν τις απαιτούμενες απαντήσεις.

*****

Την ξέρει καλά την δουλειά ο Σωτήρης Βασιλάκης, που είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Βαγγέλη Αργύρη. Ήδη έχει κάνει τους υπολογισμούς του και σε κάθε χωριό του νομού έχει τους δικούς του ανθρώπους, οι οποίοι μαζεύουν σταυρούς και του δίνουν όλο και περισσότερη αισιοδοξία.

Η αναζήτηση του σταυρού, αρχίζει απ’ το κλασσικό: «Μην δώσεις πουθενά τον λόγο σου» που σημαίνει ότι πρέπει να δοθεί και ο λόγος και ο σταυρός προτίμησης σε αυτόν. Κι έτσι μ’ αυτόν τον συνθηματικό τρόπο, όλα πάνε καλά.

*****

Η αγανάκτηση των πολιτών, για την πόλη που βρωμάει και κανένας δεν δίνει σημασία, είναι εμφανής, ωστόσο αναγνώστης με χιούμορ τηλεφώνησε στην «Γ» και μας είπε: «Θα ήθελα να καταγγείλω την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια σ’ όλους τους δρόμους, αλλά τι να πω τώρα, που ο Σωτήρης είναι στεναχωρημένος για το κομματικό χρίσμα του δημάρχου Πάνου. Εδώ δεν σκεφτόταν την καθαριότητα τον καλό καιρό, θα την σκεφτεί τώρα…». Τα είπε όλα ο αναγνώστης, εμείς τι άλλο να πούμε…

Με την ευκαιρία στο παραποτάμιο πάρκο, υπήρχαν κάποια όμορφα δενδράκι, τα οποία δεν υπάρχουν πλέον, γιατί κανένας δεν φρόντισε να ποτιστούν, αν και ο Δήμος είχε προμηθευτεί και ειδικό σύστημα ποτίσματος. Το οποίο σύστημα δεν λειτούργησε ποτέ και η εικόνα που παρουσιάζεται σήμερα είναι ανατριχιαστική. Αλλά είπαμε… Εδώ το χρίσμα είναι το θέμα των ημερών, εμείς για τα ξεραμένα δένδρα θα μιλάμε…

*****

Είναι η εποχή των εκπλήξεων. Όσοι ασχολούνται με τους συνδυασμούς ή είναι δίπλα σε υποψήφιους δημάρχους, έχουν ένα κοινό μότο: «Εντός των ημερών θα έχουμε εκπλήξεις». Το έλεγε και το ξαναείπε ο νομάρχης και υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Παπαβασιλείου, αλλά στην πρώτη ανακοίνωση υποψηφίων που έκανε, είχαμε εκπλήξεις, αλλά αρνητικές. Γιατί το ψηφοδέλτιο που συγκροτεί, χωρίς άλλο παραπέμπει σε ήττα…

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το σημείωμα του συνταξιούχου ΑΜΕΑ Νίκου Δημητρίου, στην διπλανή σελίδα, για το ΚΑΑΚΥ ΑΜΕΑ, την λειτουργία του και την στάση κάποιων παραγόντων του τόπου μας. Και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί βιώνει το πρόβλημά του και βρήκε ανταπόκριση στο κέντρο αποκατάστασης, όταν το χρειάστηκε και επί πλέον παρακολούθησε τις προσπάθειες που έγιναν και τις αναγνωρίζει κατά τον πιο επίσημο τρόπο.
Σε αντίθεση με κάποιους τοπικούς παράγοντες, που κάνουν προσπάθεια να μας πείσουν ότι ντε και καλά το κέντρο έγινε από μόνο του, χωρίς να προσπαθήσει κανένας, χωρίς να κάνει παρεμβάσεις κανένας.
Όταν όμως οι συγκεκριμένοι παράγοντες, κάνουν όσα κάνουν, θα πρέπει να αναλογιστούν αν μπορούν να κοροϊδέψουν, τους ανάπηρους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν τα κατάφεραν.

Στην 5η σελίδα της «Γ» υπάρχει μια πρόταση για την αναζήτηση νέου προσώπου στο Δήμο Ζηρού, μιας και απ’ την λεγόμενη δημοκρατική παράταξη καθημερινά, εμφανίζεται και ένας υποψήφιος, ο οποίος δηλώνει ότι μπορεί να συγκροτήσει συνδυασμό και να κερδίσει τις εκλογές, αφού βλέπει ότι ο επίσημος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Βογιατζής δεν μπορεί να κινηθεί με άνεση και να συγκροτήσει μαχητικό ψηφοδέλτιο.
Το νέο πρόσωπο, μας έλεγαν κάποιοι παράγοντες που συζητήσαμε το ενδεχόμενο αυτό, μπορεί με άνεση να βρεθεί και να λειτουργήσει ενωτικά, αν επιθυμούν να γίνει κάτι και να έχουν ελπίδα να κερδίσουν τις εκλογές.
Αν όμως επιμένουν ο καθένας απ’ το δικό του μετερίζι, το σίγουρο είναι πως θα πάνε για να χάσουν τις εκλογές και θα κάνουν τον αγώνα του νυν δημάρχου Δημήτρη Γιολδάση, πιο άνετο και χαλαρό.
Ποιος ξέρει, μπορεί να θέλουν κι αυτό…

Δεν υπάρχουν σχόλια: