Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Ιταλικά «χρώματα και γεύσεις»

Με «χρώματα και γεύσεις» από την Ιταλική πόλη Mondragone έχει πλημμυρίσει η πόλη της Πρέβεζας από τις 29 Αυγούστου και θα συνεχιστεί έως την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου. Ο χώρος της Δημοτικής Αγοράς Πρέβεζας θα φιλοξενήσει έργα σύγχρονης τέχνης δημιουργών της γειτονικής χώρας, ενώ στην πόλη θα βρεθεί και ο Δήμαρχος του Mondragone Gennami Achille. Ο Δήμαρχος της Ιταλικής πόλης ευχαριστεί εξαρχής τις αρχές της Πρέβεζας που επέτρεψαν την πραγματοποίηση αυτής της πολύτιμης (όπως αναφέρει) πολιτιστικής πρωτοβουλίας.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η μοναδική πιθανότητα να καλυτερεύσουμε την πόλη μας μα κυρίως για να μορφοποιήσουμε την προσωπικότητα και την επίγνωση των νέων μας είναι η ανάκτηση όλων των μορφών έκφρασης της τέχνης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς» συνεχίζει ο κ.Achille υπογραμμίζοντας ότι ο πολιτισμός ισούται με την ελευθερία σε κάθε είδους κοινωνία. Η ξεχωριστή αυτή έκθεση ζωγραφικής φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει «στιγμιότυπα» από την μαγευτική ομορφιά της Ιταλίας έτσι όπως τα αποτύπωσαν με το πινέλο τους Ιταλοί δημιουργοί.
Έτσι με ένα ποτήρι εκλεκτό κρασί και μοτσαρέλα παρασκευασμένη από βουβαλίσιο γάλα , υποδέχτηκε το κοινό η αντιπροσωπεία από την Ιταλική πόλη Mondragone η οποία με επικεφαλής το Δήμαρχο Gennani Achile, βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Πρέβεζα παρουσιάζοντας την έκθεση του ζωγράφου Claoudio di Lorenzo.
Η έκθεση σύγχρονης τέχνης του Ιταλού καλλιτέχνη φτάνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα κι όπως τονίζουν οι διοργανωτές «αποτελεί ένα γεγονός για την αποκατάσταση και την ενίσχυση της καλλιτεχνικής μορφής της ανθρώπινης έκφρασης και πολιτιστικής κληρονομιάς της Καμπανίας». Πρεβεζάνοι και Ιταλοί που διαμένουν στην πόλη μας έγιναν ο «συνδετικός κρίκος» με το Mondragone, μια πόλη με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά.
Τον Ιταλό δήμαρχο καλωσόρισε ο αντιδήμαρχος Πρέβεζας Χαράλαμπος Τζούλης, ο οποίος του μετέφερε τους χαιρετισμούς και το καλωσόρισμα του Δημάρχου κ. Μιλτιάδη Κλάπα, ενώ οι δύο τους υπογράμμισαν ότι η έκθεση αυτή μπορεί να αποτελέσει την απαρχή μιας πολύτιμης και δημιουργικής συνεργασίας. Η έκθεση φιλοξενείται στον Πολυχώρο της Δημοτικής Αγοράς και το κοινό μπορεί να την επισκέπτεται πρωί και απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: